כיכר השבת

הום מייד

מתכון לבצק פסטה שמכינים בבית ללא מכונה

אנחנו בשלב הזה בחיים שמעדיפים להכין את האוכל שלנו בעצמנו, כך שיהיה כמה שיותר מפוקח, סטרילי וטבעי. כחלק מהמחקר שלנו בעניין, הופתענו לגלות שניתן לייצר פסטה בבית עוד משלב הבצק, בלי לרכוש מכונה מיוחדת לצורך כך. היינו חייבים לשתף אתכם גם (מתכונים, אוכל)

1
כיכר אוכל | כיכר השבת | כ"ז בחשוון | 25.11.19
פסטה הום מייד
פסטה הום מייד (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

  • 100 גרם קמח לבן, מנופה
  • 100 גרם קמח סולת, מנופה + מעט לקימוח
  • 2 ביצים
  • מעט שמן זית באיכות טובה + מעט להגשה
  • גבינת פרמזן טריה, מגוררת
  • מלח ופלפל שחור, להגשה

אופן ההכנה:

1. מערבבים יחד את הקמחים על משטח ישר ומייצרים באר במרכז. בוקעים ושופכים את שתי הביצים לאמצע ומוסיפים את השמן.

2. בעזרת מזלג, מקציפים יחד את הביצים עד שהן קלות ורכות. מעבירים בהדרגה את הקמחים למרכז, עד לערבוב מלא.

3. משתמשים בחלק הבשרני של כפות הידיים ומתחילים ללוש את הבצק עד שהוא חלק ומשיי. יוצרים ממנו כדור ועוטפים בניילון נצמד. מקררים במשך 10 דקות.

4. לאחר שהבצק התקרר, מתחילים לרדד אותו בעזרת מערוך ומעצבים בצדדים תוך כדי רידוד, ליצירת צורה אליפטית ארוכה.

5. ממשיכים לרדד את הבצק עד שהוא נהיה דק מספיק כך שניתן לראות את צורת היד דרכו, בהרמה. מקפלים את קצות הבצק לאמצע ואז מקפלים שוב את הקצוות המקופלים לכיוון האמצע. עושים זאת שוב.

6. חותכים את שולי הפסטה המקופלת ואז מתחילים לחתוך לרצועות דקות. מעבירים את הסכין דרך קפלי הפסטה, מנערים את הסכין כדי לשחרר את חוטי הפסטה.

7. מרתיחים את הפסטה במים מומלחים בכבדות במשך כ-4 דקות, עד למצב אל-דנטה.

8. מגישים עם גבינת פרמזן מגורדת, מלח, פלפל וטפטוף של שמן זית.

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
של נעמןןןןן מושלמתתתתתתת
ואוו25.11.19
פסטות

אטריות עם כרוב מטוגן ופרמזן

כיכר אוכל | 21.02.23

מה נאכל היום?

בחצי שעה ותו לא: פסטה וחזה עוף ברוטב פסטו ועגבניות מיובשות

כיכר אוכל | 12.02.23

מה נאכל היום?

הכי קלה שיש: פסטה קאצ'ו א פפה ומאק אנד צ'יז - במתכון אחד

כיכר אוכל | 01.02.23

מה נאכל היום?

יעיל וקליל: פסטה ברוטב עגבניות, פלפלים קלויים ופרמזן

כיכר אוכל | 22.01.23

מה נאכל היום?

מאק אנד צ'יז תוצרת בית בריא יותר

כיכר אוכל | 04.01.23
ש

חווית הלידה

מלון או מחלקת יולדות? תקראו ותחליטו

כיכר בשיתוף מעיני הישועה | מקודם

מה אוכלים היום?

פסטה מוקרמת ומנחמת - בלי טיפת שמנת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.12.22

מה נאכל היום?

קרם דה לה קרם: פסטה ברוטב שמנת ושום

כיכר אוכל | 29.11.22

מה נאכל היום?

בסיר אחד: פסטה ברוטב עגבניות, חצילים ופטריות

כיכר אוכל | 06.11.22

מה נאכל היום?

הכל בסיר אחד: ספגטי וכדורי בשר ברוטב עגבניות עסיסי

כיכר אוכל | 25.10.22
ש

דואגים ליופי שלך

מלחמה?- זה לא אומר שאת צריכה להישאר עם שיער מיותר

כיכר בשיתוף אפילוגיק | מקודם

באנו לשדרג

כמו חיילים: פשטידת פסטה וגבינות אלגנטית

כיכר אוכל | 19.10.22

מה נאכל היום?

פסטה ירוקה מוקרמת ועדיין מרעננת ולא כבדה

כיכר אוכל | 05.09.22

מה אוכלים היום?

חלומי: כך תשלבו פסטו עגבניות בפסטה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.03.22

מה אוכלים היום?

לא לילדים: פסטה ברוטב עגבניות שיכור משגע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22
ש

במיוחד לחג הפסח

מתארגנים לחג עם 'קונים מקבלים' הכי שווה שיש

כיכר בשיתוף קרן החשמל | מקודם

30 דקות עבודה

פסטה אה צ’צ’י: פסטה שהיא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 14.02.22

מה אוכלים היום?

הכי מנחם שיש: מרק עם רביולי ופטריות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 08.02.22

מה אוכלים היום?

תוך 30 דקות: פסטה ברוטב עגבניות ופטריות מיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.01.22

מה אוכלים היום?

רביולי בטטה: מסעדה בבית - תוך 30 דקות

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 11.01.22
ש

השקעה בטוחה ויציבה

נדל"ן מניב בשליש מחיר? הכירו את ההשקעה החכמה בפתח תקווה

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

מסעדה בבית

כך תכינו פסטה ביתית מושלמת עם רצועות בקר

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.12.21

מה אוכלים היום?

זודלס: פסטה קישואים ברוטב עגבניות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.21

בצ'יק צ'ק: פסטה עם נקניקיות ושׁוּמׇר

כיכר אוכל | 03.10.21