במהלך הדיון בוועדה

הילולת רבי מאיר בעל הנס; "הגיע הזמן שיהיה תקציב מסודר"

בעוד כחודש וחצי תיערך בטבריה ההילולה של רבי מאיר בעל הנס זי"ע. בוועדה בראשות ח"כ אברהם בצלאל, דנו  בנושא התקציב של ההילולה, ולשם כך הובאו כל הגורמים הנוגעים להילולה | סיכום הדיון (חרדים)

חנני ברייטקופף | כיכר השבת |
הדיון בוועדה לצמצום פערים חברתיים בפריפריה (דוברות הכנסת- נועם מושקוביץ)

ההכנות להילות רבי מאיר בעל הנס: הוועדה לצמצום פערים חברתיים בפריפריה בראשות ח"כ אברהם בצלאל, כינסה היום (שני) דיון בנושא לקראת ההילולה בי"ד אייר.

ראשון הדוברים היה, יוסי נבעה, מנהל מוסדות רבי מאיר שהסביר את הבעיות: ״בכל שנה פוקדים את מתחם הקבר כמיליון ושלוש מאות אלף איש. אנחנו נמצאים כרגע בהליך של הסדרה ושיפוץ ואני מאמין שלאחריו זה יגיע אפילו ל-2 מיליון איש בשנה. להילולה מגיעים בכל שנה עשרות אלפי אנשים. במידה והיינו מפרסמים במדיה, אני מאמין שזה היה מגיע למאות אלפים, אבל אנו לא מפרסמים בשל חשש בטיחותי כבד והיעדר תקציבים״.

שמעון פיניאן, מנכ"ל עירית טבריה הוסיף: ״המסלול אל מתחם הקבר כולל בעיות רבות כמו תאורה, חניה ובעיקר בעיות בטיחותיות. המקום פרוץ מכל הכיוונים ודורש הסדרה קבועה. אנו פונים למשרדי הממשלה להסדיר את העניין ולטפל בנושא, לצורך כך נדרש תקציב של כ-13 מיליון ש״ח״.

יצחק אלקסלסי, יועץ השר לפיתוח הנגב והגליל: ״בעבר לא בוצע שיתוף פעולה בין המשרד להילולה ולכן אין לנו עמדה מגובשת בנושא. ניתן למצוא הסדר דומה להסדר הקיים בנוגע להילולת הבאבא סאלי אבל אני לא יודע המשרד שלנו הוא הגורם הרלוונטי״. בתגובה לדברים אמר יו״ר הוועדה, ח"כ אברהם בצלאל: המשרד שלכם הוא אחד המשרדים החשובים והרלוונטיים לנושא, לא מדובר בסכום גדול, אשמח לראות איך המשרד יכול להשתלב בנושא". עוד ביקש יו"ר הוועדה לתאם פגישה בין נציגי העירייה ומוסדות רבי מאיר לשר לפיתוח הנגב והגליל בנושא.

מירה פישר, משרד התיירות: בעבר עלתה בקשה למשרד בנושא אך נדחתה בשל ענייני תקציב. תמיד אפשר לבחון שוב מה ניתן לעשות. יו"ר הוועדה ח"כ אברהם בצלאל אמר בתגובה: ״מתחם הקבר הינו אחד מן האתרים החשובים והגדולים ביותר בטבריה, זה חלק בלתי נפרד מהתיירות השוטפת בעיר. אשמח גם כאן לראות כיצד המשרד יכול להשתלב ולסייע״.

שמעון אבוטבול, מנהל מרחב ירדן במד"א התייחס להיערכות להילולה ואמר: "אנחנו אמורים לקבל טופס אפיון של האירוע מהמוסדות או מהעירייה ולתת את ההנחיות והסיוע הנדרש בהתאם וכל זה תחת פיקוח של משטרת ישראל. נכון לרגע זה לא קיבלנו כלום". עוד הוסיף " בטבריה יש ציונים רבים שפוקקים את כביש 90 שהוא ציר מרכזי וזה יכול להקשות על מתן סיוע ופינוי. שימוש בשאטלים במקום הגעה ברכבים פרטיים יכול לסייע מאוד. אני לא איש תקציבים אבל מניח שצריך לתקצב ולסייע בנושא".

יגאל בן לולו, נציג משטרת ישראל הוסיף ואמר: ״הגענו להבנות מאוד ברורות עם העיירה בנושא חלוקת הטיפול בהילולה מבחינה הנדסית ובטיחותית. אנו מעניקים כל מה שצריך כולל תאורה, סדרנים ובטיחות למקום. בסופו של דבר, צריך לשמור על הסדר הציבורי ולדאוג שיינתן מענה לכל בעיה וצורך".

יוסי אוקנין ראש סניף איחוד הצלה בטבריה שנכח באסון מירון: "נושא הבטיחות בהילולה הוא דבר חשוב מאוד ואם לא היה את אסון מירון כנראה שלא היינו יושבים כאן. ניסינו ביחד עם מנכ"ל מוסדות רבי מאיר להשיג תקציבים עירוניים, הצלחנו חלקית אבל זה לא מספיק. גם 13 מיליון ש"ח זה מעט. צריך להתחיל לפעול עכשיו כדי להגיע להילולה ערוכים".

לסיכום הדיון אמר יו"ר הוועדה ח"כ בצלאל: "עשרות אלפי אנשים מגיעים להילולה בכל שנה, הגיע הזמן שיהיה תקצוב מסודר לעניין הזה. אני קורא למשרדי הממשלה- המשרד לפיתוח הנגב והגליל, משרד התיירות, משרד התחבורה ומשרד הפנים להירתם ולסייע כל אחד בתחומו. נמשיך לקיים פגישות ולפעול למציאת פתרונות שיסייעו לקיים את ההילולה בכבוד ובבטחה".

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר