כיכר השבת

מה נאכל היום?

מתכון לספגטי אליו אוליו: פסטה קלאסית וטעימה אש עם שמן זית וצ'ילי

יש ימים שבהם אנו הופכים את כל המטבח וטורחים בהכנת מנות גורמה מושקעות בטירוף - ויש ימים בהם נעשה כמעט הכל כדי לא להכין ארוחת ערב. ספגטי אליו אוליו מיועד לימים האלו. הגרסה שלנו למנת הפסטה המסורתית הנפוליטנית דורשת רק 20 דקות הכנה (וחמישה מרכיבים בלבד). כמה טיפים: ראשית, כדאי להשתמש בשמן זית באיכות גבוהה, מכיוון שהוא אחד מכוכבי המתכון הזה. שנית, בשלו את תערובת השמן-שום במחבת גדולה וגבוהה, כדי שתוכלו להקפיץ במרץ בזמן הוספת האטריות. פעולה זו תקל עליכם להשיג רוטב מבריק ויפהפה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: שרי ברינר-שיפמן | כיכר השבת | ג' בחשוון | 21.10.20
טעימה אש: פסטה אליו אוליו עם שמן זית וצ'ילי
טעימה אש: פסטה אליו אוליו עם שמן זית וצ'ילי (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • מלח גס
  • 340 גרם פסטה ארוכה מסוג ספגטי
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 8 שיני שום קלופות ופרוסות דק
  • 1/2 כפית צ'ילי גרוס + יותר, לפי הצורך
  • גבינת פרמזן מגורדת דק, פטרוזיליה קצוצה ומלח גס - לקישוט (לא חובה)

אופן ההכנה:

1. מביאים לרתיחה סיר גדול עם מים ומתבלים בנדיבות במלח גס. מבשלים את הפסטה במשך 2 דקות פחות מהמצוין על גבי החבילה. שומרים כוס אחת של מי פסטה בצד.

2. לבינתיים, מחממים את שמן הזית במחבת גדולה, על אש בינונית. מוסיפים את השום והצ'ילי ומבשלים, תוך כדי ערבוב תדיר, עד שהשום רוחש וזהוב, במשך כ-3 דקות.

3. בעזרת מלקחיים מעבירים את הפסטה מהמים ישירות לתערובת שמן הזית והשום. מוסיפים חצי ממי הפסטה השמורים ומבשלים תוך הקפצה נמרצת, עד שהרוטב מצפה את הפסטה קלות. (ניתן להוסיף עוד מי פסטה לפי הצורך.)

4. מחלקים את הפסטה בין ארבע קערות ומקשטים בעוד צ'ילי גרוס, גבינת פרמזן, פטרוזיליה ומלח גס, אם משתמשים.

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
פסטות

אטריות עם כרוב מטוגן ופרמזן

כיכר אוכל | 21.02.23

מה נאכל היום?

בחצי שעה ותו לא: פסטה וחזה עוף ברוטב פסטו ועגבניות מיובשות

כיכר אוכל | 12.02.23

מה נאכל היום?

הכי קלה שיש: פסטה קאצ'ו א פפה ומאק אנד צ'יז - במתכון אחד

כיכר אוכל | 01.02.23

מה נאכל היום?

יעיל וקליל: פסטה ברוטב עגבניות, פלפלים קלויים ופרמזן

כיכר אוכל | 22.01.23

מה נאכל היום?

מאק אנד צ'יז תוצרת בית בריא יותר

כיכר אוכל | 04.01.23
ש

אין מה לדאוג

השנה יש דרך מהודרת במיוחד להוסיף טעם לפסח >>

כיכר בשיתוף ספרייט | מקודם

מה אוכלים היום?

פסטה מוקרמת ומנחמת - בלי טיפת שמנת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.12.22

מה נאכל היום?

קרם דה לה קרם: פסטה ברוטב שמנת ושום

כיכר אוכל | 29.11.22

מה נאכל היום?

בסיר אחד: פסטה ברוטב עגבניות, חצילים ופטריות

כיכר אוכל | 06.11.22

מה נאכל היום?

הכל בסיר אחד: ספגטי וכדורי בשר ברוטב עגבניות עסיסי

כיכר אוכל | 25.10.22
ש

כללית לטובת לקוחותיה

זקוקים לשירות רפואי? רובוט חיפוש חכם יסייע לכם

כיכר בשיתוף כללית | מקודם

באנו לשדרג

כמו חיילים: פשטידת פסטה וגבינות אלגנטית

כיכר אוכל | 19.10.22

מה נאכל היום?

פסטה ירוקה מוקרמת ועדיין מרעננת ולא כבדה

כיכר אוכל | 05.09.22

מה אוכלים היום?

חלומי: כך תשלבו פסטו עגבניות בפסטה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.03.22

מה אוכלים היום?

לא לילדים: פסטה ברוטב עגבניות שיכור משגע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22
ש

האם הגאולה קרובה?

"בספרא דא יפקון מן גלותא" • אתגרי המלחמה בראי הזוה"ק

כיכר בשיתוף מכון המאו"ר | מקודם

30 דקות עבודה

פסטה אה צ’צ’י: פסטה שהיא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 14.02.22

מה אוכלים היום?

הכי מנחם שיש: מרק עם רביולי ופטריות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 08.02.22

מה אוכלים היום?

תוך 30 דקות: פסטה ברוטב עגבניות ופטריות מיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.01.22

מה אוכלים היום?

רביולי בטטה: מסעדה בבית - תוך 30 דקות

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 11.01.22
ש

הצדיק הבטיח והצדיק מקיים!

הזוי: מזכיר בת"ת ניצל מחוב של מיליון שקל

כיכר בשיתוף הצדיק מיבנאל | מקודם

מסעדה בבית

כך תכינו פסטה ביתית מושלמת עם רצועות בקר

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.12.21

מה אוכלים היום?

זודלס: פסטה קישואים ברוטב עגבניות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.21

בצ'יק צ'ק: פסטה עם נקניקיות ושׁוּמׇר

כיכר אוכל | 03.10.21