באנו לשדרג

מתכון לפנגריטטה: פירורי לחם קלויים לאקסטרה פריכות

פנגריטטה היא תוספת איטלקית כיפית שמנצלת שאריות של לחם מאתמול ומקפיצה עם המרקם והטעם של כל דבר - מסלט ועד פסטה ומרק. לפנגריטטה יש גרסאות שונות. כאן פירורי הלחם מתובלים ברוזמרין, שום ולימון (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
פנגריטטה - פירורי לחם מתובלים קלויים (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 2 קצוות של כיכר לחם שחור / מקמח מלא, רצוי מלחם לא טרי
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 שן שום, כתושה
  • 2 גבעולי רוזמרין - מסירים את העלים מהגבעולים וקוצצים אותם גס
  • גרידת קליפה מלימון שלם
  • מלח ים

אופן ההכנה:

1. במעבד מזון, טוחנים את הלחם לפירורים גסים.

2. מחממים את השמן במחבת על אש בינונית-נמוכה. מטגנים את השום במשך כדקה ומוסיפים את פירורי הלחם. מערבבים כל הזמן כדי למנוע מהפירורים והשום להישרף.

3. מוסיפים את הרוזמרין, מערבבים, מוסיפים את גרידת הלימון וממשיכים לערבב. מתבלים במלח ומסירים מהאש כאשר הפירורים מקבלים גוון זהוב-שחום יפה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר