מתווה חדש?

ב"ב: חפירות בשבת יכוסו; תושבים לא יבחינו

הפתרון של ראש העיר רובינשטיין? מתווה חדש לחידוש חפירות הרכבת בשבת, בתחומי בני ברק, ללא שהתושבים החרדים יתקוממו - נבדק בפגישה ראשונה שנערכה (חדשות)

מחאה בני ברקית נגד חילול השבת (צילום ארכיון: רועי אלימה / Flash90)

האם ראש עיריית בני ברק סיכם על מתווה שיאפשר בתנאים מסוימים את עבודות חפירת הרכבת הקלה בשבת, בשטח העיר? כך לפחות עולה מדיווח הערב (חמישי) ב'חדשות 12', אלא שגורמים בעיריית בני ברק מבהירים כי מדובר בפגישה ראשונית שנערכה והמתווה עדיין נבדק.

הכתב יאיר שרקי חשף, כי אתמול נועד אברהם רובינשטיין, ראש העיר, עם מנכ"ל נת"ע יהודה ברון, והגיע עמו לסיכום באשר לעבודות חפירת המטרו שיתקיימו בעוד כשנתיים מתחת לעיר החרדית.

כזכור, התנגדות התושבים לעבודות - ששיאה היתה בהפגנת ענק בליל שבת - הביאה את חברת נת"ע (נתיבי תחבורה עירוניים) להודיע לעיריית בני ברק שהרכבת התחתית, שאמורה לשנות לחלוטין את התנועה באזור גוש דן, לא תיחפר מתחת לבני ברק.

אך כאמור מתווה חדש, אליו הגיעו הצדדים - לפי הדיווח ב'חדשות 12', כולל בין היתר את הפרטים הבאים: העובדים שיבצעו את החפירה יהיו לא יהודים, פינוי הפסולת יהיה רק לאחר השבת, והשיא - פירי החפירות יכוסו בברזנטים, כדי שהתושבים לא ידעו ולא יבחינו בעבודות בשבת.

עם זאת, ל"כיכר השבת" נודע כי ראש העיר רובינשטיין הבהיר כי אם המתווה החדש , שנועד לבדוק היתכנות של מטרו בבני ברק, לא יגובה על-ידי סמכות הלכתית, הרי שהדבר לא יצא אל הפועל.

מעיריית בני ברק נמסר בתגובה לידיעה זו: "השיחה עם הוועדה לתשתיות לאומיות, משרד התחבורה ונת"ע הייתה חיובית ובאווירה טובה והצדדים סיכמו ביניהם להמשיך בהידברות. עם זאת יודגש כי בניגוד לפרסום לא הושגו עדיין הסכמות מחייבות, אלה תתקבלנה אך ורק בכפוף לפסק הלכה שיינתן על ידי סמכות הלכתית המקובלת על כל הזרמים".

ראש העיר אברהם רובינשטיין (צילום: דוד זר)

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

6
כמו שכתוב על כיסוי חלה
חיים
5
לחילולי שבת וביקשו לא לצאת להפגנות העיקר שקט תעשיתי
יהודה
4
כיסוי העבודות המדובר הוא לא בשביל שהתושבים 'לא יראו' אלא יש הבדל בין עבודות בפרהסיה לבין עבודות לא בפרהסיה ויש הבדל בין עבודות שעושים גויים לבין עבודות שעושים יהודים, ואם אפשר להביא פתרון הלכתי שיהיה מקובל על הרבנים אז למה לא? האם עדיף להתעקש ואז יעבדו גם יהודים בשבת כבחול?
יוסי
גם אם אנשים לא רואים.
חיים
3
רובנשטין ןדאי שאל אצל מרן ושר התורה ונתנו לו התר לזאת יגיע היום והכל יוסתר מהעניים הרי אנו צרכים לחיות עם החילונים כמו בחוץ לארץ עם הגויים וגם שם אנו לא מכתיבים מה לעשות
ראובן
2
כרמל השכן מרמת גן מצא חן בעיני...
כרמל
1
- "לא תעשה לך פסל וכל תמונה אשר בשמים ממעל, ואשר בארץ מתחת, ואשר במים - מתחת לארץ". - "זכור את יום השבת לקדשו, ששת ימים תעבוד ועשית כל מלאכתך, ויום השביעי שבת לה' אלוהיך, לא תעשה כל מלאכה" ..... --עכשיו מובן לי למה כתוב בעשר הדברות "מתחת לארץ" - שלא יקום איזה חכמולוג כנ"ל ו"ימצא פיתרון" כזה לבעיי
גדעון

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחדשות חרדים: