כיכר השבת

ניצול שאריות

מתכון לסלט פסטה עם סלמון וירקות

השפית מורן פינטו עם מנה גמישה וטעימה: סלט שמתבסס על פסטה, סלמון וירקות - ומכאן אתם ממשיכים "לבד" ובוחרים את סוג הפסטה, האם להשתמש בשאריות סלמון משבת או לאפות פילה טרי ובאילו ירקות להשתמש (מתכונים, אוכל)

1
מורן פינטו | כיכר השבת | ז' באייר | 12.05.19
סלט פסטה עם סלמון וירקות
סלט פסטה עם סלמון וירקות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 חבילת פסטה צדפים קטנים / גדולים
  • 400 גרם פילה סלמון טרי או שאריות סלמון אפוי
  • מלח גס ופלפל שחור גרוס
  • 150 גרם עגבניות מיובשות (אופציונלי)
  • 1 גמבה
  • 1 פלפל צהוב
  • 1/2 לימון
  • שמן זית

אופן ההכנה:

1. מבשלים את הפסטה עד לדרגת "אל דנטה". כלומר, לפי ההוראות שעל האריזה - פחות דקה אחת.

2. מחממים את התנור ל-180 מעלות, מניחים את הסלמון בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מתבלים במלח ופלפל שחור ואופים במשך 20 דקות. מוציאים מהתנור וקוצצים את הסלמון.

3. חותכים את הפלפלים לג'וליאנים - גפרורים דקים וקצרים. עושים זאת בעזרת קולפן ג'וליאנים או סכין חדה.

4. שוטפים היטב את קליפת חצי הלימון ובסכין חדה, מקלפים את הקליפה ללא החלק הלבן, כך שתתקבל קליפה צהובה ודקה, וחותכים לרצועות דקות.

5. בקערה, מערבבים בעדינות את הפסטה, הסלמון, הפלפלים החתוכים ורצועות קליפת הלימון. קורעים את העגבניות המיובשות לפיסות קטנות ומוסיפים לקערה. סמוך להגשה, סוחטים לקערה את חצי הלימון, מזלפים שמן זית ומתבלים במלח ופלפל שחור.

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
אפשר לשדרג עם עשבי תיבול כלשהם. בצל ירוק מפליא לעשות עם דגים ופסטה, גם פטרוזיליה תעשיר ותצבע את המנה. במקום השמן והלימון, אפשר להכין רוטב וינגרט כלשהו (עם קצת חרדל אולי, צלפים?) בקיצור זה בסיס - ואפשר לבנות עליו עוד. בד״כ זה יותר טעים עם פלפלים קלויים מאשר עם פלפלים טריים - אבל גם זה טוב מאד.
פשוט וטעים17.04.21
פסטות

אטריות עם כרוב מטוגן ופרמזן

כיכר אוכל | 21.02.23

מה נאכל היום?

בחצי שעה ותו לא: פסטה וחזה עוף ברוטב פסטו ועגבניות מיובשות

כיכר אוכל | 12.02.23

מה נאכל היום?

הכי קלה שיש: פסטה קאצ'ו א פפה ומאק אנד צ'יז - במתכון אחד

כיכר אוכל | 01.02.23

מה נאכל היום?

יעיל וקליל: פסטה ברוטב עגבניות, פלפלים קלויים ופרמזן

כיכר אוכל | 22.01.23

מה נאכל היום?

מאק אנד צ'יז תוצרת בית בריא יותר

כיכר אוכל | 04.01.23
ש

טכנולוגיה למהדרין

להתפנק בשבת וגם לקבל מתנה - מתאים לכם?

כיכר בשיתוף נעם2 | מקודם

מה אוכלים היום?

פסטה מוקרמת ומנחמת - בלי טיפת שמנת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.12.22

מה נאכל היום?

קרם דה לה קרם: פסטה ברוטב שמנת ושום

כיכר אוכל | 29.11.22

מה נאכל היום?

בסיר אחד: פסטה ברוטב עגבניות, חצילים ופטריות

כיכר אוכל | 06.11.22

מה נאכל היום?

הכל בסיר אחד: ספגטי וכדורי בשר ברוטב עגבניות עסיסי

כיכר אוכל | 25.10.22
ש

לבעלי הון עצמי של ₪255,000

ההזדמנות: פרויקט יוקרתי בבני ברק, צמידות לפארק ירקון

כיכר בשיתוף בריטניה-ישראל על הפארק | מקודם

באנו לשדרג

כמו חיילים: פשטידת פסטה וגבינות אלגנטית

כיכר אוכל | 19.10.22

מה נאכל היום?

פסטה ירוקה מוקרמת ועדיין מרעננת ולא כבדה

כיכר אוכל | 05.09.22

מה אוכלים היום?

חלומי: כך תשלבו פסטו עגבניות בפסטה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.03.22

מה אוכלים היום?

לא לילדים: פסטה ברוטב עגבניות שיכור משגע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22
ש

בדוק!!

הלוואת חג מיוחדת 30,000 ש"ח ללא ריבית

כיכר בשיתוף מרכנתיל | מקודם

30 דקות עבודה

פסטה אה צ’צ’י: פסטה שהיא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 14.02.22

מה אוכלים היום?

הכי מנחם שיש: מרק עם רביולי ופטריות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 08.02.22

מה אוכלים היום?

תוך 30 דקות: פסטה ברוטב עגבניות ופטריות מיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.01.22

מה אוכלים היום?

רביולי בטטה: מסעדה בבית - תוך 30 דקות

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 11.01.22
ש

10,000 דונם

פארק הירקון בפ"ת? הכירו את מתחם הנדל"ן הכי מדובר בענף

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

מסעדה בבית

כך תכינו פסטה ביתית מושלמת עם רצועות בקר

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.12.21

מה אוכלים היום?

זודלס: פסטה קישואים ברוטב עגבניות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.21

בצ'יק צ'ק: פסטה עם נקניקיות ושׁוּמׇר

כיכר אוכל | 03.10.21