מי מוכר "חבילות פרסום" להילולת הרשב"י?

מאות אלפי מבקרים צפויים לבוא בשבוע הבא להילולת ל"ג בעומר. ויש מי שכבר עושה מזה כסף גדול

ל"ג בעומר במירון. (פלאש 90)

מאות אלפי מבקרים צפויים לבוא בשבוע הבא להילולת ל"ג בעומר, שתיערך בקבר רבי שמעון בר יוחאי במירון. בינתיים, עומלים אנשי העמותות השונות השוכנות על ההר, על הכנת המזון לאירוע. לדברי פעילים במקום, לצד מנות המזון המחולקות מדי יום, מחולקות בל"ג בעומר כ-70 אלף מנות.

"עלות ההסעדה היא אדירה ולשם כך צריך כל הזמן לגייס תרומות", אמרו. אחת העמותות, "הילולא דרשב"י", החליטה לתרגם את קבלת התרומות לעסקה כלכלית רווחית במיוחד ופנתה למשרדי פרסום שונים עם הצעה לפרסם על מבנים באתר, המוגדר בחוק כאתר קדוש. החבילה היקרה ביותר, בעלות של 150 אלף שקל, תכלול פרסום על גבי שני שלטי ענק, אשר יוצבו ברחבות מרכזיות באתר. כן מוצעות חבילות פרסום בעלויות של 90 אלף שקל ו-50 אלף שקל, במסגרתן יזכו המפרסמים בשלטים קטנים יותר אשר ימוקמו ברחבות מרכזיות פחות.

מנהל האתר, הרב שלמה שלוש, אמר בתגובה לשאלת "הארץ" כי "זה לא מתואם איתנו בשום צורה". לדברי שלוש, "בעבר לא עשינו פרסום במקום. כדי לעשות דבר כזה צריך לפנות להנהלה שתשקול אם זה מקובל. לדעתי אם זו פרסומת שיכולה להתאים לרוח המקום אני לא מוצא בזה פגם כל כך גדול - אבל צריך לקבל החלטה".

גם יוסי שווינגר, מנכ"ל המרכז למקומות קדושים, הופתע לשמוע על חבילת הפרסום המוצעת במתחם הקבר הקדוש. "כעקרון אסור לפרסם שם", אמר והוסיף כי "העמותה הזו מוכרת לי. הם תורמים ועוזרים בארגון ההילולה. אבל אין לי מושג על פרסום במקום".

קבר הרשב"י הינו מהאתרים היהודיים הקדושים והמתויירים ביותר בישראל - השני מבחינת מספר המבקרים בו, למעלה ממיליון בני אדם בשנה, מיד אחרי הכותל המערבי. לדברי דני סיידא, ראש המועצה הדתית במועצה האיזורית מרום הגליל, "מדובר באתר לאומי. מרבית המבקרים במקום בכלל לא דתיים". בכל ראש חודש פוקדים את רחבת הקבר עשרות אלפי מבקרים, ואמנם שיאה של העלייה לרגל לאתר הוא בהילולת רשב"י המתקיימת במהלך ל"ג בעומר. בל"ג בעומר האחרון הגיעו כ-400,000 חוגגים למקום.

לפני כחצי שנה פרסם מבקר המדינה דו"ח חריף המותח ביקורת על אופן ניהול האתר. בדו"ח נקבע בין השאר כי "בטיפול במתחם קיים כשל מערכתי". בעקבות זאת, הקימה המדינה ועדה מיוחדת האמונה על ניהול המקום, שבראשה עומד הרב שמואל רבינוביץ´, רב הכותל המערבי והמקומות הקדושים.

מאז החלה הוועדה את עבודתה עמד מתחם הקבר בפני גל של אלימות, הפגנות ואיומים, זאת בעטיים של שיפוצים שאישרה הוועדה במקום. אף הוצאת ניהול האתר מידיהם של גופים פרטיים והעברתה לידי המדינה עוררו גילויים של מחאה אלימה מצד קבוצות שונות, אשר בעקבותיה הוצבה שמירה על הרב רבינוביץ´.

מנהרה תת-קרקעית נפרדת לגברים ולנשים במתחם הקבר בצומת מירון נחנך אתמול מעבר תת-קרקעי להולכי רגל, אשר הוקם בהשקעה של כעשרה מיליון שקלים. המעבר, שנבנה תוך חודש ימים בלבד, נועד להקל במעט על עומסי התנועה הצפויים בעת הילולת רבי שמעון בר יוחאי במקום בשבוע הבא.

בשנים האחרונות, התקשתה מערכת התנועה האזורית לתפקד כראוי לנוכח מספר גדול של כלי רכב שהגיעו למקום לרגל החגיגות. בעקבות הנחיית מנכ"ל החברה הלאומית לדרכים, אלכס ויז´ניצר, הושלמה מלאכת שידרוג האתר בתוך חודש ימים בלבד, כאשר העבודות מתבצעות ביום ובליל - 24 שעות ביממה.

בחברה הלאומית לדרכים ציינו כי המנהרה התת-קרקעית נועדה למנוע את המצב בו הולכי הרגל הרבים, המגיעים מכיוון החניונים, נאלצים לחצות את הכביש - דבר המחייב את סגירתו לסירוגין ויוצר עומסי תנועה כבדים. הפניית תנועת הולכי הרגל אל המנהרה תפנה את הכביש המפריד בין הכניסה למושב לבין חניוני האוטובוסים ותאפשר זרימה טובה יותר של תנועת כלי הרכב בצומת מרכזי זה.

המנהרה התת-קרקעית להולכי הרגל, שהותאמה במיוחד לצרכי הציבור החרדי, מורכבת משלושה מעברים נפרדים, זאת על מנת להבטיח הפרדה מלאה בין גברים לנשים במעברים.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

עוד בחדשות חרדים:

פאר תחת אפר

משפחת הילד הקדוש יהושע אהרן טוביה הי"ד שנרצח בפיגוע בביתר, חגגה בעצת ראש הישיבה הגאון רבי דב לנדו, שמחת 'בר מצווה' לזכרו בהשתתפות ראש הישיבה הגאון רבי שאול אלתר ובנוכחות חבריו לכיתה | צפו בתיעוד (חרדים)

|

שעת הדחק בדרך לרשב"י

רבים רצו רק דבר אחד: להגיע למירון בל"ג בעומר, כמו בכל שנה. הם חיכו לשעה שמונה, נכנסו לאתר, המתינו שעתיים – אבל בסוף יצאו בלי כרטיס | איך קורה שלחלק תמיד יש מקום מובטח, ולרוב הציבור – רק תור ארוך, תסכול ושער סגור? | מסתבר שחלק מהכרטיסים המיועדים לשעות השיא נשמרים מראש עבור קהילות מסוימות | ולאיזה שעות כן יש כרטיסים? (חרדים)

|

העמיד אלפי תלמידים

במלאת ח"י שנים להסתלקותו לשמי מרום של הגאון חכם רבי אלעזר מור יוסף זצ"ל, ראש ישיבת "נוה שלום" קזבלנקה, וממקימי עולה של תורה במרוקו, התאספו תלמידיו ומוקירי זכרו לתפילת רבים על קברו בבית העלמין בחלקת הרבנים באשדוד להעתיר לישועת הכלל והפרט (חרדים)

|
ש

קריירה עם שליחות

בתיה קפלן היא מנהלת מרכז חרדי לנערות בסיכון, בוגרת תואר ראשון בחינוך מהקמפוס החרדי של אוניברסיטת בר-אילן וסטודנטית לתואר שני בחינוך וחקר המוח • "מי שיגיע לאוניברסיטה יופתע מהתמיכה ומהליווי שלהם זוכים הסטודנטים החרדים" (בארץ)

אסף מגידו|מקודם

במקום נאצות, הידברות

ישראל שפירא חושף כבדרך קבע מעיינות נדירים וקדושים ברחבי הארץ, אך שני חשיפות כאלו הובילו לתובנה עמוקה | לאחר שפרסם מעיין בקרבת יישוב דתי-לאומי במרכז הארץ - הוא חטף נאצות וניבולי פה | לא כך היה כאשר חשף את "מעיין חרשה", לשם נהרו ההמונים ואיתם הלכלוך. אחד התושבים פנה, דיבר יפה ובלי להכליל - ובני ישיבות התגייסו לבוא ולנקות את המקום - והתושבים יצאו מגדרם להלל ולשבח (חרדים)

||
7

 עֵץ חַיִּים הִיא

בין עתיק לנצחי: בית הכנסת עץ חיים בטבריה - השורשים העמוקים של הסנהדרין, סודות האר"י הקדוש, וחידוש היישוב היהודי על ידי רבי חיים אבולעפיה | מסע של אלפיים שנה אחורה בזמן אל לב הקדושה הטבריינית ומבט אל העתיד של מקום שנאמר עליו "מטבריא עתידין ליגאל" (היסטוריה)

|

אל תתלכלך בלכלוך של אחרים

הוא חיפש וחיפש בערמת המעטפות, ולא מצא את שמי. "בטח אשתו פספסה אותך, זה קורה לה לפעמים", הוא אמר בהלצה והוסיף: "עכשיו אני אעדכן אותה, ומחר אדאג שזה יהיה אצלך". הגעתי לביתי, ואז הטלפון צלצל. זה היה המזכיר, "ר' שמשון, דיברת איתה ממש עכשיו, היא אמרה שתיצור עימה קשר" (מגזין כיכר)

||
14

היסטוריה ואקטואליה

בספר מלכים מתואר היקף מלכותו של שלמה המלך בפסוק: "כִּי הוּא רֹדֶה בְּכׇל עֵבֶר הַנָּהָר מִתִּפְסַח וְעַד עַזָּה" | הפסוק מציין שני מקומות - תפסח ועזה - כגבולות שלטונו של שלמה | ההבנה המקובלת היא שתפסח היא עיר על נהר פרת, במזרח רחוק ואילו עזה נמצאת בפאתי הים התיכון בדרום מערב | אך אחד האמוראים סבר ש"תפסח ועזה" היו ערים סמוכות זו לזו | איך זה ייתכן? (מגזין כיכר)

|

שבוע ל'יבטל'.. 

בצל הכעס והמרמור בציבור הכללי על אי מענה בעניין הכרטיסים וההסעות למירון, הצלם א. אייזנבאך, לא לקח סיכון, וכבר יצא לתעד את מתחם 89 המוכן להילולא הגדולה, שם ידליקו המשפיע החסידי הרה"צ רבי אלימלך בידרמן ועוד אדמו"רים ורבנים כל אחד לפי דרגתו ומעלתו | צפו בתיעוד (חרדים) 

||
6
ש

לדעת, להבין, לזכור

שיטת הלימוד המתקדמת של מ.ל.מ עוזרת לכם לדעת, להבין ולזכור בדרך לתעודת רבנות ולחיי המעשה ביום יום. לפרטים נוספים לחצו (לימודים, חרדים)

כיכר בשיתוף מ.ל.מ|מקודם

שבוע אחרי

מראות של הרס: שבוע אחרי השריפה בהרי ירושלים, הצלם ראובן סגרון חזר למקום השריפות, וחזר עם תיעודים מאלפי הדונמים שעלו באש בהרי ירושלים | השריפה הענקית שגרמה לנזק כבד לטבע, כאשר לפי ההערכות נשרפו בין 7,000 ל-10,000 דונם של שטחי יער | צפו בתיעוד (חדשות) 

||
1

הטור השבועי | פרשת אחרי מות קדושים

מדי שנה, אנו עוצרים בימים הללו, מורידים את קצב החיים, ונזכרים במחיר הכבד של שנאת חינם, ושואפים להיות טובים יותר זה לזה. המסר ברור: הסכנה הגדולה לעם שלנו לא מגיעה מבחוץ. השבר האמיתי מתחיל מבפנים, מחוסר הסובלנות, מהריחוק ומהשנאה (מאמרים)

||
2

עיכוב לא קל

קבוצה של 47 חרדים ארגנטינאים בדרך לישראל - כולל תינוקות וסטודנטים - מעוכבת זו היממה השניה בשדה התעופה באתיופיה בעקבות ביטולי הטיסות של החברות הבינלאומיות שנהבלו מהירי החות'י לנתב"ג (חרדים)

||
7

צפו בשיעור

בשיעורו על פרשת השבוע - פרשת אחרי מות - קדושים, מסביר הרב אברהם יוסף שוורץ, מהו המשל שהמשיל ר' אליהו לופיאן זצ"ל מבנייתו של מגדל שלום בתל אביב?וגם, "כַּמַיִם הַפָּנִים לַפָּנִים, כֵּן לֵב הָאָדָם לָאָדָם". מדוע לא נאמר "כְּמַרְאָה הַפָּנִים לַפָּנִים, כֵּן לֵב הָאָדָם לָאָדָם"? הרי רגילים להסתכל על הפנים במראה ולא במים?! (יהדות)

|
ש

החלו עבודות החפירה: 

פרויקט הבוטיק "רמות קאנטרי" שוכן על צלע הר המשקיף אל עמק הארזים ויציע חוויית מגורים אולטימטיבית. את הפרויקט מקדמת קבוצת 'בית ירושלמי' הרושמת בימים אלה התקדמות משמעותית בשלבי הביצוע הראשוניים. 

כיכר בשיתוף בית ירושלמי|מקודם

תלמיד חכם, ברגע!

אל תפספסו והצטרפו ליוזמה שבמסגרתה יתאפשר לסיים את הש״ס בתוך 14 חודשים בלבד | השיעור היומי נמסר על ידי הגאון הרב יעקב דוד סטפנסקי ונמשך כשלוש שעות | והיום: מסכת בבא קמא כ"ד-ל' | צפו בשיעור (יהדות)

|

בסיום הפגישה הדרמטית

ראש הממשלה נתניהו נפגש הערב בלשכתו עם יו"ר ועדת החוץ והביטחון חה"כ יולי אדלשטיין ויו"ר ש"ס אריה דרעי - כדי לנסות להשיג פריצת דרך במגעים לחקיקת חוק גיוס שיהיה מוסכם על החרדים | בסיום הודיע רה"מ על התקדמות חיובית במגעים (פוליטי)

||
28

מלחמת רוסיה-אוקראינה

תקרית ביטחונית חריגה נרשמה היום באומן, סמוך לציונו של רבי נחמן, שם שוהים בדרך קבע חסידי ברסלב ושאר מתפללים הבאים להשתטח במקום הקדוש | טיל מיירט שנורה כחלק מהמלחמה הניטשת בין אוקראינה לרוסיה נפל באזור וגרם לבהלה רבה | המרא דאתרא רבי יעקב ג'אן קרא לכל הבאים לעיר לשמור על זהירות ולהישמע להוראות הבטיחות (חרדים)    

|

אַשְׁרֵי הָעוֹמְדִים עַל סוֹדֶךָ

עשרה ימים להילולת הרשב"י, יצא צלם דוברות ההילולא דוב בער הכטמן לתעד את ההכנות האינטנסיביות לקראת הילולת הרשב"י בל״ג בעומר - וחזר עם גלריית תמונות מרהיבה מההכנות בשטח | צפו (חרדים)

||
3

איבד את ההכרה

כונני ההצלה והחירום הוזעקו למקרה חירום באחת הבריכות בבני ברק, שם גבר כבן 30 לא חש בטוב והתמוטט סמוך לשפת הבריכה | כעת מתבצעות פעולות החייאה מתקדמות על ידי הכוננים (חדשות חרדים)

||
16
זמני היוםמזג אווירפנו אלינוקריירהמדיניות פרטיות