כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לספגטי אלה פוטנסקה: איטליה בצלחת תוך 30 דקות

מתכון לספגטי אלה פוטנסקה: איטליה בצלחת תוך 30 דקות, כשכולם רעבים ולאף אחד אין כוח לעבוד קשה על ארוחת מופת. יש לא מעט גרסאות להכנת הפסטה הזו וכולן בעלות ריח עוצמתי שקשה לעמוד בפניו (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | כ"ג בחשוון | 21.11.19
ספגטי אלה פוטנסקה
ספגטי אלה פוטנסקה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • מלח
  • 3 כפות שמן זית
  • 3 שיני שום או יותר, קלופות ומרוסקות קלות
  • 3 פילה אנשובי או יותר, לפי הטעם (אפשר לוותר עליהם אם לא אוהבים)
  • 800 גרם עגבניות שלמות משימורים (רצוי עגבניות תמר)
  • פלפל שחור גרוס טרי
  • 1/2 כוס זיתים שחורים מגולענים
  • 2 כפות צלפים
  • צ'ילי גרוס
  • 400 גרם ספגטי או כל פסטה ארוכה אחרת

אופן ההכנה:

1. מביאים לרתיחה סיר גדול מלא מים עם 2 כפות מלח, ומבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל האריזה, פחות דקה אחת, לדרגת אל דנטה.

2. במחבת, מחממים 2 כפות שמן על אש בינונית-נמוכה. מוסיפים את השום והאנשובי ומטגנים עד שהשום מזהיב קלות.

3. מסננים את העגבניות ממי השימורים ומרסקים אותן בעזרת מזלג. מוסיפים את העגבניות המרוסקות למחבת, מתבלים במעט מלח ופלפל שחור ומגביהים את חום האש. מבשלים, תוך כדי ערבוב מדי פעם, במשך כ-10 דקות, עד שהעגבניות מתפרקות ונוצר רוטב. מערבים פנימה את הזיתים והצלפים, מתבלים בצ'ילי גרוס וממשיכים לבשל עד שהרוטב נעשה אחיד.

4. במקביל, מסננים את הפסטה המבושלת ומערבבים אותה עם הרוטב ו-1 כף שמן. טועמים ומשפרים תיבול, אם צריך. מגישים מיד.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
פסטות

אטריות עם כרוב מטוגן ופרמזן

כיכר אוכל | 21.02.23

מה נאכל היום?

בחצי שעה ותו לא: פסטה וחזה עוף ברוטב פסטו ועגבניות מיובשות

כיכר אוכל | 12.02.23

מה נאכל היום?

הכי קלה שיש: פסטה קאצ'ו א פפה ומאק אנד צ'יז - במתכון אחד

כיכר אוכל | 01.02.23

מה נאכל היום?

יעיל וקליל: פסטה ברוטב עגבניות, פלפלים קלויים ופרמזן

כיכר אוכל | 22.01.23

מה נאכל היום?

מאק אנד צ'יז תוצרת בית בריא יותר

כיכר אוכל | 04.01.23
ש

טכנולוגיה חסכנית

כך תתחילו את הקיץ עם עו"ש מאוזן- חודש ראשון חינם>>> 

כיכר בשיתוף רייז אפ | מקודם

מה אוכלים היום?

פסטה מוקרמת ומנחמת - בלי טיפת שמנת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.12.22

מה נאכל היום?

קרם דה לה קרם: פסטה ברוטב שמנת ושום

כיכר אוכל | 29.11.22

מה נאכל היום?

בסיר אחד: פסטה ברוטב עגבניות, חצילים ופטריות

כיכר אוכל | 06.11.22

מה נאכל היום?

הכל בסיר אחד: ספגטי וכדורי בשר ברוטב עגבניות עסיסי

כיכר אוכל | 25.10.22
ש

בריאות זה הכול

משקפי ראיה חינם לילדים? זה לא הכל

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם

באנו לשדרג

כמו חיילים: פשטידת פסטה וגבינות אלגנטית

כיכר אוכל | 19.10.22

מה נאכל היום?

פסטה ירוקה מוקרמת ועדיין מרעננת ולא כבדה

כיכר אוכל | 05.09.22

מה אוכלים היום?

חלומי: כך תשלבו פסטו עגבניות בפסטה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.03.22

מה אוכלים היום?

לא לילדים: פסטה ברוטב עגבניות שיכור משגע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22
ש

לסיים מסכת אחרי מסכת

2 מליון ₪ הושקעו בפרוייקט הדיגיטל התורני - הצטרפו >>

כיכר בשיתוף יומי | מקודם

30 דקות עבודה

פסטה אה צ’צ’י: פסטה שהיא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 14.02.22

מה אוכלים היום?

הכי מנחם שיש: מרק עם רביולי ופטריות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 08.02.22

מה אוכלים היום?

תוך 30 דקות: פסטה ברוטב עגבניות ופטריות מיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.01.22

מה אוכלים היום?

רביולי בטטה: מסעדה בבית - תוך 30 דקות

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 11.01.22
ש

בדיקת התאמה בחינם

מחשבון הנחה להסרת משקפיים בלייזר לכל הקופות

כיכר בשיתוף קייר | מקודם

מסעדה בבית

כך תכינו פסטה ביתית מושלמת עם רצועות בקר

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.12.21

מה אוכלים היום?

זודלס: פסטה קישואים ברוטב עגבניות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.21

בצ'יק צ'ק: פסטה עם נקניקיות ושׁוּמׇר

כיכר אוכל | 03.10.21