נפרדים מפסח: מתכון למופלטה

יוצאי צפון אפריקה כבר בכוננות מימונה והפוליטיקאים מחפשים בית בו יוכלו לבלוס מופלטה ראויה לשמה • מדור צרכנות נבונה מגיש לכם את המתכון הזול הטעים והפשוט של המופלטה האותנטית מבית סבתא (צרכנות נבונה)

שושי מילר | כיכר השבת |
מופלטה מרוקאית (צילום: פלאש 90)

מתכון למופלטה מרוקאית

החומרים:

  • קילו קמח
  • כפית גדושה מלח
  • 3 כוסות מים
  • כוס שמן

אופן ההכנה

  • ערבבו בקערה את הקמח והמלח.
  • הוסיפו את המים בהדרגה ולשים כמה דקות עד שמתקבל בצק אחיד ורך, אך לא דביק.
  • חלקו את הבצק לכדורים בגודל ביצה.
  • טובלים את הכדורים בשמן.
  • הניחו את הכדורים בשמן לחצי שעה בטמפרטורת החדר.
  • חממו מחבת טפלון על אש בינונית נמוכה (ללא שמן).
  • שמנו היטב את משטח העבודה, לאחר מכן שטחו עליו כל כדור בצק לעיגול דקיק (חשוב שיהיה דקיק) ועגול.
  • הניחו את המופלטה המשומנת על המחבת.
  • טגנו את צידה האחד של המופלטה כחצי דקה עד להזהבה.

לחילופין ישנה את שיטת הטיגון המסורתית: מטגנים את המופלטה הראשונה מצדה האחד כחצי דקה ולאחר מכן מניחים עליה עוד מופלטה והופכים ומטגנים כחצי דקה. לאחר מכן שוב הופכים ומניחים מופלטה חדשה עד להווצרות ערימה של 10-15 מופלטות. בשיטה זו המופלטות מתבשלות בחום הפנימים הנוצר בערימה.

מגישים עם דבש. אפשר גם עם חמאה, סירופ מתקו וקצפות למיניהם.

בתאבון, חג שמח!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר