

מאות אלפי מבקרים צפויים לבוא בשבוע הבא להילולת ל"ג בעומר, שתיערך בקבר רבי שמעון בר יוחאי במירון. בינתיים, עומלים אנשי העמותות השונות השוכנות על ההר, על הכנת המזון לאירוע. לדברי פעילים במקום, לצד מנות המזון המחולקות מדי יום, מחולקות בל"ג בעומר כ-70 אלף מנות.
"עלות ההסעדה היא אדירה ולשם כך צריך כל הזמן לגייס תרומות", אמרו. אחת העמותות, "הילולא דרשב"י", החליטה לתרגם את קבלת התרומות לעסקה כלכלית רווחית במיוחד ופנתה למשרדי פרסום שונים עם הצעה לפרסם על מבנים באתר, המוגדר בחוק כאתר קדוש. החבילה היקרה ביותר, בעלות של 150 אלף שקל, תכלול פרסום על גבי שני שלטי ענק, אשר יוצבו ברחבות מרכזיות באתר. כן מוצעות חבילות פרסום בעלויות של 90 אלף שקל ו-50 אלף שקל, במסגרתן יזכו המפרסמים בשלטים קטנים יותר אשר ימוקמו ברחבות מרכזיות פחות.
מנהל האתר, הרב שלמה שלוש, אמר בתגובה לשאלת "הארץ" כי "זה לא מתואם איתנו בשום צורה". לדברי שלוש, "בעבר לא עשינו פרסום במקום. כדי לעשות דבר כזה צריך לפנות להנהלה שתשקול אם זה מקובל. לדעתי אם זו פרסומת שיכולה להתאים לרוח המקום אני לא מוצא בזה פגם כל כך גדול - אבל צריך לקבל החלטה".
גם יוסי שווינגר, מנכ"ל המרכז למקומות קדושים, הופתע לשמוע על חבילת הפרסום המוצעת במתחם הקבר הקדוש. "כעקרון אסור לפרסם שם", אמר והוסיף כי "העמותה הזו מוכרת לי. הם תורמים ועוזרים בארגון ההילולה. אבל אין לי מושג על פרסום במקום".
קבר הרשב"י הינו מהאתרים היהודיים הקדושים והמתויירים ביותר בישראל - השני מבחינת מספר המבקרים בו, למעלה ממיליון בני אדם בשנה, מיד אחרי הכותל המערבי. לדברי דני סיידא, ראש המועצה הדתית במועצה האיזורית מרום הגליל, "מדובר באתר לאומי. מרבית המבקרים במקום בכלל לא דתיים". בכל ראש חודש פוקדים את רחבת הקבר עשרות אלפי מבקרים, ואמנם שיאה של העלייה לרגל לאתר הוא בהילולת רשב"י המתקיימת במהלך ל"ג בעומר. בל"ג בעומר האחרון הגיעו כ-400,000 חוגגים למקום.
לפני כחצי שנה פרסם מבקר המדינה דו"ח חריף המותח ביקורת על אופן ניהול האתר. בדו"ח נקבע בין השאר כי "בטיפול במתחם קיים כשל מערכתי". בעקבות זאת, הקימה המדינה ועדה מיוחדת האמונה על ניהול המקום, שבראשה עומד הרב שמואל רבינוביץ´, רב הכותל המערבי והמקומות הקדושים.
מאז החלה הוועדה את עבודתה עמד מתחם הקבר בפני גל של אלימות, הפגנות ואיומים, זאת בעטיים של שיפוצים שאישרה הוועדה במקום. אף הוצאת ניהול האתר מידיהם של גופים פרטיים והעברתה לידי המדינה עוררו גילויים של מחאה אלימה מצד קבוצות שונות, אשר בעקבותיה הוצבה שמירה על הרב רבינוביץ´.
מנהרה תת-קרקעית נפרדת לגברים ולנשים במתחם הקבר בצומת מירון נחנך אתמול מעבר תת-קרקעי להולכי רגל, אשר הוקם בהשקעה של כעשרה מיליון שקלים. המעבר, שנבנה תוך חודש ימים בלבד, נועד להקל במעט על עומסי התנועה הצפויים בעת הילולת רבי שמעון בר יוחאי במקום בשבוע הבא.
בשנים האחרונות, התקשתה מערכת התנועה האזורית לתפקד כראוי לנוכח מספר גדול של כלי רכב שהגיעו למקום לרגל החגיגות. בעקבות הנחיית מנכ"ל החברה הלאומית לדרכים, אלכס ויז´ניצר, הושלמה מלאכת שידרוג האתר בתוך חודש ימים בלבד, כאשר העבודות מתבצעות ביום ובליל - 24 שעות ביממה.
בחברה הלאומית לדרכים ציינו כי המנהרה התת-קרקעית נועדה למנוע את המצב בו הולכי הרגל הרבים, המגיעים מכיוון החניונים, נאלצים לחצות את הכביש - דבר המחייב את סגירתו לסירוגין ויוצר עומסי תנועה כבדים. הפניית תנועת הולכי הרגל אל המנהרה תפנה את הכביש המפריד בין הכניסה למושב לבין חניוני האוטובוסים ותאפשר זרימה טובה יותר של תנועת כלי הרכב בצומת מרכזי זה.
המנהרה התת-קרקעית להולכי הרגל, שהותאמה במיוחד לצרכי הציבור החרדי, מורכבת משלושה מעברים נפרדים, זאת על מנת להבטיח הפרדה מלאה בין גברים לנשים במעברים.