כיכר השבת

מה נאכל היום?

מתכון לפסטה עם פטריות מקורמלות שקלה להכנה באופן מפתיע

הפטריות המקורמלות בפסטה הזאת ריחניות, בשרניות, לעיסות ורחוקות מאד מאלה הרטובות והספוגיות שנמצאות על פיצה קנויה, למשל. כן, אין רע בהקפצתן, אך על ידי קרמול הטעם והמרקם שלהן משתבחים בטירוף. ולא, קרמול איננו דורש שימוש בטכניקה מסובכת, הוא די פשוט לביצוע (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: שרי ברינר-שיפמן | כיכר השבת | ג' בחשוון | 21.10.20
תתפלאו, אבל קלה להכנה: פסטה עם פטריות מקורמלות
תתפלאו, אבל קלה להכנה: פסטה עם פטריות מקורמלות (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

  • מלח גס ופלפל שחור גרוס
  • 2 כפות (30 מ"ל) שמן זית, מחולקות
  • 454 גרם פטריות שמפיניון, חתוכות לרבעים
  • 340 גרם פסטה קצרה - לבחירתכם
  • 4 שיני שום, כתושות
  • 1 כף (3 גרם) עלי טימין טריים
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) יין לבן
  • גבינת פרמזן מגוררת, להגשה

אופן ההכנה:

1. על אש גבוהה, מביאים לרתיחה סיר גדול עם מים מומלחים.

2. על אש בינונית, מחממים מחבת גדולה ועמוקה. מוזגים כף שמן זית למחבת. מוסיפים פנימה חצי מכמות הפטריות בשכבה אחת ומבשלים אותן ללא הפרעה עד שמשחימות היטב בתחתית, אך אינן מבושלות לחלוטין, במשך כ-5 דקות. מעבירים לצלחת. מוסיפים למחבת את כף שמן הזית הנותרת וחוזרים על הפעולה עם שאר הפטריות.

3. לבינתיים, מוסיפים את הפסטה למים הרותחים ומבשלים במשך דקה אחת פחות מהמצוין בהוראות על גבי החבילה, במשך 8-9 דקות.

4. לאחר שהפטריות משחימות היטב במחבת, מחזירים את שאר הפטריות פנימה ומוסיפים את השום והטימין. מתבלים במלח ופלפל ומבשלים תוך כדי ערבוב פעם או פעמיים, עד שהפטריות ריחניות ופשוט רכות, כ-2 דקות נוספות. יוצקים את היין למחבת ומבשלים, משתמשים בכף עץ כדי לגרד את החלקים השחומים שנותרו בתחתית המחבת, עד שחלק מהנוזלים אך לא כולם התאדו, במשך כדקה; מסירים מהאש.

5. כשהפסטה מוכנה, שומרים 1/2 כוס (120 מ"ל) ממי הפסטה ומסננים. מוסיפים למחבת את הפסטה ומי הפסטה השמורים ומביאים לרתיחה. מבשלים, מקפיצים ומערבבים, עד שהפסטה במצב אל דנטה והרוטב מסמיך ומצפה אותה, במשך כ-2 דקות. מסירים מהאש.

6. מגישים עם פרמזן מגורר מעל.

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
פסטות

אטריות עם כרוב מטוגן ופרמזן

כיכר אוכל | 21.02.23

מה נאכל היום?

בחצי שעה ותו לא: פסטה וחזה עוף ברוטב פסטו ועגבניות מיובשות

כיכר אוכל | 12.02.23

מה נאכל היום?

הכי קלה שיש: פסטה קאצ'ו א פפה ומאק אנד צ'יז - במתכון אחד

כיכר אוכל | 01.02.23

מה נאכל היום?

יעיל וקליל: פסטה ברוטב עגבניות, פלפלים קלויים ופרמזן

כיכר אוכל | 22.01.23

מה נאכל היום?

מאק אנד צ'יז תוצרת בית בריא יותר

כיכר אוכל | 04.01.23
ש

תשואה פוטנציאלית של מאות אחוזים!

קרקע להשקעה במרכז הארץ, החל מ- 150,000 ₪

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

מה אוכלים היום?

פסטה מוקרמת ומנחמת - בלי טיפת שמנת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.12.22

מה נאכל היום?

קרם דה לה קרם: פסטה ברוטב שמנת ושום

כיכר אוכל | 29.11.22

מה נאכל היום?

בסיר אחד: פסטה ברוטב עגבניות, חצילים ופטריות

כיכר אוכל | 06.11.22

מה נאכל היום?

הכל בסיר אחד: ספגטי וכדורי בשר ברוטב עגבניות עסיסי

כיכר אוכל | 25.10.22
ש

במיוחד לחג הפסח

מתארגנים לחג עם 'קונים מקבלים' הכי שווה שיש

כיכר בשיתוף קרן החשמל | מקודם

באנו לשדרג

כמו חיילים: פשטידת פסטה וגבינות אלגנטית

כיכר אוכל | 19.10.22

מה נאכל היום?

פסטה ירוקה מוקרמת ועדיין מרעננת ולא כבדה

כיכר אוכל | 05.09.22

מה אוכלים היום?

חלומי: כך תשלבו פסטו עגבניות בפסטה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.03.22

מה אוכלים היום?

לא לילדים: פסטה ברוטב עגבניות שיכור משגע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22
ש

זה וואו

יש תחליף לנדל"ן: אתר שמייצר הכנסה חודשית

כיכר בשיתוף דיגיטל פרופטי | מקודם

30 דקות עבודה

פסטה אה צ’צ’י: פסטה שהיא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 14.02.22

מה אוכלים היום?

הכי מנחם שיש: מרק עם רביולי ופטריות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 08.02.22

מה אוכלים היום?

תוך 30 דקות: פסטה ברוטב עגבניות ופטריות מיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.01.22

מה אוכלים היום?

רביולי בטטה: מסעדה בבית - תוך 30 דקות

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 11.01.22
ש

לשמוע ללמוד ו.. להצליח:

 משכפלים הצלחות; ככה גם אתה תהיה טוען רבני >>

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

מסעדה בבית

כך תכינו פסטה ביתית מושלמת עם רצועות בקר

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.12.21

מה אוכלים היום?

זודלס: פסטה קישואים ברוטב עגבניות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.21

בצ'יק צ'ק: פסטה עם נקניקיות ושׁוּמׇר

כיכר אוכל | 03.10.21