כיכר השבת

לכבוד שבת

מתכון לתחתיות ארטישוק ממולאות בשר ברוטב פטריות

נשמע מסובך? אז זהו שממש לא - כי בימי שישי קצרים, הדבר האחרון שאנחנו רוצים זה מתכונים עתירי שלבים. השפית מורן פינטו עם מנה שמשלבת את המרקם הכיפי של הארטישוק עם רוטב פטריות חמצמץ ותערובת בשר מתובלת היטב (מתכונים לשבת, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת | ד' בשבט | 30.01.20
תחתיות ארטישוק ממולאות בשר ברוטב פטריות
תחתיות ארטישוק ממולאות בשר ברוטב פטריות (צילום: מורן פינטו)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • חבילת תחתיות ארטישוק קפואות

למילוי:

  • 500 גרם בשר טחון
  • 500 גרם עוף טחון
  • מלח ופלפל שחור
  • 3-4 כפות שמן
  • 1 בצל, מגורד
  • 1/2 צרור כוסברה, קצוצה

לרוטב:

  • 4 כפות שמן
  • סלסילת פטריות טריות, פרוסות
  • 3 ענפי סלרי, קצוצים
  • חופן חמוציות
  • מלח ופלפל שחור
  • 3 כפות לימון

אופן ההכנה:

1. מבשלים את התחתיות במים במשך 20 דקות, כך שהן יהיו חצי מוכנות.

2. בקערה גדולה, לשים יחד את כל מרכיבי המילוי עד לקבלת עיסה אחידה.

3. מסדרים את תחתיות הארטישוק במגש או על משטח עבודה נקי וממלאים כל אחת בתערובת הבשר.

4. בסיר רחב, מחממים את השמן לרוטב, מוסיפים את פרוסות הפטריות, הסלרי הקצוץ וחופן החמוציות, מתבלים במלח ופלפל שחור, יוצקים מעל את הלימון ומבשלים על אש בינונית 3-4 דקות.

5. מסדרים בסיר את תחתיות הארטישוק הממולאות, מוסיפים מים רק עד לגובה הארטישוקים, סוגרים את הסיר, מנמיכים לאש קטנה ומבשלים במשך 40 דקות.

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
תוספות

מניפות תפו״א: תוספת יפה וטעימה לכל מטרה

ורד כהן | 01.02.24

חם וטעים

פסטה עם ירקות בסיר אחד- תוספת מושלמת לכל מטרה

ורד כהן | 19.12.23
ש

שמחה בלבבות

כך תשדרגו את ערב הלביבות בחנוכה עם סלטי אחלה

כיכר בשיתוף שטראוס | מקודם

פסטה ללא פסטה!

פסטת קישואים בריאה- תוספת מקורית לכל מטרה

ורד כהן | 23.11.23

ושמחת בחגך

הלהיט של שולחן החג: בורקס בשר פיקנטי לסוכות

אוראל בראל | 28.09.23
ש

מבצעים של פעם בשנה

מוסד הרב קוק; לא הספקתם להגיע למכירה? כנסו >>

כיכר בשיתוף מוסד הרב קוק | מקודם

לכבוד שבת

יפהפה: סלקים ותפודים צלויים בתנור

כיכר אוכל | 26.01.23
ש

לכבוד שבת

סיגרים ממולאים בפרגיות, כבד עוף ולבבות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

התוספת שתופסת

מסחרר כמה שזה טעים: ספירלת בטטות אפויות חגיגית

כיכר אוכל | 20.10.22
ש

ראש השנה - התחלנו

תחתיות ארטישוק ממולאות בשר ברוטב עשיר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

תנופת פיתוח אדירה

הדרך הנכונה לדירה משלכם: עפולה הופכת ליעד נדל"ן אטרקטיבי למשפחות

כיכר בשיתוף ויסל נדל"ן | מקודם
ש

ראש השנה - התחלנו

סיגרים חגיגיים במילוי בשר ראש מפורק

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

לכבוד שבת

הורסים: תפוחי אדמה פריכים ומתובלים עם אריסה

כיכר אוכל | 15.09.22

לכבוד שבת

מיוחד: אורז ואפונה מטוגנים ברוטב צ'ימיצ'ורי

כיכר אוכל | 01.09.22
ש

מיוחד ומרשים

מאפה פטריות ובצק עלים במילוי בשר טחון

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

תשואה פוטנציאלית של מאות אחוזים!

קרקע להשקעה במרכז הארץ, החל מ- 150,000 ₪

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

תוספת מנצחת

זה הדבר הכי מהיר וטעים שאפשר לעשות עם פטריות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.09.21

כמיטב המסורת

בדיוק כמו של אמא: מתכון לקרעפלאך

חיה דר | 14.09.21

"גזירות טובות"

גזרים שלמים צלויים בתנור עם שאלוט ושומר

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.09.21

מכינים היום ומקפיאים לחג

פסטייה אישית במילוי בשר או עוף ורוטב פטריות

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 30.08.21
ש

פיתוח ישראלי חדשני

כל אחד יכול להרוויח אלפי שקלים בלי לעשות כלום?

כיכר בשיתוף רייזאפ | מקודם

לכבוד שבת קודש

מהדגים ועד הקינוח: 9 מתכוני חובה לשבת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 19.08.21

לכבוד שבת

תוספת ארומטית שעובדת עם כל עיקרית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.06.21

ספיישל שבועות

מהיר וכיפי: ברוקולי מוקפץ עם שום וצ'ילי

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 10.05.21