כיכר השבת

כמיטב המסורת

מתכון לקרעפלאך של אמא

איזה מזל שאמא ע"ה השאירה לי את המתכון לקרעפלאך שלה, כך אני יכולה להכין אותם בביתי גם היום, כשהיא איננה. השנה הכנתי אותם לראשונה ועיני דמעו. הרגשתי שאמא איתי ומנחה אותי. היה תענוג לנגוס בכיסנים הטעימים הללו שספגו את נוזלי המרק ולדמיין שאמא היא זו שהכינה אותם (מתכונים, אוכל)

5
חיה דר | כיכר השבת | ח' בתשרי | 14.09.21
בדיוק כמו בבית של אמא: מתכון לקרעפלאך
בדיוק כמו בבית של אמא: מתכון לקרעפלאך (צילום: חיה דר)
זמן הכנה35 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי

לבצק:

  • 2 כוסות קמח
  • 1/2 כוס מים חמימים
  • 2 ביצים
  • 2 כפות שמן
  • מלח ופלפל

לבצק:

  • 250 גרם כבדי עוף
  • 1/2 נתח אוסובוקו מהמרק
  • 1 בצל גדול
  • מלח ופלפל
  • שמן - לטיגון

אופן ההכנה:

1. מכינים את הבצק: בקערה גדולה, מערבבים את כל מרכיביו, עד שנוצר בצק נוח וגמיש. מעבירים למקרר.

2. בינתיים מכינים את המלית: מטגנים את הבצל, מוסיפים פנימה את הכבדים וממשיכים בטיגון מספר דקות. מתבלים במלח ופלפל ומסירים מהאש.

3. מעבירים את הכבדים והאוסובוקו לטחינה גסה ומניחים בצד.

4. מוציאים את הבצק מקירור, מרדדים דק וקורצים עיגולים בקוטר 6 ס”מ. מניחים מעט מהמלית במרכז, סוגרים לצורת סהר ומהדקים את הקצוות.

5. מרתיחים מים בסיר ובעת הרתיחה מוסיפים פנימה את הקרעפלאך. מבשלים מספר דקות עד שהם צפים. מוציאים למסננת.

5 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
4
מעניין אני שמה בשר טחון
לאה14.09.21
המלית
במקור ממש לא שמו בשר טחון,השתמשו בבשר מה14.09.21
3
למה לא מציינים שכבד עוף צריך צליה??
ללא שם15.09.21
2
המילוי מבוסס על כל הבשר שמפרקים מהכנפים של מרק העוף יחס 1 ל 1 עם בצל קצוץ דק ומטוגן עחד עם הבשר הקצוץ
יוסיי15.09.21

הצגת כל התגובות

1
לכל הכמות הזו כמה בשר טחון אם אני רוצה להחליף?
ללא שם15.09.21
תוספות

מניפות תפו״א: תוספת יפה וטעימה לכל מטרה

ורד כהן | 01.02.24

חם וטעים

פסטה עם ירקות בסיר אחד- תוספת מושלמת לכל מטרה

ורד כהן | 19.12.23
ש

שמחה בלבבות

כך תשדרגו את ערב הלביבות בחנוכה עם סלטי אחלה

כיכר בשיתוף שטראוס | מקודם

פסטה ללא פסטה!

פסטת קישואים בריאה- תוספת מקורית לכל מטרה

ורד כהן | 23.11.23

ושמחת בחגך

הלהיט של שולחן החג: בורקס בשר פיקנטי לסוכות

אוראל בראל | 28.09.23
ש

מוצף בפניות

התעוררות עצומה למצוות תפילין בכל חלקי העם

אסף מגידו | מקודם

לכבוד שבת

יפהפה: סלקים ותפודים צלויים בתנור

כיכר אוכל | 26.01.23
ש

לכבוד שבת

סיגרים ממולאים בפרגיות, כבד עוף ולבבות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

התוספת שתופסת

מסחרר כמה שזה טעים: ספירלת בטטות אפויות חגיגית

כיכר אוכל | 20.10.22
ש

ראש השנה - התחלנו

תחתיות ארטישוק ממולאות בשר ברוטב עשיר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

זה הזמן להזמין

החג הזה, תתרגשו ותתחדשו עם נעם 2! טכנולוגית חם וקר

כיכר בשיתוף נועם2 | מקודם
ש

ראש השנה - התחלנו

סיגרים חגיגיים במילוי בשר ראש מפורק

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

לכבוד שבת

הורסים: תפוחי אדמה פריכים ומתובלים עם אריסה

כיכר אוכל | 15.09.22

לכבוד שבת

מיוחד: אורז ואפונה מטוגנים ברוטב צ'ימיצ'ורי

כיכר אוכל | 01.09.22
ש

מיוחד ומרשים

מאפה פטריות ובצק עלים במילוי בשר טחון

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

בדיקת התאמה בחינם

מחשבון הנחה להסרת משקפיים בלייזר לכל הקופות

כיכר בשיתוף קייר | מקודם

תוספת מנצחת

זה הדבר הכי מהיר וטעים שאפשר לעשות עם פטריות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.09.21

"גזירות טובות"

גזרים שלמים צלויים בתנור עם שאלוט ושומר

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.09.21

מכינים היום ומקפיאים לחג

פסטייה אישית במילוי בשר או עוף ורוטב פטריות

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 30.08.21

לכבוד שבת קודש

מהדגים ועד הקינוח: 9 מתכוני חובה לשבת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 19.08.21
ש

קרקע למכירה ליד ירושלים?

זכות לדירה ירושלמית ב-140 אל"ש - ממש בהישג ידך

כיכר בשיתוף גרין פארק | מקודם

לכבוד שבת

תוספת ארומטית שעובדת עם כל עיקרית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 16.06.21

ספיישל שבועות

מהיר וכיפי: ברוקולי מוקפץ עם שום וצ'ילי

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 10.05.21