כיכר השבת

עונת ה"שבע ברכות"

מתכון לפנה קוטה: קינוח איטלקי קלאסי וממש לא מסובך

ככה אנחנו אוהבים את הקינוחים שלנו: רכיבים פשוטים וזמינים שהופכים לקינוח מרשים ויפה שלא באמת צריך להתאמץ להכין אותו. מתכון לפנה קוטה - קינוח איטלקי קלאסי, קר, מתוק ומרענן שמתאים בול לאירוח קיצי (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | ו' בתמוז | 16.06.21
פנה קוטה - קינוח איטלקי קלאסי
פנה קוטה - קינוח איטלקי קלאסי (צילום: Alison Marras on Unsplash)
זמן הכנה15 דק'
חלבי

רכיבים

  • 200 מ"ל חלב
  • 200 מ"ל שמנת מתוקה
  • 1/2 כף (5 גרם) אבקת ג'לטין
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל

להגשה:

  • 8 פסיפלורות טריות / רוטב פירות יער או כל רוטב פירות אחר
  • שבבי קוקוס או אגוזים קצוצים

אופן ההכנה:

1. ממיסים את הג'לטין ב-2 כפות מים קרים ונותנים לו להתנפח במשך 5-10 דקות.

2. בסיר בינוני על אש בינונית-נמוכה, מביאים לרתיחה את השמנת, החלב והסוכר - אך לא נותנים להם לרתוח. כשהנוזל מתחיל לבעבע והסוכר נמס, מסירים מהאש ומוסיפים את תמצית הווניל. מערבבים ונותנים לתערובת להצטנן במשך 5 דקות.

3. מוסיפים את הג'לטין ומערבבים עד שהוא נטמע היטב.

4. מחלקים את התערובת בין כוסות הגשה בכל גודל שתרצו, מכסים את הכוסות בניילון נצמד ומעבירים למקרר להתייצבות במשך 4 שעות לפחות ורצוי עד לילה שלם. אפשר גם למזוג את התערובת לתבנית סיליקון שקעים ולאחר ההתייצבות במקרר, לחלץ אותם בזהירות.

איך מגישים את הפנה קוטה?
מוציאים מהמקרר, יוצקים מעל את תכולת הפרי של הפסיפלורות או רוטב פירות אחר, מפזרים שבבי קוקוס ו/או אגוזים קצוצים ומגישים מיד.

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
אולי גם יעניין אותך
קינוחים
ש

גם בריא גם טעים: ניתן ליהנות מקינוח כזה!

כיכר בשיתוף לה לה מגשי פירות ומתנות | מקודם

באנו לשדרג

מתכון לגרניטה תפוזים: ברד ביתי משודרג

כיכר אוכל | 28.02.23

תוצרת בית

כל השביעין חביבין: חטיפי אנרגיה מ-7 מרכיבים

כיכר אוכל | 26.01.23

באנו לשדרג

כזה עוד לא אכלתם: פופקורן קרמל מתובל

כיכר אוכל | 25.12.22

חנוכה

עזבו אתכם מקנויים: דונאטס ביתיים עם עם מרקם חלומי וציפוי יפהפה

כיכר אוכל | 19.12.22
ש

יום פתוח בזום

בוגרי תואר ראשון? זו הדרך שלכם להתקדם לקריירה מצליחה

כיכר בשיתוף העברית | מקודם

חנוכה

מיני סופגניות עם מילוי מפתיע שיטריף אתכם

כיכר אוכל | 18.12.22

תוצרת בית

לא תוכלו להפסיק לנשנש: אגוזי פקאן מצופים סוכר

כיכר אוכל | 30.11.22

חלבי או פרווה

כך תכינו בקלות קרם ברולה קלאסי מושלם

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.11.22

באנו לשדרג

ללקק את האצבעות: תפוחים מטוגנים ברוטב קרמל

כיכר אוכל | 16.11.22
ש

כלי קודש

אברכים טוענים: זאת השיטה להישאר בכולל ולהתפרנס בכבוד

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

ליד הקפה

כדורי שוקולד שהמבוגרים יעופו עליהם

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 05.11.22

ליד הקפה

זהירות, ממכר: חיתוכיות פיסטוק ושוקולד לבן

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 31.10.22

ליד הקפה

מעדן חלבה ביתית עם פיסטוק והל

כיכר אוכל | 04.09.22

שעת יצירה

מה עושים עם הילדים בחופש? תפוח על מקל

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 04.05.22
ש

10,000 דונם

פארק הירקון בפ"ת? הכירו את מתחם הנדל"ן הכי מדובר בענף

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

תרבחו ותסעדו

שלב אחר שלב: כך תכינו 'מופלטה' מושלמת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 23.04.22

מאנצ'ינג

נאצ'וס מתוקים שמכינים ברגע עם רוטב שוקולד

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 22.02.22

קינוח חורפי מהיר

מה עושים עם בננות בשלות? מטגנים אותן

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 09.01.22

פינוק לסוף השבוע

תות או פיסטוק? כך תכינו כנאפה מושלמת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 23.12.21
ש

טכנולוגיה חסכנית

כך תתחילו את הקיץ עם עו"ש מאוזן- חודש ראשון חינם>>> 

כיכר בשיתוף רייז אפ | מקודם

מתוק ומנחם

נשארתם בבית? הנה פינוק חורפי ב-10 דקות

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 20.12.21

מהיר ובריא

כדורי אנרגיה מתוקים מ-4 רכיבים בלבד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 15.12.21

באנו לשדרג

מ-5 מרכיבים בלבד: ממתק שוקולד עם פיסטוק וחמוציות

כיכר אוכל | 08.12.21