לכבוד שבת

כך תכינו את הקובנה המדהימה של סבתא רותי

קובנה היא לחם תימני רך ואוורירי שנוהגים לאכול בשבת בבוקר עם עגבניות, סחוג וביצים, אך היא תשתלב נהדר בכל סעודות השבת. מתכון לקובנה מדהימה שקיבלתי מסבתא רותי ומדריך וידאו שלב אחר שלב. רצוי להשתמש בסיר ג'חנון - אבל זה בסדר אם אין לכם (מתכונים לשבת, אוכל)

קובנה תימנית (צילום: אוראל בראל)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי / פרווה

רכיבים

  • 1 ק"ג קמח לבן מנופה
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1/2 4 כוסות מים פושרים <em>(אמצעי מדידה: כוס חד פעמית לשתייה קרה)</em>
  • 1/2 כוס סוכר <em>(אמצעי מדידה: כוס חד פעמית לשתייה קרה)</em>
  • 1 כף מלח
  • 100 גרם תחליף חמאה איכותי (אפשר להשתמש גם בחמאה, לקובנה חלבית)

אופן ההכנה:

שימו לב: ברכתה של הקובנה "המוציא"

התימנים נוהגים לאכול את הקובנה בשבת בבוקר, לצד עגבניות מגורדות או חתוכות, מתובלות בסחוג ולצידן ביצים קשות ולעתים גם גבינה, אך את הקובנה הזו פגשתי לראשונה בכלל במפגש משפחתי שכלל המון בשרים משובחים. סבתא רותי, דודה של אשתי, הביאה את הקובנה שלה והפילה לי את הלסת.

המאפה השמנמן הזה עשוי מרכיבים פשוטים אבל הוא מוצלח כל כך בגלל טכניקת הקיפול של הבצק והאפייה בכלי סגור שמתפיחה את הקובנה פי שניים טוב יותר מאפייה רגילה. כשאני נתקל במשהו שטעים לי בצורה בלתי רגילה, אני מיד מבקש מתכון. ולמזלי סבתא רותי הייתה נדיבה והסבירה לי צעד צעד איך להכין את הקובנה שלה - ועכשיו תורכם.

צפו באופן ההכנה:

ד

1. בקערת מיקסר או בקערה רגילה אם עובדים ידנית, מערבבים קלות את הסוכר, המים והשמים וממתינים 10 דקות עד שהשמרים ייפתחו ויעלו קצף.

2. מוסיפים את הקמח ומעבדים עם וו לישה במהירות נמוכה במשך 2 דקות או מערבבים בעזרת כף עד לאיחוד ראשוני של הבצק.

3. מוסיפים את המלח ומעבדים במהירות גבוהה במשך 7 דקות או ביד, עד שמתקבל בצק אלסטי ונוח שמתאסף סביב הוו.

4. מעבירים את הבצק לקערה נפרדת, משומנת היטב, מכסים את הקערה ומניחים במקום חמים להתפחה במשך שעה.

5. מחלקים את הבצק ל-8 חתיכות שוות בגודלן וממיסים את תחליף החמאה / החמאה.

6. בעזרת מערוך, מרדדים כל חתיכת בצק למלבן בינוני, מורחים עליו מעט מתחליף החמאה המומס, מקפלים לאמצע את השוליים הארוכים של המלבן, אוחזים בצד הימני של המלבן ומגלגלים לרול מהודק.

7. מסדרים את הרולים בסיר ג'חנון בינוני, מרופד בנייר אפייה משומן בנדיבות או בתבנית אפייה עם שוליים גבוהים, מרופדת בנייר אפייה משומן בנדיבות שמצורף לה גם מכסה - האפייה צריכה להיות כשהקובנה מכוסה.

8. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 40 דקות. מסירים את המכסה, ואופים במשך 10 דקות נוספות לקבלת גוון זהוב שחום יפה וקראסט פריך מלמעלה.

רצוי להגיש את הקובנה חמה או בטמפרטורת החדר. ניתן לשמור אותה בכלי מכוסה על הפלטה.

אהבתם את המתכון? יש לכם שאלות? כתבו לנו בתגובות!

> לכל המתכונים הטעימים של אוראל בראל - לחצו כאן

(אוראל בראל)
(אוראל בראל)
(צילום: אוראל בראל)

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

6
הארה
חסרות 2 התפחות נוספות. לאחר חלוקה לכדורי
מכיוון שהאפייה עצמה נעשת עם מכסה סגור אין צורך בהתפחה שניה אפיה עם מכסה נותנת לבצק לתפוח למקסימום שלו
אוראל בראל
5
יא אני חייבת לנסותת
לאה
4
זה לא ברור שהברכה המוציא !!!!!!!!!! חצי כוס סוכר לקילו - לספרדים - זה ודאי מזונות מה גם שהכמות של המרגרינה היא ודאי גורמת שיהיה מזונות ! - זה לא פסק הלכה _ חובה לברר עם פוסק מובהק!!!
דיידי
3
אמאאאא זה נראה מזה טוב!!!!😁🤗
ברסלבית
תודה רבה
אוראל בראל
2
מי שעשה את זה לא נתן לזה לתפוח מספיק אמא'שלי עושה הרבה יותר טוב
תימניה
1
וואי וואי נראה מדהים תודה על המתכונים אוראל! הכל ברור ופשוט ונראה ממש קל להכנה
חובבת מטבח
תודה רבה
אוראל בראל

עוד בלחמים ומאפים:

יכבוש אתכם

אחרי שבוע של מצות, הגיע הזמן ללחם אמיתי – רך, ריחני וממכר. לחם תלישה בציפוי שמן, שום ואורגנו שימלא את הבית בריח של בית ויחזיר לכם את החשק לארוחות. כל תלישה היא ביס של ניחומים שאי אפשר להפסיק לטרוף (אוכל ומתכונים)

||
7

טעים במיוחד

מחפשים לחם שום מושלם שישרה בבית כולו ניחוח עז? הלחמניות הביתיות האלה, עם שילוב מושלם של שום, כוסברה ומלח גס, הן התשובה המושלמת | הן פריכות מבחוץ, רכות מבפנים ומתפוצצות בטעם שום עסיסי | מתכון פשוט להכנה, מושלם לארוחות משפחתיות או לאירוח (אוכל ומתכונים)

||
3

מוצלח במיוחד

בואו נודה על האמת. בשבתות החורף הקצרות לכולנו אין חשק מיוחד ליטול ידיים בסעודה שלישית: עם המאפה המיוחד שהבאנו לכם זה יהיה סיפור שונה לגמרי: הבצק הרך והנימוח, בשילוב הציפוי המתוק, יגרום לכם לגמור את ה'כזית' בקלות ואפילו לקחת עוד אחד - בואו נכין בייגלך טעימים ונהנה מכל ביס (אוכל ומתכונים)

||
8

קל להכנה

כולנו יודעים שאין כמו מאפה ביתי שממלא את הבית בניחוחות משכרים, אך למי יש זמן לגלגל לחמניות או לשטוח פיתות?! בינינו- לאף אחד. אז המתכון הזה הוא פתרון מושלם לעסוקות שבינינו. שוטחים את הבצק צ'יק צ'ק בתבניות ויוצא לחמים אווריריים וריחניים. נשאר לכם רק לפרוס ולאכול- בתאבון (אוכל ומתכונים). 

||
2

מהיר וקל

אתם רוצים להגיש ארוחת ערב מושלמת ולא הספקתם להתארגן? לא משנה, אם זה בבוקר, צהריים או ערב. המתכון הזה ישמש עבורכם להכנת ארוחה ברגע: ארוחה מגרה ומשביעה (אוכל ומתכונים).

||
7
ש

עוצר נשימה

מה קורה כשמפגישים תכנון אדריכלי מתקדם עם נוף ירושלמי עוצר נשימה? התשובה נמצאת בפרויקט רמות קאנטרי החדש | בימים אלה מקימה קבוצת בית ירושלמי מתחם מגורים שמשנה את כל מה שחשבנו על בנייה בירושלים (נדל"ן)

כיכר בשיתוף בית ירושלמי|מקודם

ארוחה מפנקת

מתחשק לכם מאפה פריך ועסיסי?- בייגל ירושלמי במילוי גבינה צהובה הוא הפתרון המושלם. הבצק 'משתף פעולה עם העבודה' והתוצאה פריכה וטעימה (אוכל ומתכונים, מאפים). 

||
16
ש

מיוחד לפורים

"כל דבר יכול להיות אוזן המן - אם אתם אמיצים מספיק" גורס משפט עתיק שהמצאנו הרגע, אבל נראה שזה בדיוק מה שגרם לאוראל בראל להכין חצ'פורי אוזני המן - והתוצאה מ ו ש ל מ ת (מתכונים לפורים, אוכל)

אוראל בראל בשיתוף ב'וצרי | עריכה: חיה כהן|מקודם|
2

מאפייה ביתית

לטורקים יש גרסה מעולה לבייגל והוא קריספי, חמים וריחני כל כך שכדאי להכין כמות כפולה, להקפיא ולהתפנק עם אחד בכל בוקר. מסורתית, מגישים אותם לצד גבינה, גבינה או יוגורט קר וכוס תה (מתכונים, אוכל)

||
11

באנו לשדרג

אנחנו אוהבים לאכול מתאבנים, אבל להכין אותם? מממ... פחות, אלא אם כן הם דורשים מעט זמן. מאפי הפיצה האישיים הללו נראים מפוארים, אבל לוקחות 10 דקות ליצור אותם והם ייעלמו מהשולחן אף מהר יותר (מתכונים, אוכל)

|

ליד הקפה

אצל האמריקאים הכל מוגזם. כן, גם הלחם (שאם תשאלו אותנו, דומה יותר לעוגה, אבל לא ניתפס לקטנות). אנו משתמשים במתכון הזה כבר כמה שנים והמשפחה שלנו לא מוותרת עליו שבוע אחר שבוע. השילוב של בננות וגבינת שמנת הופכים אותו ללח במיוחד וזה סוד הקסם שלו (מתכונים, אוכל)

|
ש

מה אוכלים היום?

