כיכר השבת

לשבת ולפורים שמתקרב

מתכון לספריבס טלה בטנזיה עם קוסקוס בצד - וול דאן

מוזמנים להכיר את הנתח שיגנוב את ההצגה - בשבת ובחג: ספריבס טלה משובח של 'וול דאן'. אוראל בראל מבשל אותו בטנזיה - פירות יבשים מקורמלים, ומגיש אותו לצד קוסקוס טעים שמכינים ב-10 דקות. נשמע מסובך? לא תאמינו כמה זה פשוט (מתכונים לשבת, אוכל)

4
אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם | ז' באדר ב' | 10.03.22
ספריבס טלה בטנזיה עם קוסקוס בצד
ספריבס טלה בטנזיה עם קוסקוס בצד (צילום: אוראל בראל)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 1.5-2 ק"ג ספריבס טלה מרשת קצביות 'וול דאן'
  • 1 בצל סגול, מקולף ופרוס לחצאי טבעות
  • 300 גרם תערובת פירות יבשים (שזיפים, משמשים, צימוקים)
  • 3-4 ענפי טימין
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כף סילאן
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כפית סוכר חום
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
לקוסקוס:
  • 2 כוסות סולת
  • 1 כפית מלח
  • 1 כף שמן, רצוי שמן זית

אופן ההכנה:

היום נכין מנה מיוחדת שגונבת את ההצגה מהשנייה הראשונה ויכולה להוות "מרכז שולחן" חגיגי לשולחן השבת, פורים שמתקרב וגם לפסח שמגיע מיד אחריו. נעבוד עם ספריבס טלה - נתח בשר איכותי של 'וול דאן' שמתבשל בטנזיה - פירות יבשים מקורמלים, רוטב מתקתק ועשיר ומוגש לצד קוסקוס טעים.

רשת קצביות 'וול דאן' מתמחה בבשרים, עופות ודגים משובחים וטריים, בכשרות מהודרת ואיכות ללא פשרות. לתוצאה מושלמת, תיבלתי את התבשיל בתבלינים מסדרת תבליני ורטבי הבוטיק של וול דאן שמותאמים במיוחד לכל נתח של דג או בשר.

באתר הבית של וול דאן תוכלו להזמין אונליין בקלות ובכיף את כל המוצרים בשירות משלוחים עד הבית: לחצו כאן לאתר ולהזמנות

רשת קצביות וול דאן עומדת לשירותכם בפריסה ארצית לשירותכם עם שירות משלוחים עד הבית:

ירושלים:
חי טייב 15 (הר-נוף) | 02-651-1841
המרפא 1 (הר חוצבים) | 02-536-3335
אהליאב 21 (רוממה) | 02-531-3335

רעננה:
האחוזה 94 | 09-886-5833

בית שמש:
ישעיהו הנביא 4 | 02-531-3350

צפת:
דרך השוקולד (מתחם העסקים של הצפון, בתי הפסנתר) | 04-655-1155

וואטסאפ:

ירושלים: 052-711-7344 | בני ברק: 054-9950979

קדימה, למתכון:

צפו באופן ההכנה:

(צילום: אוראל בראל, וול דאן)

שימו לב: אפשר לבשל את התבשיל בשיטה המסורתית עם טאג'ין, סיר חרס צפון אפריקאי שניתן למצוא היום גם בגרסאות מודרניות. אין לכם טאג'ין? תוכלו להשתמש בסיר עם תחתית כבדה שמתאים גם לאפייה או להעביר בהמשך את תכולת הסיר לתבנית עם מכסה.

1. בסיר רחב וגדול על אש בינונית, מחממים את שמן הזית, מוסיפים את נתח הבשר, צורבים במשך דקה מכל צד ומוציאים אותו לצלחת.

2. מוסיפים לסיר את הבצל הסגול, מטגנים עד להזהבה, מתבלים בכמון, פפריקה ופלפל שחור, מערבבים במשך 30 שניות ומוסיפים את הפירות היבשים. מוסיפים את הסילאן, הסוכר החום והמלח ומערבבים היטב.

אם אין לכם סיר טאג'ין או סיר שמתאים גם לאפייה, בשלב זה מעבירים את תכולת הסיר לתבנית.

3. מסיטים את הפירות המיובשים והבצל לשולי הסיר או התבנית ומניחים במרכז את נתח הבשר. יוצקים 4-5 כוסות מים, מסדרים מעל את ענפי הטימין ומכסים את נתח הבשר בתערובת הפירות והבצל.

