

הפלגים מתאחדים כנגד מדינת ישראל: מודעות ענק המתפרסמות בשעות האחרונות בריכוזי היהדות החרדית בארה"ב, מכריזות על עצרת ענק שתתקיים ביום ראשון הקרוב במרכז מנהטן, כנגד גזירת הגיוס במדינת ישראל והפגיעה בעולם התורה ובמעמדם של בני הישיבות.
על פי הערכת המארגנים, ישתתפו בהפגנת המחאה למעלה מ-150 אלף איש, כשחלקם אף יצעדו לבושי שק ואפר.
לקראת העצרת נרשמה היסטוריה של ממש בחסידות סאטמר, כשלראשונה מזה 14 שנים יפעלו שני הפלגים במשותף והאחים האדמו״רים מסאטמר, יישבו יחד מעל בימה אחת ויקראו לחסידיהם להשתתף אף הם בעצרת.
יצויין כי כבר לפני כחודשיים פעל כ״ק האדמו״ר מסאטמר ליזום את עצרת הענק, שתהווה מסר חד משמעי לשלטונות בישראל כי אין לפגוע בעולם הישיבות.
פריצת דרך במאמצי הגישור בין החסידויות היריבות נרשמה אמש, בשעה שמזכיר התאחדות הרבנים - גוף המזוהה עם הפלג בראשותו של האדמור מהר״י מסאטמר, הגיע אל מעונו של האדמור מהר"א, על מנת ולאשר את השתתפותו של הפלג בעצרת.
ההפגנה הגדולה תתקיים בכיכר פדרל פלאזה במרכז מנהטן, כשרשימת הנואמים תיהיה מורכבת מארבעה שייצגו את הציבור החסידי: 2 לכל פלג, וארבעה נוספים ייצגו את הציבור הליטאי שישתתף בחלקו הגדול בעצרת ההמונים. בין היתר צפוי לשאת דברים חריפים הגאון רבי אליהו בער ווכטפויגל, מחשובי גדולי הדור בציבור הליטאי בארה״ב.
רכבות וסדרי תחבורה מיוחדים ייצאו לקראת העצרת מהריכוזים החרדים בבורו פארק, וילאמסבורג, פלטבוש, קווינס מונורו ומונסי וכן ממקומות מרוחקים יותר.
"יהיה זה מעמד קידוש שם שמיים ענק שייזכר לדורות, האחדות הנדירה באה בעקבות הגזירות הקשות". מבטיחים המארגנים.
0 תגובות