תיעוד בוער

פרעות בפוניבז': שריפה מכוונת בחדר האוכל וב'בית הרב'

על פי התיעודים המגיעים מישיבת פוניבז' בבני ברק, בשבוע האחרון בחורים מ'המחבלים' חוללו פרעות ושרפו את 'בית הרב' וכן את חדר האוכל של הישיבה, באישון ליל • צפו בתיעוד הבוער (ישיבות)

שני אירועים מזעזעים אירעו בשבוע האחרון בישיבת פוניבז' בבני ברק: תלמידים מ'פלג המחבלים' שרפו וחיללו את 'בית הרב', ואמש (מוצ"ש) אף שרפו את חדר האוכל של הישיבה.

המקרה של שריפת החדר הסמוך להיכל הישיבה, ששימש את גאב"ד פוניבז', מרן הגאון רבי יוסף שלמה כהנמן זצוק"ל, והוונדליזם שנערך בתוכו, אירע לפני מספר ימים.

בחורי ישיבת פוניבז' מספרים כעת ל'כיכר השבת', את שהתחולל במקום: "ארבעה פורעים, רעולי פנים, עלו באישון לילה לדירה, והחלו לנתץ את המקום בגרזנים, תוך התזת זכוכיות לכל הכיוונים ועקירת דלתות".

שוטרים שהגיעו למקום מיד לאחר ההתרחשות, החלו לבחון את הזירה, ומצאו סימני דם, השייך ככל הנראה לאחד הפורעים, שנפצע מאחת הזכוכיות שניתץ בדירה ,וכן טלפון נייד של אחד הבחורים.

"האירוע החמור התרחש באמצע מבצע 'שומר החומות' - ולא קיבל כותרות, מסיבות מובנות", מוסיף עד ראייה.

כיבוי השריפה בחדר האוכל

לדברי כמה מהבחורים, "ככל הנראה אותם תלמידים פורעים רצו להגיע בכל מחיר לכותרות, ולכן הלילה ערכו הצתה נוספת, בחדר האוכל".

זה קרה בשעות לפנות בוקר, כאשר בחורים הבעירו את חדר האוכל החדש, המשמש את תלמידי שיעור א'. כוחות כיבוי הגיעו למקום במהירות, והצליחו בנס לעצור את השריפה בגשר לחדר האוכל, לפני שכל המקום עלה בלהבות.

זהו אירוע חמור, שלא היה כמותו בישיבה; ונדליזם לשם ונדליזם והוצאת תסכול. אלו בחורים המשתייכים ככל הנראה לצד שהפסיד בבית המשפט ('פלג המחבלים'. ח"ב), שכעת פורקים את תסכולם בשבירת כל הכללים הבסיסיים", אומרים בישיבה בזעזוע.

צפו בווידאו

השריפה בחדר אוכל
השריפה בחדר אוכל
השריפה בחדר אוכל
השריפה בחדר אוכל
השריפה בחדר אוכל

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

הצטרפו עכשיו לקבוצת העידכונים של כיכר השבת

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

171
מה ההבדל בינינו לבין הגויים אין אחדות יש שנאה ומפלגות איך תבוא הגאולה??
יעלוש
170
ברור זה רק הליטאים עוכרי ישראל
יהודי פשוט
169
דיברו על זה בחדשות החילוניות, ובאתרים חילוניים, אזה חילול נורא ואיום.
מזועזע
168
איפה הרבנים??? הרי אם היו מגיעים להבנות ביניהם זה לא היה קורה! סליחה, אבל לכן הם האשמים שנותנים לזה להמשיך לקרות.
רלי
167
איזה חילול השם!!! השם ישמור בושה!!!!!!
חילול השם
166
שאם רוצה שנפש בנה תישאר עדינה, תרחיקו מהמקום הזה כמה שיותר מהר
תדע כל אם ליטאי
165
מרן הגרי"ש אלישיב זי"ע אמר וכתב מספר פעמים שזה מה שיהיה אם לא יקבלו את פסק הדין של הבררות שמינה והיום אחרי כ20 שנה רואים בחוש שצדק כמה חילול ה' יצא מזה וכמה בזיון לדין תורה וכמה חמור למי שלא מקיים פסק דין מפרש ואיזה דברים חמורים כתוב ע"ז בגמ' ובשו"ע ועוד ה"י
השפוי
לא דין תורה ולא נעליים
סליחה טעות
164
סיפר הרב אברהם רמר זצ"ל, תלמידו של הרב צבי יהודה הכהן קוק זצ"ל- ראש ישיבת "מרכז הרב" בירושלים: פעם התכוון הרצי"ה לנסוע לישיבת פוניבז' לעיין בכתבי דודו זקנו האדר"ת הגנוזים שם. כיוון שהתברר לי שהוא עומד לנסוע לבדו, נתלוויתי אליו. בכניסה (לישיבת פוניבז') אמר לי שלרב כהנמן ישנה זכות גדולה בבניין קריה
סיפור חשוב
163
לסגור
לסגור
162
תפסיקו לפרסם דברים כאלה אתם רק גורמים קטרוג על עם ישראל
אזור ירושלים וה

אולי גם יעניין אותך:

עוד בעולם הישיבות: