שני צוותי כיבוי פעלו בשעה האחרונה (שני) בשריפה שפרצה באחת הכיתות בבית הספר אהל שרה, ברחוב בניין דוד בביתר עילית, בחסדי שמים לא היו נפגעים • נפתחה חקירה לבירור הנסיבות (חדשות)
ישראל שפירא חושף כבדרך קבע מעיינות נדירים וקדושים ברחבי הארץ, אך שני חשיפות כאלו הובילו לתובנה עמוקה | לאחר שפרסם מעיין בקרבת יישוב דתי-לאומי במרכז הארץ - הוא חטף נאצות וניבולי פה | לא כך היה כאשר חשף את "מעיין חרשה", לשם נהרו ההמונים ואיתם הלכלוך. אחד התושבים פנה, דיבר יפה ובלי להכליל - ובני ישיבות התגייסו לבוא ולנקות את המקום - והתושבים יצאו מגדרם להלל ולשבח (חרדים)
בין עתיק לנצחי: בית הכנסת עץ חיים בטבריה - השורשים העמוקים של הסנהדרין, סודות האר"י הקדוש, וחידוש היישוב היהודי על ידי רבי חיים אבולעפיה | מסע של אלפיים שנה אחורה בזמן אל לב הקדושה הטבריינית ומבט אל העתיד של מקום שנאמר עליו "מטבריא עתידין ליגאל" (היסטוריה)
הוא חיפש וחיפש בערמת המעטפות, ולא מצא את
שמי. "בטח אשתו פספסה אותך, זה קורה לה לפעמים", הוא אמר בהלצה והוסיף:
"עכשיו אני אעדכן אותה, ומחר אדאג שזה יהיה אצלך". הגעתי לביתי, ואז הטלפון
צלצל. זה היה המזכיר, "ר' שמשון, דיברת איתה ממש עכשיו, היא אמרה שתיצור עימה
קשר" (מגזין כיכר)
בספר מלכים מתואר היקף מלכותו של שלמה המלך בפסוק: "כִּי הוּא רֹדֶה בְּכׇל עֵבֶר הַנָּהָר מִתִּפְסַח וְעַד עַזָּה" | הפסוק מציין שני מקומות - תפסח ועזה - כגבולות שלטונו של שלמה | ההבנה המקובלת היא שתפסח היא עיר על נהר פרת, במזרח רחוק ואילו עזה נמצאת בפאתי הים התיכון בדרום מערב | אך אחד האמוראים סבר ש"תפסח ועזה" היו ערים סמוכות זו לזו | איך זה ייתכן? (מגזין כיכר)
בצל הכעס והמרמור בציבור הכללי על אי מענה בעניין הכרטיסים וההסעות למירון, הצלם א. אייזנבאך, לא לקח סיכון, וכבר יצא לתעד את מתחם 89 המוכן להילולא הגדולה, שם ידליקו המשפיע החסידי הרה"צ רבי אלימלך בידרמן ועוד אדמו"רים ורבנים כל אחד לפי דרגתו ומעלתו | צפו בתיעוד (חרדים)
מראות של הרס: שבוע אחרי השריפה בהרי ירושלים, הצלם ראובן סגרון חזר למקום השריפות, וחזר עם תיעודים מאלפי הדונמים שעלו באש בהרי ירושלים | השריפה הענקית שגרמה לנזק כבד לטבע, כאשר לפי ההערכות נשרפו בין 7,000 ל-10,000 דונם של שטחי יער | צפו בתיעוד (חדשות)
מדי שנה, אנו עוצרים בימים הללו, מורידים את קצב החיים, ונזכרים במחיר הכבד של שנאת חינם, ושואפים להיות טובים יותר זה לזה. המסר ברור: הסכנה הגדולה לעם שלנו לא מגיעה מבחוץ. השבר האמיתי מתחיל מבפנים, מחוסר הסובלנות, מהריחוק ומהשנאה (מאמרים)
קבוצה של 47 חרדים ארגנטינאים בדרך לישראל - כולל תינוקות וסטודנטים - מעוכבת זו היממה השניה בשדה התעופה באתיופיה בעקבות ביטולי הטיסות של החברות הבינלאומיות שנהבלו מהירי החות'י לנתב"ג (חרדים)
בשיעורו על פרשת השבוע - פרשת אחרי מות - קדושים, מסביר הרב אברהם יוסף שוורץ, מהו המשל שהמשיל ר' אליהו לופיאן זצ"ל מבנייתו של מגדל שלום בתל אביב?וגם, "כַּמַיִם הַפָּנִים לַפָּנִים, כֵּן לֵב הָאָדָם לָאָדָם". מדוע לא נאמר "כְּמַרְאָה הַפָּנִים לַפָּנִים, כֵּן לֵב הָאָדָם לָאָדָם"? הרי רגילים להסתכל על הפנים במראה ולא במים?! (יהדות)
פרשן 'כיכר השבת', ישי כהן, התארח באולפן 'דבר ראשון' והתייחס להחלטת הרמטכ"ל לשלוח עשרות אלפי צווי גיוס לצעירים חרדים והסביר מדוע לטעמו מדובר בצעד הטוב ביותר עבור המגזר החרדי | צפו (חרדים)
בלב בוקרשקט, הנחשבת לאחת הערים הבטוחות והידידותיות ביותר עבור ישראלים, יוצא לדרך פרויקט מגדל היוקרה Lila Residence & Spa הממוקם בקרבת מלון Marriot המפורסם בלב העיר (בעולם)
אל תפספסו והצטרפו ליוזמה שבמסגרתה יתאפשר לסיים את הש״ס בתוך 14 חודשים בלבד | השיעור היומי נמסר על ידי הגאון הרב יעקב דוד סטפנסקי ונמשך כשלוש שעות | והיום: מסכת בבא קמא כ"ד-ל' | צפו בשיעור (יהדות)
ראש הממשלה נתניהו נפגש הערב בלשכתו עם יו"ר ועדת החוץ והביטחון חה"כ יולי אדלשטיין ויו"ר ש"ס אריה דרעי - כדי לנסות להשיג פריצת דרך במגעים לחקיקת חוק גיוס שיהיה מוסכם על החרדים | בסיום הודיע רה"מ על התקדמות חיובית במגעים (פוליטי)
תקרית ביטחונית חריגה נרשמה היום באומן, סמוך לציונו של רבי נחמן, שם שוהים בדרך קבע חסידי ברסלב ושאר מתפללים הבאים להשתטח במקום הקדוש | טיל מיירט שנורה כחלק מהמלחמה הניטשת בין אוקראינה לרוסיה נפל באזור וגרם לבהלה רבה | המרא דאתרא רבי יעקב ג'אן קרא לכל הבאים לעיר לשמור על זהירות ולהישמע להוראות הבטיחות (חרדים)
עשרה ימים להילולת הרשב"י, יצא צלם דוברות ההילולא דוב בער הכטמן לתעד את ההכנות האינטנסיביות לקראת הילולת הרשב"י בל״ג בעומר - וחזר עם גלריית תמונות מרהיבה מההכנות בשטח | צפו (חרדים)
כונני ההצלה והחירום הוזעקו למקרה חירום באחת הבריכות בבני ברק, שם גבר כבן 30 לא חש בטוב והתמוטט סמוך לשפת הבריכה | כעת מתבצעות פעולות החייאה מתקדמות על ידי הכוננים (חדשות חרדים)
נאבקה במחלה הנוראה שנתיים קשות ומייסרות והמשיכה בשגרת חייה למרות הכל | שבוע לפני פטירתה כבר אמרה לאביה: "כבר אין לי כח לדבר, אדבר איתך מהשמים" | האבל כבד, השבר נורא, והמצב הכלכלי מחייב הגשת עזרה (חרדים)
בירושלים נערך מעמד לחיים בכולל 'דרכי תורה' בחדרו של גאב״ד 'דרכי הוראה' הגאון רבי אשר וייס, בעל ה'מנחת אשר', מגדולי פוסקי הדור ומרביצי התורה, לרגל הוצאת ספרו 'מנחת אשר' חלק ל"ה | המעמד נערך בהשתתפות בכירי תלמידיו של הגאב"ד (חרדים)
הגרי"מ לאו השתתף בטקס שנערך בכנסת, לזכרון יום השחרור וההצלה מהנאצים ימ"ש, בדבריו בפני שרים וחכי"ם חיילי גדוד 'נצח יהודה', הוא תיאר התרגשות את נס הצלתו;
"מיגור הנאצים הצליח רק בזכות עמידתו של כל העולם באחדות מולם. ועם ההודיה
לבורא עולם עלינו להודות לשליחיו ובהם; ברית המועצות שהקריבה יותר מכולם ובהם כרבע
מיליון יהודים שנלחמו בצבא האדום. אנגליה, ארה״ב ולכל מתנגדי הנאציזם" (חדשות)
לאחר חודשים רבים של הכנות, לפני זמן קצר התקיימה מסיבת עיתונאים, עם השר הממונה על ההילולה, מאיר פרוש, שהציג יחד עם המפקד את מתווה ההילולה השנה, שמבוסס על לקחי העבר ויישום ההמלצות של ועדת החקירה | זה המתווה המלא (חדשות חרדים)
המונים השתתפו בשבוע האחרון 'ביום העצמאות' באירועי "בר בי רב דחד יומא" שנערכו במספר ערים בארץ | האירועים התקיימו באשדוד, בן זכאי, גן יבנה וקרית מלאכי, במסגרתם נמסרו שיעורי תורה והרצאות חיזוק על ידי רבנים ואישי ציבור נכבדים | צפו בתיעוד (חרדים)
ח"כ אבי מעוז הודיע שיעלה השבוע את החוק לביטול סעיף הנכד בחוק השבות, אך במהלך ישיבת סיעת יהדות התורה, מספר חכי"ם טענו כי צריך להתנגד לחוק - במחאה על כך ש'חוק הגיוס' אינו מתקדם | ח"כ במפלגה הביע ביקורת על חבריו: ״ההתנגדות שלכם לחוק הנכד - היא טירוף הדעת״ (כנסת)
הרב פנחס ז"ל הלך לעולמו בפתאומיות אחרי ליל הסדר, והותיר אחריו משפחה אובדת עצות • היתומה הקטנה בת חודשים ספורים והבן הגדול כבן 11 לוקח אחריות ומתפקד כאבא לאחיו הצעירים • "היה סדר מאוד יפה וזכיתי להיות עם הילדים כל הסדר" - אמר לאשתו בשמחה לפני שנרדם לנצח • חמישה מהילדים במסגרות חינוך מיוחד • קרן סיוע הוקמה למשפחה המתגוררת בדירת שני חדרים צפופה (חרדים)
0 תגובות