מעצר העריק

הפגנה סוערת בירושלים: אלימות ומעצרים

לפחות עשרה מפגינים נעצרו בהפגנת הפלג הירושלמי ברחוב בר אילן בגין מעצר עריק בנתב"ג • לראשונה מזה זמן רב, המשטרה עושה שימוש בבואש כדי לפזר את המוחים (חרדים)

מאות מפגינים הערב (ראשון) ברחוב בר אילן בירושלים, במחאה על מעצר העריק יהודה טומבק, שנעצר בשבוע שעבר בנתב"ג.

ההפגנות הפכו עד מהרה לאלימות, כאשר המשטרה מנסה למנוע מהם לחסום את התנועה ולהצית פחי אשפה.

לראשונה מזה זמן רב, המשטרה עושה שימוש בבואש על מנת לפזר את המפגינים. מצד שני, בשל מזג האוויר הגשום, אין פרשים משטרתיים מחשש שמא הסוסים יחליקו.

כוחות משטרת ישראל בהם לוחמי מג"ב, ממשיכים לפעול על מנת להחזיר את הסדר הציבורי במקום ולמנוע המשך שיבוש התנועה, ועצרו עד כה 11 מפרי סדר, בהם חשוד שנתפס על חם כשהוא מנסה להצית פח אשפה.

הצמתים הבאים נחסמו לתנועה, ובמקום מבוצעות הכוונות ע"י השוטרים להזרמת התנועה: גבעת משה/גולדה מאיר; יחזקאל/שמואל הנביא; ירמיהו/ שמגר. כעבור שעות, הכבישים נפתחו לתנועה.

בעיצומה של ההפגנה נודע כי בית הדין הצבאי ביפו האריך את מעצרו של טומבק וקבע את הדיון הבא לעוד כחודשיים מהיום. את העציר ייצג בדיון עו"ד מנחם שטאובר, שהגיש ערעור נגד ההחלטה.

יצוין כי בפלג הירושלמי פרצה מחלוקת האם לצאת ולהפגין, חלק מהעסקנים סברו כי מאחר והאברך נעצר בנתב"ג הרי זה כמי שהסגיר את עצמו לרשויות ולכן אין חובה להפגין עבורו. אך הגר"צ פרידמן פסק היום כאמור כי אלו שהולכים בדרכו של הגר"ש אוירבך חייבים להפגין על כל בן תורה שנעצר בעקבות הוראת רבותיו לא להתייצב.

ל'כיכר השבת' נודע כי חלק מהעצורים שנלקחו לתחנת המשטרה, מסרבים להזדהות בפני חוקרי המשטרה, כאשר הם גם השאירו את תעודות הזהות שלהם בבית.

בפלג הירושלמי חוששים כי בניגוד לפעמים קודמות, המשטרה כן תמסור הפעם את העריקים שנעצרו בהפגנה לידי המשטרה הצבאית, מה שעשוי להביא להחרפת המאבק ולהפגנות נוספות.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

