כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לפסטה מוקרמת אפויה ברוטב עגבניות

מתכון מוצלח כל כך שכדאי לשמור בהישג יד ולשלוף כשרוצים להתפנק עם מנה טובה: מתכון לפסטה מוקרמת אפויה ברוטב אדום עדין עם עגבניות צלויות. מגישים עם לחם קלוי וחמאה (מתכונים, אוכל)

1
כיכר אוכל | כיכר השבת | כ"ח בשבט | 17.02.15
פסטה מוקרמת אפויה ברוטב עגבניות
פסטה מוקרמת אפויה ברוטב עגבניות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 400 גרם פסטה מסוג 'פנה' קמח מלא
  • 3 עגבניות בינוניות
  • 1/2 מיכל שמנת לבישול
  • מלח ופלפל שחור
  • 1 כוס שמנת מתוקה
  • 1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת
  • 4 כדורי מוצרלה
  • 1/2 1 כוס עגבניות שרי
  • 3-4 עלי בזיליקום טריים

אופן הכנת פסטה מוקרמת ברוטב:

רגע לפני: מתכון מוצלח כל כך שכדאי לשמור בהישג יד ולשלוף כשרוצים להתפנק עם מנה טובה: מתכון לפסטה מוקרמת אפויה ברוטב אדום עדין עם עגבניות צלויות.

• מבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל האריזה, נזהרים של תהיה רכה יותר מידי. מסירים מהאש ומסננים מנוזלים.

• במקביל, קוצצים את העגבניות לקוביות קטנות.

• מחממים 5 כפות שמן זית בסיר, ומטגנים את העגבניות עד שהן מתחילות להתפרק.

• מוסיפים את השמנת, מתבלים במלח ופלפל שחור, מגביהים את הלהבה ומביאים את הרוטב לסף רתיחה.

• מנמיכים את האש ונותנים לרוטב להתבשל יחד 3 דקות נוספות.

• מוסיפים לסיר הרוטב את השמנת המתוקה ו-3/4 מכמות גבינת הפרמזן המגוררת (שומרים מעט בצד לקישוט).ומערבבים עד שהרוטב מתעבה.

• מוסיפים את הפסטה המוכנה ומערבבים.

• מחממים את התנור ל-175 מעלות.

• חותכים לקוביות קטנות את כדורי המוצרלה, חוצים לשניים את עגבניות השרי ומוסיפים לסיר.

• קוצצים את עלי הבזיליקום, מוסיפים לסיר ומערבבים.

• משמנים היטב תבנית אפייה, גם את הדפנות, ויוצקים לתוכה את תערובת הפסטה.

• אופים במשך 25 דקות, עד שהגבינה מזהיבה ומבעבעת.

• מפזרים מעל בזיליקום טרי וגבינה מגוררת. מגישים עם לחם שום קלוי.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
וואו המתכון הזה ייצא בדיוק כמו במסעדה לא צריך לבזבז יותר כסף על זה פשוט להכין בבית (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
רבקה08.10.17
פסטות

אטריות עם כרוב מטוגן ופרמזן

כיכר אוכל | 21.02.23

מה נאכל היום?

בחצי שעה ותו לא: פסטה וחזה עוף ברוטב פסטו ועגבניות מיובשות

כיכר אוכל | 12.02.23

מה נאכל היום?

הכי קלה שיש: פסטה קאצ'ו א פפה ומאק אנד צ'יז - במתכון אחד

כיכר אוכל | 01.02.23

מה נאכל היום?

יעיל וקליל: פסטה ברוטב עגבניות, פלפלים קלויים ופרמזן

כיכר אוכל | 22.01.23

מה נאכל היום?

מאק אנד צ'יז תוצרת בית בריא יותר

כיכר אוכל | 04.01.23
ש

לימודי דיינות

כך אלפי בוגרי ישיבה הפכו לדיינים מוסמכים

כיכר בשיתוף מ.ל.מ | מקודם

מה אוכלים היום?

פסטה מוקרמת ומנחמת - בלי טיפת שמנת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.12.22

מה נאכל היום?

קרם דה לה קרם: פסטה ברוטב שמנת ושום

כיכר אוכל | 29.11.22

מה נאכל היום?

בסיר אחד: פסטה ברוטב עגבניות, חצילים ופטריות

כיכר אוכל | 06.11.22

מה נאכל היום?

הכל בסיר אחד: ספגטי וכדורי בשר ברוטב עגבניות עסיסי

כיכר אוכל | 25.10.22
ש

יום פתוח בזום

בוגרי תואר ראשון? זו הדרך שלכם להתקדם לקריירה מצליחה

כיכר בשיתוף העברית | מקודם

באנו לשדרג

כמו חיילים: פשטידת פסטה וגבינות אלגנטית

כיכר אוכל | 19.10.22

מה נאכל היום?

פסטה ירוקה מוקרמת ועדיין מרעננת ולא כבדה

כיכר אוכל | 05.09.22

מה אוכלים היום?

חלומי: כך תשלבו פסטו עגבניות בפסטה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.03.22

מה אוכלים היום?

לא לילדים: פסטה ברוטב עגבניות שיכור משגע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22
ש

קשר של תפילין

תפילין ישנות בבוידעם? תן להם עוד צ׳אנס

כיכר בשיתוף קשר של תפילין | מקודם

30 דקות עבודה

פסטה אה צ’צ’י: פסטה שהיא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 14.02.22

מה אוכלים היום?

הכי מנחם שיש: מרק עם רביולי ופטריות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 08.02.22

מה אוכלים היום?

תוך 30 דקות: פסטה ברוטב עגבניות ופטריות מיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.01.22

מה אוכלים היום?

רביולי בטטה: מסעדה בבית - תוך 30 דקות

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 11.01.22
ש

בדוק!!

הלוואת חג מיוחדת 30,000 ש"ח ללא ריבית

כיכר בשיתוף מרכנתיל | מקודם

מסעדה בבית

כך תכינו פסטה ביתית מושלמת עם רצועות בקר

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.12.21

מה אוכלים היום?

זודלס: פסטה קישואים ברוטב עגבניות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.21

בצ'יק צ'ק: פסטה עם נקניקיות ושׁוּמׇר

כיכר אוכל | 03.10.21