כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לספגטי קצ'ו א פפה עם גבינת פקורינו

לעתים מתחשק לכם להשקיע ולהכין ארוחת שף בת 7 מנות ולפעמים, בא לכם ללכת על פשטות. הכנת המנה האיטלקית הזו לוקחת 20 דקות בלבד - כולל הזמן שנדרש כדי להרתיח את המים (מתכונים, אוכל)

2
כיכר אוכל | כיכר השבת | כ' בסיון | 23.06.19
ספגטי קצ'ו א פפה קלאסי
ספגטי קצ'ו א פפה קלאסי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 340 גרם ספגטי
  • 4 כפות חמאה ללא מלח, בטמפרטורת החדר
  • 1 כף שמן זית כתית מעולה
  • ⅔ כוס גבינת פקורינו או פרמזן מגוררת
  • קורט מלח
  • פלפל שחור טחון טרי (הרבה ממנו), לפי הטעם

אופן ההכנה:

1. מביאים סיר גדול של מים מומלחים לרתיחה. מוסיפים את הספגטי ומבשלים עד להגעתו למצב אל דנטה (מבושל, אולם עדיין קשה מעט), במשך 8 עד 10 דקות.

2. בזמן שהפסטה מתבשלת, בקערה גדולה מועכים את החמאה הרכה עם שמן הזית וגבינת הפקורינו, כדי ליצור עיסה.

3. כאשר הפסטה רכה, מסננים אותה ממים ושומרים חצי כוס של מי פסטה בצד. מוסיפים את הספגטי ישירות לקערה עם תערובת החמאה. מערבבים היטב, מוסיפים את מי הפסטה לפי הצורך כדי לקבל רוטב סמיך ושמנתי שמכסה את הפסטה במלואה. מתבלים במלח והרבה פלפל שחור טחון.

4. מחלקים את הפסטה בין ארבע צלחות; מגישים מיד.

2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
חפשו באינטרנט "טבעונות ביהדות"! צער בע"ח!
ניר24.06.19
פסטות

אטריות עם כרוב מטוגן ופרמזן

כיכר אוכל | 21.02.23

מה נאכל היום?

בחצי שעה ותו לא: פסטה וחזה עוף ברוטב פסטו ועגבניות מיובשות

כיכר אוכל | 12.02.23

מה נאכל היום?

הכי קלה שיש: פסטה קאצ'ו א פפה ומאק אנד צ'יז - במתכון אחד

כיכר אוכל | 01.02.23

מה נאכל היום?

יעיל וקליל: פסטה ברוטב עגבניות, פלפלים קלויים ופרמזן

כיכר אוכל | 22.01.23

מה נאכל היום?

מאק אנד צ'יז תוצרת בית בריא יותר

כיכר אוכל | 04.01.23
ש

רבנים, דיינים וטוענים רבניים:

אלו האנשים שמרוויחים משכורת הייטק ממשרה תורנית

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

מה אוכלים היום?

פסטה מוקרמת ומנחמת - בלי טיפת שמנת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.12.22

מה נאכל היום?

קרם דה לה קרם: פסטה ברוטב שמנת ושום

כיכר אוכל | 29.11.22

מה נאכל היום?

בסיר אחד: פסטה ברוטב עגבניות, חצילים ופטריות

כיכר אוכל | 06.11.22

מה נאכל היום?

הכל בסיר אחד: ספגטי וכדורי בשר ברוטב עגבניות עסיסי

כיכר אוכל | 25.10.22
ש

דואגים ליופי שלך

מלחמה?- זה לא אומר שאת צריכה להישאר עם שיער מיותר

כיכר בשיתוף אפילוגיק | מקודם

באנו לשדרג

כמו חיילים: פשטידת פסטה וגבינות אלגנטית

כיכר אוכל | 19.10.22

מה נאכל היום?

פסטה ירוקה מוקרמת ועדיין מרעננת ולא כבדה

כיכר אוכל | 05.09.22

מה אוכלים היום?

חלומי: כך תשלבו פסטו עגבניות בפסטה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.03.22

מה אוכלים היום?

לא לילדים: פסטה ברוטב עגבניות שיכור משגע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22
ש

כלי קודש

אברכים טוענים: זאת השיטה להישאר בכולל ולהתפרנס בכבוד

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

30 דקות עבודה

פסטה אה צ’צ’י: פסטה שהיא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 14.02.22

מה אוכלים היום?

הכי מנחם שיש: מרק עם רביולי ופטריות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 08.02.22

מה אוכלים היום?

תוך 30 דקות: פסטה ברוטב עגבניות ופטריות מיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.01.22

מה אוכלים היום?

רביולי בטטה: מסעדה בבית - תוך 30 דקות

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 11.01.22
ש

עם הצלחה לא מתווכחים

ככה ניצחתי את הפחד מהרבנות

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

מסעדה בבית

כך תכינו פסטה ביתית מושלמת עם רצועות בקר

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.12.21

מה אוכלים היום?

זודלס: פסטה קישואים ברוטב עגבניות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.21

בצ'יק צ'ק: פסטה עם נקניקיות ושׁוּמׇר

כיכר אוכל | 03.10.21