באנו לעזור

יודעים להכין ביצת עין? חכו שתראו את זה

עורך מגזין האוכל הפופולרי Bon Appétit, אדם רפפורט, חושף את כל השלבים להכנת ביצת עין מושלמת - כלומר עם חלמון נוזלי טובע בתוך שוליים לבנים קריספיים (מתכונים, אוכל)

1. מחממים 1-2 כפות שמן זית / קנולה במחבת בינונית, על אש בינונית.

2. כאשר השמן חם מאוד (לאחר כדקה), שוברים את הביצה מעל המחבת, ומתבלים במלח ופלפל שחור. השמן אמור לבעבע סביב האזור הלבן כבר מההתחלה.

3. מבשלים במשך כ-2 דקות, מדי פעם מסובבים את המחבת, עד שהלבן מקבל גוון זהוב-שחום בקצוות, הופך לפריך, ומתגבש סביב החלמון (שאמור להישאר נוזלי).

אין צורך לגעת בלבן או להתעסק בו. אם אתם אוהבים שהצהוב נוזלי פחות, בשלו במשך 30-60 שניות נוספות.

4. מוציאים את ביצת העין בעזרת מרית שטוחה ורחבה לצלחת ואוכלים מיד.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

8
אולי תמציא עוד סרטון איך להכין חביתה? חחחחחח
חנושש
7
מגיע לו "פרס נוזל" ולהכנס לספר השטויות של גינג'יס חאן
נושנוש
6
לא יאמן, שנים אני מחפשת מתכון להכנת ביצת עין . פשוט הצלה המתכון הזה כי עד עכשיו פשוט הסתפקתי בחביתה רגילה והחל מהיום אוכל להנות מחביתת עין לפי המתכון המדהים של אדון אדם. האם נסע לקורס שפים בצרפת כדי ללמוד את זה ? או הסתפק בקורס פרטי אצל אהרוני?
ממש דוקטורט...
5
מה הייתי עושה בלי הסרטון הזה .
שגב משה
4
יש לכם אולי מתכון להכנת מנה חמה????
.
3
לפי המתכון הזה הערך הקלורי של ביצת עין הזו לפחות 250 קלוריות . ממש חבל על כמות השמן . אם כל הכבוד הביצת עין שלי לא פחות טעימה , אבל בטוח פחות משמינה!
ים
2
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
מנחם
1
אין שום חידוש, ברור שעם כמויות של שמן אפשר להכין הכל, אני רוצה שמישהו יראה לי איך עושים את זה בלי הרבה שמן - זו גאונות!!!
אלמונית
נורמלילגמרי
ליבי

עוד בבוקר ובראנץ´: