כיכר השבת

לכבוד שבת

מתכון למאפה דלעת על בסיס בצק פריך - תוספת אישית מתקתקה לשולחן השבת

פרווה או חלבי, כתוספת לבשר או ליד הקפה: מתכון למאפה דלעת על בסיס בצק פריך שאפשר להגיש בכל הזדמנות וכמעט עם כל דבר. הגמישות של המאפה נעוצה בטעם הניטרלי והעדין שלו שלא משתלט על שאר המאכלים מסביב (מתכונים לשבת, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת | ד' בשבט | 14.01.16
אפשר להגיש גם עם בשר. מאפה דלעת על בסיס פריך
אפשר להגיש גם עם בשר. מאפה דלעת על בסיס פריך (צילום: shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • לבסיס הבצק:
  • 100 גרם מחמאה (חמאה - לחלבי)
  • 1/2 כוס מים קרים
  • 1/2 1 כוסות קמח
  • קמצוץ מלח
  • למלית:
  • 500 גרם דלעת ערמונים / דלורית*
  • 3 ביצים
  • קמצוץ קינמון
  • 1 כף שטוחה סוכר
  • 1/2 כוס שמנת צמחית (לחלבי - שמנת מתוקה)
  • מלח ופלפל שחור

אופן הכנת מאפה דלעת:

*אם אתם בוחרים להשתמש בדלעת רגילה, הוסיפו שליש דלורית, כי בדלעת רגילה אין מספיק עמילן והמלית עלולה להתפרק.

ציוד נדרש: תבנית שקעים או תבניות מאפינס אישיות.

הכנת הבסיס:

1. במעבד מזון עם להב פלדה או ידנית, מעבדים את כל מרכיבי הבצק, עד לקבלת בצק אחיד - אם בחרתם לעבד ידנית, היזהרו מלישת יתר שתהרוס את מרקם הבצק. מגלגלים לכדור, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך 20 דקות.

הכנת המלית:

2. מחממים את התנור ל-180 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

3. מקלפים את הדלעת, מסירים את הגרעינים וחותכים לקוביות. מסדרים את הקוביות בתבנית, מזלפים מעל מעט שמן זית ואופים בתנור שחומם מראש, עד לריכוך. מוציאים, מעבירים לקערה ומועכים לפירה.

4. מוסיפים לקערה עם מחית הדלעת את הביצים, הסוכר, הקינמון, מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם, יוצקים את השמנת ומערבבים לתערובת אחידה.

רגע האיחוד:

5. מרדדים דק את הבצק, קורצים עיגולים בקוטר של תחתית תבנית השקעים, ומניחים כל עיגול בשקע אחד.

6. יוצקים מתערובת הדלעת על בסיס הבצק שבכל תבנית.

7. אופים במשך 30 דקות, עד שהמאפים מזהיבים והמלית אפויה היטב.

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
תוספות

מניפות תפו״א: תוספת יפה וטעימה לכל מטרה

ורד כהן | 01.02.24

חם וטעים

פסטה עם ירקות בסיר אחד- תוספת מושלמת לכל מטרה

ורד כהן | 19.12.23
ש

שמחה בלבבות

כך תשדרגו את ערב הלביבות בחנוכה עם סלטי אחלה

כיכר בשיתוף שטראוס | מקודם

פסטה ללא פסטה!

פסטת קישואים בריאה- תוספת מקורית לכל מטרה

ורד כהן | 23.11.23

ושמחת בחגך

הלהיט של שולחן החג: בורקס בשר פיקנטי לסוכות

אוראל בראל | 28.09.23
ש

מודל מנצח

להיות בעל עסק בינלאומי בלי סחורה ושילוח

כיכר בשיתוף מרקטיזים | מקודם

לכבוד שבת

יפהפה: סלקים ותפודים צלויים בתנור

כיכר אוכל | 26.01.23
ש

לכבוד שבת

סיגרים ממולאים בפרגיות, כבד עוף ולבבות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

התוספת שתופסת

מסחרר כמה שזה טעים: ספירלת בטטות אפויות חגיגית

כיכר אוכל | 20.10.22
ש

ראש השנה - התחלנו

תחתיות ארטישוק ממולאות בשר ברוטב עשיר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

יום פתוח בזום

בוגרי תואר ראשון? זו הדרך שלכם להתקדם לקריירה מצליחה

כיכר בשיתוף העברית | מקודם
ש

ראש השנה - התחלנו

סיגרים חגיגיים במילוי בשר ראש מפורק

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

לכבוד שבת

הורסים: תפוחי אדמה פריכים ומתובלים עם אריסה

כיכר אוכל | 15.09.22

לכבוד שבת

מיוחד: אורז ואפונה מטוגנים ברוטב צ'ימיצ'ורי

כיכר אוכל | 01.09.22
ש

מיוחד ומרשים

מאפה פטריות ובצק עלים במילוי בשר טחון

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

זה וואו

יש תחליף לנדל"ן: אתר שמייצר הכנסה חודשית

כיכר בשיתוף דיגיטל פרופטי | מקודם

תוספת מנצחת

זה הדבר הכי מהיר וטעים שאפשר לעשות עם פטריות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.09.21

כמיטב המסורת

בדיוק כמו של אמא: מתכון לקרעפלאך

חיה דר | 14.09.21

"גזירות טובות"

גזרים שלמים צלויים בתנור עם שאלוט ושומר

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.09.21

מכינים היום ומקפיאים לחג

פסטייה אישית במילוי בשר או עוף ורוטב פטריות

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 30.08.21
ש

בצל הכלכלה המעורערת

מקצוע תורני מפרנס: כך תהפוך לדיין מומחה

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

לכבוד שבת קודש

מהדגים ועד הקינוח: 9 מתכוני חובה לשבת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 19.08.21

לכבוד שבת

תוספת ארומטית שעובדת עם כל עיקרית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.06.21

ספיישל שבועות

מהיר וכיפי: ברוקולי מוקפץ עם שום וצ'ילי

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 10.05.21