קלצונה הוא מאפה איטלקי משגע שאפשר לגוון ולשחק עם המילוי שלו - והפעם אוראל בראל ממלא אותו בתערובת מענגת ועסיסית של פרגיות וירקות שצולים קודם בתנור ואז ממלאים (מתכונים, אוכל)

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן|מקודם|
3

מיוחד לחנוכה

קרואסון על בסיס בצק עלים ממולא בקרם פיסטוק מענג שמתקתקים בחצי שעה ויש לכם קינוח מושלם לאירוח הבא שלכם. אוראל בראל עם מדריך וידאו שלב אחר שלב (מתכונים, אוכל)

||
7

עזבו שטויות

אוראל בראל חוזר למקורות ומכין סופגניות קלאסיות - מטוגנות, עסיסיות, ממולאות בריבת תות איכותית ומתוקה, מקושטות באבקת סוכר - וזהו! סופגניות כמו שהן צריכות להיות. מדריך וידאו שלב אחר שלב (מתכונים לחנוכה, אוכל)

||
8

חנוכה כבר כאן

סופגנסון, צ'ורוס, סופגניות ללא התפחה או בכלל סופגניית פיצה נוטפת גבינה? סגרנו לכם פינה עם 8 מתכונים מנצחים לסופגניות לכל יום מימות חנוכה. מתחילים! (מתכונים לחנוכה, אוכל)

||
1

תוצרת בית

לפיתות הללו אין כיס, אבל אנחנו מבטיחים לכם שלאחר שתכינו אותן פעם אחת, לא תפסיקו. הן פשוט שוות את המאמץ: מצוינות לטבילה בחומוס, טחינה או סחוג, מהוות בסיס מושלם לפיצה ובונוס: נשמרות מעולה בהקפאה (מתכונים, אוכל)

||
2
ש

בנווה יעקב

נאבקה במחלה הנוראה שנתיים קשות ומייסרות והמשיכה בשגרת חייה למרות הכל | שבוע לפני פטירתה כבר אמרה לאביה: "כבר אין לי כח לדבר, אדבר איתך מהשמים" | האבל כבד, השבר נורא, והמצב הכלכלי מחייב הגשת עזרה (חרדים)

כיכר בשיתוף קופת העיר|מקודם

מהיר במיוחד

היום נכין לחם שטוח עם תוספות כיפיות של תפוחי אדמה וגבינה נמסה שהופכות את הלחם לכוכב של הארוחה. הלחם דורש התפחה של חצי שעה בלבד ומכינים אותו על מחבת (מתכונים, אוכל)

||
3

באנו לשדרג

אחרי שניסינו את הלחם העשיר הזה, נותרנו פשוט חסרי מילים (ומדובר באירוע נדיר, כן?). אם לא הכרתם, לחם שטוח הוא בעצם סוג של פיתה בשרנית גדולה וכאן הוא מגיע בגרסת הקאצ'יו א פפה - עם גבינות (מוצרלה ופרמזן) ופלפל שחור (מתכונים, אוכל)

||
2

ליד הקפה

המתכון הזה למאפינס חמאה ומייפל יכניס לא רק אתכם למטבח, אלא גם את הילדים שלכם. זו דרך קלה אך מרתקת ללמד אותם על אפייה. מערבבים את החומרים הרטובים בקערה אחת ואת היבשים בקערה אחרת ואז משלבים את הכל יחד. כל מה שנותר לעשות הוא להכניס לתנור. אה, ואל תוותרו על חמאת המייפל להגשה עם המאפינס. היא מהווה תוספת קטנה שעושה הבדל גדול (מתכונים, אוכל)

|

תוצרת בית

נעים להכיר: קַלְצוֹנֶה - מאפה איטלקי של בצק מקופל. כאן בחרנו ליצור את הגרסה הקטנטנה והמפנקת, במילוי תרד וריקוטה, שטעימה לא פחות מהגודל המקורי, אך מכבידה פחות (ושכחנו לציין, עשויה מבצק פיצה קנוי) (מתכונים, אוכל)

|

תוצרת בית

על זה אין ויכוחים: לחם תוצרת בית זה הדבר הכי טעים שיש. בטח אם הגשתם לידו מרק חם וסמיך שאפשר לטבול בו את הלחם שבדיוק יצא מהתנור. אז בואו להגשים חלום ולהכין לחם ביתי נפלא (מתכונים אוכל)

||
2
ש

דירות יוקרה

הרובע החדש שיוקם בעיר צפוי למשוך אליה עשרות אלפי תושבים חדשים | חברת א. גלובל נדל”ן החלה בשיווק יחידות קרקע מאושרות למגורים לבנייני יוקרה ‘תכלת על המים’, המציעים דירות יוקרה בחדרה – 180 מטר מהחוף בקו הראשון לים – ללא הפרעות (נדל"ן)

כיכר בשיתוף א. גלובל נדל"ן|מקודם
זמני היוםמזג אווירפנו אלינוקריירהמדיניות פרטיות