כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לפסטה אל ארביאטה ברוטב עגבניות פיקנטי

אם תתרגמו את השם של ה'פסטה אל ארביאטה' מאיטלקית תקבלו משהו משעשע: הפסטה הכועסת. ויש לכך סיבה טובה: האיטלקים נוהגים לשים פלפל אדום בנדיבות במנה הזו, והתוצאה חורכת לשון. אבל במתכון הזה, אתם תקבעו כמה חריפה תהיה הפסטה שלכם (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | כ"ד בתשרי | 26.10.16
פסטה אל ארביאטה ברוטב עגבניות פיקנטי
פסטה אל ארביאטה ברוטב עגבניות פיקנטי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 450 גרם פסטה מסוג פנה
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 שן שום בינונית
  • צ'ילי גרוס (שבבי פלפל אדום) - אתם מחליטים כמה להוסיף
  • 400 גרם שימורי קוביות עגבניות או 2 כוסות קוביות עגבניות בשלות
  • 60 גרם גבינת פרמזן מגורדת (אפשר גם גבינה צהובה)*
  • חופן קטן של עלי פטרוזיליה קצוצים
  • מלח

אופן הכנת פסטה אל ארביאטה:

*אופציה נוספת, לוותר לגמרי על הגבינה, ולהפוך את הפסטה לפרווה.

1. בסיר בינוני עם מים רותחים + כף מלח, מבשלים את הפסטה עד לדרגת אל דנטה - כלומר, לפי ההוראות שעל אריזה, פחות דקה אחת. כיוון שהפסטה תמשיך להתבשל אחר כך ברוטב, ואתם לא רוצים שהיא תהפוך לגוש עיסתי דביק.

2. במקביל, כותשים את השום, מחממים את שמן הזית במחבת גדולה ומטגנים את השום יחד עם הצ'ילי הגרוס, על אש בינונית, עד שהשום מתחיל להזהיב, כ-5 דקות או פחות, השגיחו מקרוב.

3. מוסיפים את העגבניות, מערבבים ומביאים לרתיחה.

4. כשהפסטה מוכנה, מעבירים אותה באמצעות כף מחוררת מהסיר למחבת עם רוטב העגבניות (או מעבירים קודם למסננת, ושומרים כוס ממי הבישול).

5. מוסיפים לרוטב 1/4 כוס ממי בישול הפסטה, מגביהים את הלהבה, ומביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל, תוך בחישה וניעור המחבת. מוסיפים עוד ממי הבישול, כדי לשמור על הרוטב דליל יחסית ולא סמיך מאוד. נותנים לפסטה 1-2 דקות, עד שהיא מבושלת היטב.

6. כשהרוטב מתגבש, והפסטה מצופה בפסטה, מסירים מהאש ומערבבים פנימה את הגבינה והפטרוזיליה. אפשר לזלף מעל שמן זית, אם רוצים. מתבלים במלח, מערבבים ומגישים מיד.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
פסטות

אטריות עם כרוב מטוגן ופרמזן

כיכר אוכל | 21.02.23

מה נאכל היום?

בחצי שעה ותו לא: פסטה וחזה עוף ברוטב פסטו ועגבניות מיובשות

כיכר אוכל | 12.02.23

מה נאכל היום?

הכי קלה שיש: פסטה קאצ'ו א פפה ומאק אנד צ'יז - במתכון אחד

כיכר אוכל | 01.02.23

מה נאכל היום?

יעיל וקליל: פסטה ברוטב עגבניות, פלפלים קלויים ופרמזן

כיכר אוכל | 22.01.23

מה נאכל היום?

מאק אנד צ'יז תוצרת בית בריא יותר

כיכר אוכל | 04.01.23
ש

זה הזמן להזמין

החג הזה, תתרגשו ותתחדשו עם נעם 2! טכנולוגית חם וקר

כיכר בשיתוף נועם2 | מקודם

מה אוכלים היום?

פסטה מוקרמת ומנחמת - בלי טיפת שמנת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.12.22

מה נאכל היום?

קרם דה לה קרם: פסטה ברוטב שמנת ושום

כיכר אוכל | 29.11.22

מה נאכל היום?

בסיר אחד: פסטה ברוטב עגבניות, חצילים ופטריות

כיכר אוכל | 06.11.22

מה נאכל היום?

הכל בסיר אחד: ספגטי וכדורי בשר ברוטב עגבניות עסיסי

כיכר אוכל | 25.10.22
ש

הצדיק הבטיח והצדיק מקיים

האברך הזה קנה בית בבניין מפואר בגוש דן >>

כיכר בשיתוף הצדיק מיבנאל | מקודם

באנו לשדרג

כמו חיילים: פשטידת פסטה וגבינות אלגנטית

כיכר אוכל | 19.10.22

מה נאכל היום?

פסטה ירוקה מוקרמת ועדיין מרעננת ולא כבדה

כיכר אוכל | 05.09.22

מה אוכלים היום?

חלומי: כך תשלבו פסטו עגבניות בפסטה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.03.22

מה אוכלים היום?

לא לילדים: פסטה ברוטב עגבניות שיכור משגע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22
ש

בצל הכלכלה המעורערת

מקצוע תורני מפרנס: כך תהפוך לדיין מומחה

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

30 דקות עבודה

פסטה אה צ’צ’י: פסטה שהיא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 14.02.22

מה אוכלים היום?

הכי מנחם שיש: מרק עם רביולי ופטריות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 08.02.22

מה אוכלים היום?

תוך 30 דקות: פסטה ברוטב עגבניות ופטריות מיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.01.22

מה אוכלים היום?

רביולי בטטה: מסעדה בבית - תוך 30 דקות

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 11.01.22
ש

לכולם ובחינם

זאת הארץ שלנו ולא נפסיק לטייל בה >>

כיכר בשיתוף בנק הפועלים | מקודם

מסעדה בבית

כך תכינו פסטה ביתית מושלמת עם רצועות בקר

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.12.21

מה אוכלים היום?

זודלס: פסטה קישואים ברוטב עגבניות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.21

בצ'יק צ'ק: פסטה עם נקניקיות ושׁוּמׇר

כיכר אוכל | 03.10.21