15
אה איזה מסירות נפש אה איזה קידוש השם אם רבי שמואל היה חי היה שמח.. שאין קרירות, אה ולא אומרים שהשתנו העיתים. וחסידי רב זלמן עובדים עכשיו, ויהיה גם כסף נפלא.
אבא
14
צריך להפגין מול האו"ם לא בירושלים אנו נגד הכיבוש הציוני אני פה 11 דורות לפני הציונות כובשים זרים תעופו
ג'פרי
13
פשוט חילול ה אין לי מה להגיד
מישיייייייייייי
נכון ממש חילול ה' שיש כל כך מעט מפגינים ונראה שלאף אחד לא איכפת שאברך נעצר על קידוש השם. הרחובות היו צריכים להיות שחורים מאדם. הפגנה אחת "קטנה" כמו ההפגנה של הגרערס נגד איזה עסקן עשוק שרק רצה להשתתף בחתונת בתו - רק הפגנה אחת כזו והאברך היה משוחרר הלילה. הפגנה אחת כמו עצרת החצי מליון ולא היה חוק גיוס
עצוב
נכון כל החרדים צרכים להפגין ואז יבטלו אתחוק הגיוס ובבחירות אח''כ יהיה לליברמן ולפיד 60 מנדטים ואז יגיסו את כולנו זה תמיד היה הבעיה של העצניקים שלא ידעו לחשוב יותר מחמש דקות קדימה כמו ילד בן חמש שלא יכול להתאפק מלחכות לממתק
שוראצא חיה
אם כל החרדים היו יוצאים לרחובות אז כן היינו מצליחים להעביר חוק גיוס פשוט וחלק שקובע שכל מי שלומד בישיבה פטור מגיוס, בלי תנאים והגבלות יעדים ומכסות מסלולים וכל מיני ניסוחים מפותלים ואותיות קטנות. וזה שוויוני לחלוטין, כי כל אזרח, כולל חילוני (שרוצה לעמוד בקריטריונים), יכול ללמוד בישיבה ולהיפטר מגיוס.
עצוב
12
חבורת סרוטים פשוט חילול השם לא יוצא מזה כלום רק שינאת חינם
יוסי
11
צריך להפגין מול האו"ם לא בירושלים אנו נגד הכיבוש הציוני אני פה 11 דורות לפני הציונות כובשים זרים תעופו
ג'פרי
מי סופר אתכם מסכן עלוב שכמותך, את מי אתם בכלל יכולים לדגדג? אגב, מאיפה השם היהודי האותנטי "ג'פרי"?
לך תאכל חומוס
10
אמא שתהיי בריאה חולה, היה לה טיפול ובגלל ההפגנות היתה תקועה בבר אילן שעות!!!! המפגינים לא מבינים כמה דברים קוראים מזה. קצת בין אדם לחברו!!!!!!!!!!
מישו מהאזור
9
בלי קמפיין אני עולה בסקרים בזכותכם! תמשיכו!
איווט
8
תודה לפלג החילוני. בזכותכם לקח לי להגיע הביתה שעתיים וחצי, ישלם ה' לכם כגמולכם הטוב.
אין מילים
ובגדוללל לפחות חשבת שעתיים וחצי למה יש הפגנה?
אז הצלחנו
אני ואשתי עובדים כל יום שעות נוספות בכדי לכלכל את משפחתי
חיים
אשריכם הפלג מקדשי שם שמים ברבים !!!!!!!!!!!!!!
ירושלמי
7
יישר כח למפגינים הגיבורים
מגבניק בעל תשוב
6
עדר ללא רועה ללא תעודות זהות ללא צורה של יהודי אפס נימוס. ..... פראי אדם ללא תכלית..
יאוש מדעת
5
כל המפגינים שרוצים לקדש שם שמים ברבים, ושומעים בקול רבניהם, שילכו להפגין ע"י הבתים של הרבנים המורים להפגין, ולקדם גם שם שם שמים ברבים, וכן כל מפגין שידאג להפגנה סוערת ע"י היכן שהוא גר, ויזכה כך גם שם לקדש שם שמים ברבים. למה ב-בר אילן, מדוע?! מדוע אנשים צעירים, מבוגרים, זקנים, צריכים לסבול בגלל קידוש
שמואל'ניק
4
מסכנים השוטרים והשוטרות בקור ובגשם.. אין לכם רחמים?!!!!!
מ
3
הסיבה היחידה שחלק לא רוצים להפגין כי העצור הוא ממשפחת טומבק
הסיבה
הסיבה היחידה שיש כאלה שלא מפגינים כי הרב דויטש (ר אשר) שונא את משפחת טומבק- כי הם מאלה שממשיכים במאבק נגד הגזירות ולא מרפים ידיים באמצע המערכה
צודק, לא לגמרי
2
לכו לכם להפגין על יד הבית שלכם או על יד הבית של הרבנים שאומרים לכם להפגין, או אפי' ע"י הבית של הבחור העצור, ואז נראה מה יהיה התגובות. מדוע כל האיזור כולו צריך לסבול מהבואש, תסתלכו לכם מכל האיזור.
ליברמן
1
כל הכבוד ויישר כוח למשטרת ישראל
יעל

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחדשות חרדים: