עד להודעה חדשה

במכון ויצמן טעו: 19 נחשבו כחולים בטעות

לאחר חילופי האשמות כבדים בין מכון ויצמן למשרד הבריאות, בנוגע לבדיקות נגיף הקורונה במכון. החליטו הערב במשרד להשהות את המכון מביצוע בדיקות - עד להודעה חדשה (ארץ)

מדענים במכון ויצמן (צילום: Doron Horowitz/Flash90)

לאחר חילופי ההאשמות בין מכון ויצמן למשרד הבריאות, הודיעו היום (ראשון) במשרד, כי המכון לא יבצע בדיקות קורונה עד להודעה חדשה.

במשרד הבריאות דיווחו הבוקר, כי במכון ויצמן, נעשו בסך הכל 639 בדיקות שנבדקו בערכת בדיקה (קיט) שכנראה היתה בו תקלה.

על פי הדוח ב-19 בדיקות התגלו תוצאת המוגדרות 'חיובי חלש'. ולפי הנחיות משרד הבריאות בהנחיות גבוליות צריך לבצע בדיקה חוזרת. דבר שלא נעשה במכון ויצמן.

הבדיקה המדוברת, נעשתה לאחר שקבוצת מטופלים קשישים, באסותא אשדוד קיבלו תשובה שלילית נגיף הקורונה. מה שעורר את חשדו של מנהל היחידה למחלות זיהומיות במקום, ד"ר טל ברוש, מה שהוביל לבדיקת התוצאות של מכון ויצמן.

לאחר שקלונם של מכון ויצמן, נחשף, החלו חילופי האשמות כבדים בין משרד הבריאות למכון ויצמן, והיום כאמור, החליטו במשרד הבריאות כי מכון ויצמן לא יקיים בדיקות קורונה עד להודעה חדשה.

בהודעה שיצאה מטעם משרד הבריאות נאמר: "אנו מודיעים על סיום בדיקת התקלה במעבדה במכון ויצמן. הנושא אותר על ידי בתי החולים אסותא, קפלן וברזילי ובאמצעות בדיקות חוזרות במעבדות של בתי החולים".

"במשרד הבריאות מעדכנים כי על פי הבדיקה במכון היו 19 בדיקות false positive כלומר אנשים נמצאו כחולים על אף שהם לא היו חולים".

עוד הוסיפו ואמרו: "המשרד מבהיר כי לא ניתנה הנחייה למעבדות לתרגם תשובה גבולית לתשובה חיובית. המעבדה במכון ויצמן תחזור לעבוד לאחר סיום עבודת התיקונים לפי דרישות משרד הבריאות. משרד הבריאות עובד יחד עם מכון וייצמן בתיאום ושיתוף מלא למען הצלחה במשימה הלאומית המשותפת".

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

7
האם אתם זוכרים את דנה ווייס מתקנת את ראש הממשלה "לא בעזרת השם רק בעזרת מכון ויצמן "אוי לאותו עזרה
אמא
6
"בית המקדש"
חחחחחחח
5
אח"כ דנה ויס אומרת שהיא סומכת על מכון ויצמן.....
חלנחי
4
החכמולוגית דנה וויס ראתה את הכתבה על הדמיון הפרוע שלה "בית המקדש" שלה
מנחם
3
משחקים כבוד על חשבון חיי אדם??? צריך לזעזע כאן את המדינה
חצילים
2
וכבר מיד רואים שהסגר הוכיח את עצמו ואפשר כבר לפתוח את המשק לפעילות כמעט רגילה אה שכחנו... ירד מספר הבדיקות לנפש, ממילא ירד העקומה במספרים ממילא הכל פוליטקה וחיי אדם לא שווים כלום לממונים על המדינה, ורק הכסא יחליט אז משחקים במספרים דרך שיטות שונות ואז מוציאים הודעה לתקשורת שיש ירידה חדה בחולים ואז קו
שמויגר
1
וואו זה טעות ממש קריטית מדובר בבריאות של אנשים בפיקוח נפש...
ואני חושבת ש...

אולי גם יעניין אותך:

עוד בקורונה - כל העדכונים: