זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- לכרובית:
 - 1 כרובית שלמה גדולה
 - 6 כפות שמן זית
 - 3 כפות חרדל חלק
 - 1 כף דבש
 - מלח גס ופלפל שחור גרוס
 - לממרח:
 - 2 גמבות, קלויות
 - 6 שיני שום
 - 1 כף מיונז
 - 1 כף רסק עגבניות
 - 1 כפית סוכר
 - מלח
 
אופן הכנת כרובית שלמה אפויה וממרח פלפלים:
הכנת הכרובית:
1. מחממים את התנור לחום גבוה של 200 מעלות.
2. מניחים את הכרובית במרכז תבנית אפייה, מזלפים מעל שמן זית, ומצפים את הכרובים בחרדל ודבש. מתבלים במלח ופלפל שחור, ואופים במשך כ-30 דקות, עד שהכרובית מקבלת גוון זהוב-שחום יפה.
הכנת ממרח הפלפלים:
3. לאחר קליית הפלפלים, סופגים מהם את הנוזלים, ומעבירים למעבד מזון יחד עם שאר מרכיבי הממרח, וטוחנים למחית חלקה.
רגע האיחוד:
4. מורחים את ממרח הפלפלים על צחת הגשה שטוחה, מניחים מעל את הכרובית בשלמותה, ומפזרים מעליה שבבי פנקו.
0 תגובות