כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לפסטה ברוטב רוזה וודקה עם מחית דלעת ועשבי תיבול

שדרוג מיוחד לרוטב הרוזה הקלאסי: תוספת של וודקה שהופכת אותו לפסטה למבוגרים, במרקם קרמי טעים. אך הוודקה היא לא הסוד היחיד בפסטה הזו. יש כאן מחית דלעת צלויה שמעניקה ארומה מעושנת ומתקתקה לכל העסק (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | י"ג בחשוון | 11.11.19
פסטה ברוטב רוזה וודקה
פסטה ברוטב רוזה וודקה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 6 כפות שמן זית
  • 1 דלעת קטנה, מקולפת וחתוכה לקוביות (כ-2 כוסות)
  • 2 כפות אורגנו טרי קצוץ
  • 2 כפות עלי תימין טריים
  • 1/2 כפית צ'ילי גרוס
  • מלח גס ופלפל שחור
  • 2 בצלצלי שאלוט קטנים, חצויים
  • 2 שיני שום, מרוסקות
  • 400 גרם פסטה, רצוי מסוג לינגוויני או ספגטי
  • 1/2 כוס וודקה
  • 1/2 כוס ציר מרק ירקות / מים
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 3/4 כוס חלב
  • 1 כוס גבינת פרמזן מגורדת

אופן ההכנה:

1. בתבנית אפייה גדולה, מפזרים את קוביות הדלעת, מזלפים מעל 2 כפות שמן זית, אורגנו, תימין וקמצוץ צ'ילי גרוס, מלח ופלפל שחור. מוסיפים את השאלוט והשום ומערבבים. צולים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 25-30 דקות או עד שהדלעת רכה.

2. שופכים את תכולת התבנית עם קוביות הדלעת למעבד מזון וטוחנים לקבלת מחית חלקה. מתבלים בעוד קצת מלח ופלפל שחור.

3. במחבת גדולה על אש בינונית, מחממים 2 כפות שמן זית. מוסיפים את מחית הדלעת, הוודקה, ציר המרק, רסק העגבניות והחלב. מבשלים במשך 10 דקות או עד שהרוטב מסמיך מעט. טועמים ומשפרים תיבול, אם צריך.

4. במקביל, מרתיחים על אש גבוהה סיר מלא במים ו-2 כפות מלח. מוסיפים את הפסטה ומבשלים אותה לפי ההוראות שעל האריזה, פחות דקה אחת. לדרגת עשייה אל דנטה. לפני שמעבירים את הפסטה לסינון, שומרים בצד כוס אחת ממי הבישול.

5. מוסיפים את הפסטה לרוטב הדלעת יחד עם 1/2 מכוס מי הבישול ומערבבים. מסירים מהאש, מוסיפים את הפרמזן ומערבבים. במידת הצורך, מוסיפים עוד קצת ממי הבישול כדי לדלל את הרוטב. מגישים מיד, חם.

יש לכם שאלות על המתכון? כתבו לנו בתגובות

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
פסטות

אטריות עם כרוב מטוגן ופרמזן

כיכר אוכל | 21.02.23

מה נאכל היום?

בחצי שעה ותו לא: פסטה וחזה עוף ברוטב פסטו ועגבניות מיובשות

כיכר אוכל | 12.02.23

מה נאכל היום?

הכי קלה שיש: פסטה קאצ'ו א פפה ומאק אנד צ'יז - במתכון אחד

כיכר אוכל | 01.02.23

מה נאכל היום?

יעיל וקליל: פסטה ברוטב עגבניות, פלפלים קלויים ופרמזן

כיכר אוכל | 22.01.23

מה נאכל היום?

מאק אנד צ'יז תוצרת בית בריא יותר

כיכר אוכל | 04.01.23
ש

 לא רק מפגע אסתטי

לא תרופות סבתא ולא ניתוח: הטיפול החדשני לפטרת הציפורניים

כיכר בשיתוף סאן קליניק | מקודם

מה אוכלים היום?

פסטה מוקרמת ומנחמת - בלי טיפת שמנת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.12.22

מה נאכל היום?

קרם דה לה קרם: פסטה ברוטב שמנת ושום

כיכר אוכל | 29.11.22

מה נאכל היום?

בסיר אחד: פסטה ברוטב עגבניות, חצילים ופטריות

כיכר אוכל | 06.11.22

מה נאכל היום?

הכל בסיר אחד: ספגטי וכדורי בשר ברוטב עגבניות עסיסי

כיכר אוכל | 25.10.22
ש

זה הזמן להזמין

החג הזה, תתרגשו ותתחדשו עם נעם 2! טכנולוגית חם וקר

כיכר בשיתוף נועם2 | מקודם

באנו לשדרג

כמו חיילים: פשטידת פסטה וגבינות אלגנטית

כיכר אוכל | 19.10.22

מה נאכל היום?

פסטה ירוקה מוקרמת ועדיין מרעננת ולא כבדה

כיכר אוכל | 05.09.22

מה אוכלים היום?

חלומי: כך תשלבו פסטו עגבניות בפסטה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.03.22

מה אוכלים היום?

לא לילדים: פסטה ברוטב עגבניות שיכור משגע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22
ש

ללא הלוואות או גמ"חים!

האפליקציה שתשאיר אתכם בסוף כל חודש עם יתרה בעו"ש

כיכר בשיתוף רייז אפ | מקודם

30 דקות עבודה

פסטה אה צ’צ’י: פסטה שהיא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 14.02.22

מה אוכלים היום?

הכי מנחם שיש: מרק עם רביולי ופטריות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 08.02.22

מה אוכלים היום?

תוך 30 דקות: פסטה ברוטב עגבניות ופטריות מיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.01.22

מה אוכלים היום?

רביולי בטטה: מסעדה בבית - תוך 30 דקות

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 11.01.22
ש

לסיים מסכת אחרי מסכת

2 מליון ₪ הושקעו בפרוייקט הדיגיטל התורני - הצטרפו >>

כיכר בשיתוף יומי | מקודם

מסעדה בבית

כך תכינו פסטה ביתית מושלמת עם רצועות בקר

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.12.21

מה אוכלים היום?

זודלס: פסטה קישואים ברוטב עגבניות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.21

בצ'יק צ'ק: פסטה עם נקניקיות ושׁוּמׇר

כיכר אוכל | 03.10.21