פשיטה מקיפה

סוער בענף מכירת הפאות בבני ברק: שלוש פאניות נעצרו

חוקרי רשות המסים פשטו במקביל על עשרות בתים ועסקים למכירת פאות בבני ברק במסגרת חקירה מקיפה • שלוש פאניות נעצרו בחשד להתנהלות פלילית • כל הפרטים על הסערה החדשה (חדשות)

פאות למכירה. אילוסטרציה (צילום: שאטרסטוק)

טלטלה בענף הפאות החרדי: בסוף השבוע נערכה פשיטה מקיפה בעיר בני ברק על עשרות בתים וחנויות בהם מתנהל עסק למכירת פאות. הפשיטה שהייתה מתוכננת לפרטי פרטים הובילה למעצרים ומעקבים צמודים אחר הנעשה בענף ועסקי הפאנות נכנסו לסחרחורת.

מרבית עסקי הפאות מנהלים את המכירות מהבתים ומגלגלים מיליוני שקלים בשנה. מעטות הן הפאניות שעובודת מחוץ לבית מה שהעלה את חשדם של בכירי רשות המסים להעלמת כספים וגלגול כסף שחור.

מבקרי ניהול ספרים ממשרדי רשות המסים, בעיקר מאזור הצפון, מתוגברים בחוקרי מס הכנסה, ערכו במשך יומיים מרוכזים בסוף השבוע שעבר מבצע ביקורות רחב היקף בענף הפאות החרדי בבני ברק.

ביום חמישי בשעה 8 בבוקר התייצבו צוותי מס הכנסה ביעד שנקבע מראש בעיר רמת גן. הצוותים תודרכו בהרחבה על הענף ובשעה 10 פשטו הצוותים על כ-30 עסקים בענף.

ל'כיכר השבת' נודע כי 3 פאניות נעצרו לאחר שנחשפה התנהלות פלילית שלושתן שוחררו לאחר מכן. בנוסף, פאניות אחרות עזבו את ביתן עד יעבור זעם.

כאמור, טרם היציאה לביקורות בשטח, שנועדו לאכוף את המילוי אחר דיני המס, בוצעה עבודת הכנה מקדימה, שכללה איתור בעלי עסקים רלוונטיים ברשת האינטרנט וברשתות החברתיות, קיום תצפיות בשטח, תשאול לקוחות ועוד.

כך למשל בביקורת בסלון פאות ידוע במגזר, נמצא כי הבעלים מדווחת על הכנסות הנמוכות אפילו משכר המינימום, זאת למרות שבעסק הוצגו פאות רבות, המעידות על היקף עסקים נרחב. הבדיקה הראשונית העלתה כי הכנסתו האמיתית גבוהה במאות אחוזים מהמוצהרת.

אחת הפאניות שנבדקה סיפרה ל'כיכר השבת' כי "יש פחד גדול בענף מאז הפשיטה, כולן חוששות לדבר. אך זה לא סוד כי הרבה כסף שחור מתגלגל בתחום".

הפאנית הוסיפה כי "החוקרים הגיעו עם מידע מוצק ורשימת שאלות שהוכנו מראש. הפשיטה על העסקים הייתה במקביל כדי שפאניות לא יוכלו לתאם או להעלים ראיות קודם הפשיטה".

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

הצטרפו עכשיו לקבוצת העידכונים של כיכר השבת

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

31
חבל אי אפשר להשתולל ולעבוד בשחור כל הזמן ובכל סכום
אליהו ראש ברזל
30
הפאניות מרויחות מאות אחוזים כמה שהפאה יותר יקרה היא יותר מבוקשת למה????
חיה
29
בני ברק לא תשלם מיסים . (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
חיה לי
28
אם אתם חושבים שהפאניות מגזימות במחירים, קדימה תתארגנו להורדת המחירים, אבל מותר לבן אדם להרוויח כשהשוק מאפשר לו. לי מפריע העלמות המיסים, תשלמו כמו כל השכירים ואל תהיו אגואיסטים.
העגלון של פראג
זה נותן תחושה של יוקרה ומעמד, לו מחירי הפאות היו זולות בהתאם לשווים , לא היו הנשים מייחלות לקנות
לאה
27
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
איטי
אלף - כבר אמרו פה שככל שהפאה יותר יקרה היא מבוקשת יותר. היה לי עסק עיצוב כובעים. הייתי בטוחה שמנגנוני הכלכלה פועלים גם בארץ. בשום פנים ואופן. הסחורה שלי הייתה מושלמת, אבל זולה מידי. חשבתי ש מכירים נמוכים יאפשרו למכור בכמויות - וככה ארוויח. אבל נשים לא רצו משהו "זול". ולא ירצו. . היינו יהודים גאונים
לא פריירית
מה שעצוב ש עכשין נוסף למחיר הגבוה יגלגלו עלינו גם את המסיםשיאלצו לשלם
נירי
בבינגו ניו יורק וסניפי אושר עד..
חנות בינגו
26
הגיע הזמן להתחשב במחירים מדוע פאה עולה כל כך יקר ?????בגלל שם של פאנית????הן מרויחות מאות אחוזים והכל בשחור (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
שןז
25
זה הלשנה מכוונת של אותם ה" צדיקים" שנלחמים נגד הפאות ואצל הכל אבל הכל ממש מותר במערכה נגד הפאות הם מנסים כל דרך העיקר להפסיק את מכירת הפאות (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
חיים
אנחנו סה"כ רוצים לבער את הרע מעם ישראל, ולהיות מוכנים בצורה ראויה לגאולה!
צדיקה
24
הגיע הזמן.הפאניות גנבות אין מילה אחרת לתאר.פאנית שמוכרת פאה ב10.000 שח ובשחור. לא נותנת קבלה.הכסף ישר לכיס. הסטודיו שלה בבית את השיער וכל החומרים האחרים היא קונה בגרושים .תעשו אתם חשבון כמה פאנית מרוויחה. מה הפלא שפאניות גרות בדירות מפוארות וטסות כל חודשיים לחול .חופשות ונהנות על חשבון נשים שלוקחות
דרומית
23
הגיע הזמן שיטפלו בהם!
.
22
כל הכבוד לרשות המיסים! אני ממש שמחה! שיסגרו את כל העסקים של הפאות!!! מה שהרבנים לא הצליחו לעשות- הממשלה תעשה! הגיע הזמן לצאת ולהודות: פאה נוכרית זה לא כיסוי ראש!!! איך ישמע לכם אם יעשו לגברים כיפה שעשויה משערות? אפשר לעשות גוונים, סלסולים, תסרוקות... לא יראו שיש כיפה, נכון? תלמדו את הלקח!!!
tbh

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחדשות חרדים: