כיכר השבת

ארוחה בסיר אחד

מתכון לפסטה וברוקולי מוקרמים

"ארוחת חירום" מהירה שכולם יאהבו לא רק בגלל הטעם המנצח, אלא החיבור הממכר בין המרקמים של המרכיבים: פסטה חלקלקה, ברוקולי קראנצ'י וגבינה נמתחת שמאחדת את כולם (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | כ' בסיון | 23.06.19
פסטה וברוקולי מוקרמים
פסטה וברוקולי מוקרמים (צילום: shutterstock)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 350 גרם פסטה קצרה
  • 2 ראשי ברוקולי, קצוצים לפרחים קטנים
  • 100 גרם גבינה צהובה מגורדת

לרוטב:

  • 2 כפיות גרידת לימון (אופציונלי)
  • 2 כפות מיץ לימון (ניתן להחליף ב-1.5 כפות שמן זית)
  • 5 כפות שמן זית
  • 1/3 כוס פרמזן מגוררת דק
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1 כפית תערובת עשבי תיבול מיובשים כמו רוזמרין, אורגנו, תימין, בזיליקום ופטרוזיליה
  • 1/2 כפית שבבי צ'ילי גרוס
  • 1 כפית סוכר (אופציונלי)
  • 3/4 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור

אופן ההכנה:

1. מרתיחים סיר גדול עם מים ו-2 כפיות מלח, מוסיפים את הפסטה ומבשלים לפי ההוראות שעל האריזה. 1-2 דקות לפני סיום בישול הפסטה, מוסיפים את פרחי הברוקולי.

2. מניחים את כל מרכיבי הרוטב בכלי עם מכסה.

3. לאחר שהפסטה מבושלת, מסירים מהאש, מסננים - אך שומרים 1/2 כוס ממי הבישול לכלי עם מרכיבי הרוטב, סוגרים את הכלי ומנערים היטב.

4. מחזירים את הסיר לכיריים, יחד עם הפסטה והברוקולי המסוננים, יוצקים מעל את הרוטב ואת הגבינה, מערבבים היטב על אש קטנה עד שהגבינה נמסה והרוטב עוטף את הכל. מתבלים בעוד מלח ופלפל שחור, אם צריך. מגישים מיד, חם.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
פסטות

אטריות עם כרוב מטוגן ופרמזן

כיכר אוכל | 21.02.23

מה נאכל היום?

בחצי שעה ותו לא: פסטה וחזה עוף ברוטב פסטו ועגבניות מיובשות

כיכר אוכל | 12.02.23

מה נאכל היום?

הכי קלה שיש: פסטה קאצ'ו א פפה ומאק אנד צ'יז - במתכון אחד

כיכר אוכל | 01.02.23

מה נאכל היום?

יעיל וקליל: פסטה ברוטב עגבניות, פלפלים קלויים ופרמזן

כיכר אוכל | 22.01.23

מה נאכל היום?

מאק אנד צ'יז תוצרת בית בריא יותר

כיכר אוכל | 04.01.23
ש

תורה וגדולה

גם להישאר בעולם התורה וגם להתפרנס בכבוד

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

מה אוכלים היום?

פסטה מוקרמת ומנחמת - בלי טיפת שמנת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.12.22

מה נאכל היום?

קרם דה לה קרם: פסטה ברוטב שמנת ושום

כיכר אוכל | 29.11.22

מה נאכל היום?

בסיר אחד: פסטה ברוטב עגבניות, חצילים ופטריות

כיכר אוכל | 06.11.22

מה נאכל היום?

הכל בסיר אחד: ספגטי וכדורי בשר ברוטב עגבניות עסיסי

כיכר אוכל | 25.10.22
ש

דואגים ליופי שלך

מלחמה?- זה לא אומר שאת צריכה להישאר עם שיער מיותר

כיכר בשיתוף אפילוגיק | מקודם

באנו לשדרג

כמו חיילים: פשטידת פסטה וגבינות אלגנטית

כיכר אוכל | 19.10.22

מה נאכל היום?

פסטה ירוקה מוקרמת ועדיין מרעננת ולא כבדה

כיכר אוכל | 05.09.22

מה אוכלים היום?

חלומי: כך תשלבו פסטו עגבניות בפסטה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.03.22

מה אוכלים היום?

לא לילדים: פסטה ברוטב עגבניות שיכור משגע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22
ש

חצי מחיר מתל אביב

משרדים ב-100 אלף ₪ והשאר ב-24 תשלומים

כיכר בשיתוף בריטניה ישראל | מקודם

30 דקות עבודה

פסטה אה צ’צ’י: פסטה שהיא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 14.02.22

מה אוכלים היום?

הכי מנחם שיש: מרק עם רביולי ופטריות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 08.02.22

מה אוכלים היום?

תוך 30 דקות: פסטה ברוטב עגבניות ופטריות מיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.01.22

מה אוכלים היום?

רביולי בטטה: מסעדה בבית - תוך 30 דקות

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 11.01.22
ש

בדוק!!

הלוואת חג מיוחדת 30,000 ש"ח ללא ריבית

כיכר בשיתוף מרכנתיל | מקודם

מסעדה בבית

כך תכינו פסטה ביתית מושלמת עם רצועות בקר

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.12.21

מה אוכלים היום?

זודלס: פסטה קישואים ברוטב עגבניות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.21

בצ'יק צ'ק: פסטה עם נקניקיות ושׁוּמׇר

כיכר אוכל | 03.10.21