כיכר השבת

לכבוד שבת: מתכון לדג מרוקאי ברוטב אדום חריף

בסעודת השבת, אין כמו דגים עסיסיים ברוטב אדום חריף וחלה טרייה וריחנית ביד. מתכון מנצח לדגים מרוקאים חריפים ועשויים היטב, שישאירו לכם טעם של עוד (מתכונים, אוכל)

6
מורן פינטו | כיכר השבת | ב' באלול | 28.08.14
דג מרוקאי ברוטב אדום חריף
דג מרוקאי ברוטב אדום חריף (צילום: shutterstock)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיבינוני
פרווה

רכיבים

  • 6-8 חתיכות דג בורי טרי
  • 2 גמבה אדומה
  • 1 פלפל צהוב
  • 1 פלפל כתום
  • 1 פלפל חריף
  • 2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים
  • 1/2 צרור כוסברה
  • 1 לימון
  • 10 שיני שום
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 1 כף פפריקה בשמן
  • 1 כף פפריקה חריפה (לא חובה)
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 3/4 כוס שמן קנולה

אופן ההכנה:

רגע לפני: בסעודת השבת, אין כמו דגים עסיסיים ברוטב אדום חריף וחלה טרייה וריחנית ביד. מתכון מנצח לדג מרוקאי עשוי היטב, שמשאיר טעם של עוד.

• פורסים את הפלפלים לרצועות דקות, מלבד הפלפל חריף.

• פורסים את השום לפרוסות, וקוצצים דק את הכוסברה.

• בסיר סוטאז׳ (רחב ונמוך) מחממים 1/2 כוס שמן ומטגנים במשך 3 דקות את רצועות הפלפלים, את הפלפל החריף מניחים קרוב לשולי הסיר.

• כאשר הפלפלים מתרככים מעט, מוסיפים את גרגירי החומוס המבושלים והשום הפרוס.

• מנמיכים את האש ומניחים על הירקות את פרוסות הדג.

• מפזרים מעל את הפפריקות והמלח בשכבה אחידה.

• הסוחטים את הלימון לקערה קטנה, מוסיפים 1/3 כוס שמן ורסק העגבניות, ומערבבים היטב. שופכים מעל הדגים.

• מפזרים את הכוסברה על הכל ומכסים את הסיר.

• מבשלים במשך 30 דקות על אש בינונית-גבוהה, ומידי פעם מנערים את הסיר.

אופן הגשה: הדגים הולכים מצוין עם לחם הפרנה המרוקאי.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

6 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
4
טעם של ים שווה לנסות
אביעד28.08.14
3
זה נותן לדעתי טעם יותר טוב מחומוס יבש .
חן29.08.14
2
מחילה אבל..המתכון אשכנזי הדג המרוקאי המקורי והמרוקאים המקוריים לא שמים רסק בשום דבר. כדי שהרוטב יצא שומני ועסיסי גם אין צורך בכל כך הרבה פלפלים הם מוצאים הרבה מים וכל העניין הוא להרגיש את הטעם של הדג ואת הרוטב שלו ולא שהוא ישחה במים.. ולא צריך "לנער" את הסיר פשוט מטים אותו לצד ושופכים מהרוטב עם כף
מרוקאית28.08.14

הצגת כל התגובות

1
וכמובן לא משתמשת ברסק עגבניות נראה לי שגם במרוקו לא השתמשו.
שושנה31.08.14
שבתות וחגים

מניפות תפו״א: תוספת יפה וטעימה לכל מטרה

ורד כהן | 01.02.24

מגוון וטעים

מתכון לסלט לקס מטורף לארוחת בוקר

כיכר אוכל | 25.12.23

חם וטעים

פסטה עם ירקות בסיר אחד- תוספת מושלמת לכל מטרה

ורד כהן | 19.12.23
ש

שמחה בלבבות

כך תשדרגו את ערב הלביבות בחנוכה עם סלטי אחלה

כיכר בשיתוף שטראוס | מקודם

פסטה ללא פסטה!

פסטת קישואים בריאה- תוספת מקורית לכל מטרה

ורד כהן | 23.11.23
ש

הזדמנות שלא רואים בכל יום

"פוטנציאל רווח עצום" • הזדמנות להשקעה במרכז גוש דן

כיכר בשיתוף בריטניה-ישראל על הפארק | מקודם

קלת הכנה

מהירה לכל שבת: עוגת מייפל בחושה רכה ועסיסית

אוראל בראל | 08.11.23

ושמחת בחגך

הלהיט של שולחן החג: בורקס בשר פיקנטי לסוכות

אוראל בראל | 28.09.23

לכבוד שבת

קישקע פרווה מסורתי שתמיד מצליח!

בעריכת טובה אור | 31.08.23

לכבוד שבת

כך קליעת חלות מ-6 רצועות תהפוך לאפשרית •צפו

בעריכת טובה אור | 23.08.23
ש

כלי קודש

אברכים טוענים: זאת השיטה להישאר בכולל ולהתפרנס בכבוד

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

טעים ומרשים

פבלובה- הקינוח המושלם לסעודת שבת

אוראל בראל | 17.08.23

חדיש וטעים

עוגת גלידת לוטוס ממכרת וקלה להכנה

אוראל בראל | 10.08.23

סלט מעניין

חצילים ובטטות- הסלט שיפאר את שולחן השבת!

אוראל בראל | 20.07.23

טעים ויפה!

עוגת ריבת חלב עם שכבות ביסקוויטים- ללקק את האצבעות 

אוראל בראל | 20.07.23
ש

קורע לב:

איך אפשר להסביר לתינוקת בת שנה שאמא לא תשוב יותר???

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

מיוחד לתשעת הימים

גם בריא גם טעים! פילה סלמון עם ירקות

בעריכת טובה אור | 19.07.23

פורים

מעולים למשלוחי מנות: ממתקי 'תפוחי אדמה' בסגנון אירי

כיכר אוכל | 01.03.23
ש

מיוחד לפורים

סינייה: מנת פתיחה מופלאה לשולחן פורים

אוראל בראל בשיתוף בוצ'רי | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

תבשיל טנזיה חגיגי של בשר ופירות יבשים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

הכרות עמוקה עם המגזר

מחדשים תנור או מקרר לפסח? מצאנו לכם את המחיר המשתלם ביותר

כיכר בשיתוף חשמל הקרן | מקודם
ש

לכבוד שבת

מוסקה: גלילות חציל אלגנטיות במילוי בשר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

לתקתק עיקרית מדהימה ב-10 דקות עבודה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

לכבוד שבת

יפהפה: סלקים ותפודים צלויים בתנור

כיכר אוכל | 26.01.23