כיכר השבת

מה נאכל היום?

מתכון לפסטה אלפרדו עם פלפלים קלויים שמשדרגים בטירוף

ברוטב השמנת המוקרם של הפסטה הזו יש מרכיב סודי פשוט גאוני: פלפלים אדומים קלויים וצרובים שנמכרים בצנצנת. התוספת שלהם מעניקה למנה טעם מעושן קליל ומתיקות עדינה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | כ"ו בתשרי | 14.10.20
פסטה אלפרדו עם פלפלים קלויים שמשדרגים בטירוף
פסטה אלפרדו עם פלפלים קלויים שמשדרגים בטירוף (צילום: shutterstock)
זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • מלח גס
  • 340 גרם פסטה פטוצ'יני / סוג אחר לבחירתכם
  • 2 כפות חמאה
  • 1 בצל קטן, קצוץ דק
  • 3 שיני שום, כתושות
  • 340 גרם פלפלים אדומים קלויים מצנצנת, קצוצים גס
  • 3/4 כוס שמנת מתוקה
  • 1/2 כוס פרמזן מגורד + עוד לקישוט
  • פטרוזיליה קצוצה - לקישוט

אופן ההכנה:

1. בסיר גדול עם מים מומלחים רותחים, מבשלים את הפסטה על פי ההוראות המצוינות על גבי החבילה. שומרים כוס אחת ממי הפסטה ואז שופכים את המים.

2. לבינתיים, במחבת גדולה, על אש בינונית, ממסים את החמאה. מוסיפים את הבצל והשום ומבשלים, תוך ערבוב תדיר, עד שהבצל רך והשום מזהיב קלות, במשך כ-4 דקות. מסירים מהאש.

3. מעבירים את תערובת הבצל למעבד מזון ומוסיפים את הפלפלים האדומים הקלויים והשמנת. מערבבים עד לקבלת מרקם חלק.

4. מוזגים את תערובת הפלפלים האדומים למחבת. מוסיפים חצי כוס ממי הפסטה ואת הפרמזן ומביאים לרתיחה על אש בינונית. מתבלים במלח.

5. מוסיפים את הפסטה המבושלת ומקפיצים עד לציפוי ברוטב. אם הרוטב סמיך מדי, מוסיפים עוד מי פסטה, כף אחת בכל פעם. מקשטים בפטרוזיליה ובפרמזן נוסף ומגישים מיד.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
פסטות

אטריות עם כרוב מטוגן ופרמזן

כיכר אוכל | 21.02.23

מה נאכל היום?

בחצי שעה ותו לא: פסטה וחזה עוף ברוטב פסטו ועגבניות מיובשות

כיכר אוכל | 12.02.23

מה נאכל היום?

הכי קלה שיש: פסטה קאצ'ו א פפה ומאק אנד צ'יז - במתכון אחד

כיכר אוכל | 01.02.23

מה נאכל היום?

יעיל וקליל: פסטה ברוטב עגבניות, פלפלים קלויים ופרמזן

כיכר אוכל | 22.01.23

מה נאכל היום?

מאק אנד צ'יז תוצרת בית בריא יותר

כיכר אוכל | 04.01.23
ש

הצדיק הבטיח והצדיק מקיים

האברך הזה קנה בית בבניין מפואר בגוש דן >>

כיכר בשיתוף הצדיק מיבנאל | מקודם

מה אוכלים היום?

פסטה מוקרמת ומנחמת - בלי טיפת שמנת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.12.22

מה נאכל היום?

קרם דה לה קרם: פסטה ברוטב שמנת ושום

כיכר אוכל | 29.11.22

מה נאכל היום?

בסיר אחד: פסטה ברוטב עגבניות, חצילים ופטריות

כיכר אוכל | 06.11.22

מה נאכל היום?

הכל בסיר אחד: ספגטי וכדורי בשר ברוטב עגבניות עסיסי

כיכר אוכל | 25.10.22
ש

טכנולוגיה חסכנית

כך תתחילו את הקיץ עם עו"ש מאוזן- חודש ראשון חינם>>> 

כיכר בשיתוף רייז אפ | מקודם

באנו לשדרג

כמו חיילים: פשטידת פסטה וגבינות אלגנטית

כיכר אוכל | 19.10.22

מה נאכל היום?

פסטה ירוקה מוקרמת ועדיין מרעננת ולא כבדה

כיכר אוכל | 05.09.22

מה אוכלים היום?

חלומי: כך תשלבו פסטו עגבניות בפסטה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.03.22

מה אוכלים היום?

לא לילדים: פסטה ברוטב עגבניות שיכור משגע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22
ש

מודל מנצח

להקים עסק דיגיטלי מניב: הכירו את סמרטה

כיכר בשיתוף מרקטיזים | מקודם

30 דקות עבודה

פסטה אה צ’צ’י: פסטה שהיא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 14.02.22

מה אוכלים היום?

הכי מנחם שיש: מרק עם רביולי ופטריות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 08.02.22

מה אוכלים היום?

תוך 30 דקות: פסטה ברוטב עגבניות ופטריות מיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.01.22

מה אוכלים היום?

רביולי בטטה: מסעדה בבית - תוך 30 דקות

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 11.01.22
ש

עם הצלחה לא מתווכחים

ככה ניצחתי את הפחד מהרבנות

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

מסעדה בבית

כך תכינו פסטה ביתית מושלמת עם רצועות בקר

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.12.21

מה אוכלים היום?

זודלס: פסטה קישואים ברוטב עגבניות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.21

בצ'יק צ'ק: פסטה עם נקניקיות ושׁוּמׇר

כיכר אוכל | 03.10.21