4. מכסים את הסיר או התבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות במשך 3-4 שעות. מדי פעם בודקים אם חסרים נוזלים ומוסיפים מים, אם צריך. חשוב לטעום את הרוטב במהלך האפייה ולשפר טעמים במידת הצורך.

הכנת הקוסקוס:
5. בקערה גדולה שמתאימה גם לחימום במיקרוגל, מערבבים היטב את הסולת עם המלח והשמן. מוסיפים 2 כוסות מים חמים, מערבבים ומכניסים למיקרוגל למשך 8 דקות.

6. בעזרת מזלג, מפוררים את הקוסקוס לפירורים גסים, מכסים את הקערה, ממתינים 5-6 דקות ומסננים את הקוסקוס במסננת ייעודית לקוסקוס.

אהבתם את המתכון? יש לכם שאלות? כתבו לנו בתגובות!

(ספריבס טלה ב)
(צילום: אוראל בראל)
(צילום: אוראל בראל)
(צילום: אוראל בראל)

מאחלים לכם ארוחות משפחתיות בטעם בלתי נשכח, ומבטיחים להמשיך ולפתח עוד ועוד מוצרים מעולים שיטעימו לכם את השבתות, החגים והאירועים בטעמים חדשים ומפתיעים.

חפשו וול דאן על המדפים ותהינו מבשר כשר, איכותי, זול וטעים!

תוכן שאסור לפספס
4 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
2
זה ניראה מעולה 👌 זה כייף לראות את הסרטונים שלך!!! הם כ"כ מגרים שאני בדרך כלל אחרי זה קם ומתחיל להכין אותם תודה👍
יהודי10.03.22
תודה . כבוד גדול
אוראל בראל10.03.22
1
אווהו מגרה תודה על הסרטון
יצחק10.03.22
בשמחה , תודה רבה
אוראל בראל10.03.22
אולי גם יעניין אותך
עיקריות
ש

תבשיל טנזיה חגיגי של בשר ופירות יבשים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

לתקתק עיקרית מדהימה ב-10 דקות עבודה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

לכבוד שבת

תבשיל בשר שהוא עיקרית מושלמת לשבת חורפית

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | 12.01.23
ש

לכבוד שבת

תבשיל בשר חגיגי וטעים שאין דרך לטעות איתו

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

תבשיל שקדי עגל ופלפלים ברוטב פיקנטי

שף דני אביב ואוראל בראל בשיתוף 'אנטריקוט' | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

פיתוח ישראלי חדשני

כל אחד יכול להרוויח אלפי שקלים בלי לעשות כלום?

כיכר בשיתוף רייזאפ | מקודם
ש

לכבוד שבת

וואו: ביף בורגיניון עם נתח אונטריב ופטריות

שף דני אביב ואוראל בראל בשיתוף 'אנטריקוט' | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מיוחד

שוק טלה ביין לבן ושאלוט עם בטטות מדורה

שף דני אביב ואוראל בראל בשיתוף 'אנטריקוט' | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מיוחד לסוכות

כך תכינו קעריות סיגר יפהפיות במילוי בשר חגיגי

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מיוחד לראש השנה

כתף טלה ממולאת וצלויה עם פירות יבשים ויין

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לסיים מסכת אחרי מסכת

2 מליון ₪ הושקעו בפרוייקט הדיגיטל התורני - הצטרפו >>

כיכר בשיתוף יומי | מקודם
ש

מיוחד לראש השנה

עיקרית קלילה יותר לבוקר החג: שניצל בקר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מיוחד לראש השנה

סוכריה חגיגית: פסטייה במילוי פרגית עשיר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

חגיגית לשבת: פרוסות צלי כתף ברוטב פטריות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

חגיגי: תבשיל בשר ראש עם חומוס פיקנטי

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

בזמן המסוגל

הם יהיו שם לבד ביער, במשך כל החג, רק בשביל להתפלל עליכם  במקום הקדוש

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם
ש

לכבוד שבת

כתף טלה מדהימה שמתקתקים ב-20 דקות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

תבשיל זנב עגל וירקות שורש מיוחד וחגיגי

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

מנה מנצחת לשבת: לשון עגל ברוטב מושלם

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

כך תכינו אושפלאו אסאדו עשיר וטעים במיוחד

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

השנה יותר מתמיד

ערב זיכרון ייחודי לחללי צה"ל יתקיים בבית שמש

אסף מגידו | מקודם
ש

לכבוד שבת

חגיגי: אסאדו עם תפוחי אדמה ועגבניות שרי

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

לכבוד שבת

תבשיל בשר מרוקאי ואריסה ביתית חריפה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 07.04.22
ש

לכבוד שבת

צלי בקר נמס בפה עם רוטב חגיגי - וול דאן

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם