צפו בתיעוד

הרב ברלנד הגיע עם כאלף מתלמידיו לשכם

אלפים ביקרו בליל הושענה רבה בקבר יוסף בשכם בראשות מנהיג קהילת 'שובו בנים' הרב אליעזר ברלנד שנחשב לפורץ הדרך לקבר יוסף לאחר התעקשות של שנים ארוכות (חסידים)

סגירת מעגל: חסידיו של הרב אליעזר ברלנד מציינים בהתרגשות כי לאחר כ-15 שנה מאז מבצע חומת מגן הרב ברלנד מנהל מאבק חסר פשרות על פתיחת קבר יוסף ופריצת דרך לרבים הוא נכנס לשם עם רבים מתלמידיו. כמו שנלחם על פתיחת הדרך לאומן ופריצת הדרך לקבר רחל כשרבין סגר את המקום, כך במשך שנים היה שולח הרב ברלנד את תלמידיו להיכנס מידי לילה לתוככי שכם הפלסטינית (מידי פעם גם נכנס בעצמו בחשאי) בכל דרך אפשרית. ולהילחם נגד "מכירת יוסף" כמו שנהג תמיד להדגיש. פעמים רבות חסידיו נעצרו ונשפטו אך לא ויתרו והמשיכו להגיע בהמוניהם מידי לילה.

לאחר מספר שנים החל המאבק להניב פירות והצבא התחיל לאשר כניסות מצומצמות אל הציון. אנשי הרב לא ויתרו והמשיכו להיאבק על מנת לפתוח את הדרך לרבים ובשנים האחרונות הצבא כבר נותן אישורים מוגדלים מידי חודש בחודשו.

בליל הושענה רבה לראשונה מאז הניצחון במאבק על קבר יוסף, הרב ברלנד סוגר מעגל ונכנס בליווי תלמידיו (למרות מצבו הבריאותי הקשה) בכניסה מאושרת ומתקבל בכבוד גדול במקום ע"י הציבור וקציני הצבא שעוד זוכרים אותו מהימים בהם היו מגיעים אליו לבקש להגיע להסדרים על מנת למנוע הסתננויות של חסידיו לקבר יוסף. לאחר מכן התכבד להדליק את נר התמיד.

מאות מחסידיו שהגיעו כבר מתחילת הלילה לציון והמתינו לו שם זכו להגיד איתו יחד מספר פעמים את עשרת המזמורים שרבי נחמן תיקן- תיקון הכללי. לאחר מכן קציני הצבא האיצו ברב לצאת מהמקום ולא הסכימו שיתעכב וימתין לעוד עשרות אוטובוסים של חסידיו שכבר היו בכניסה לשכם עקב אירועים ביטחוניים שאירעו שם במהלך הלילה.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

10
רק בזכות הרב קבר יוסף הצדיק פתוח (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
נפתולי משי
9
ברלנד (כשלא חסר לו כסף ומה שהוא רוצה יש לו,) ומאות החסידים שיש לו זה מחזק את הקנאי הזה בדור הזה כי לשיטתו יש מנהיגי חסידות שיש להם רבבות חסידים והם הסכימו לשלוח נשים לעבוד במקומות חילונים וגם עם החוק השמד של הגיוס הסכימו, ולכאורה איך יתכן שהרבונו של עולם מרשה כביכול שישארו עוד חסידים אצל הרעביס הא
ע
8
סגירת מעגל - כולם זוכרים את סיפור הצדיק הקבור בשכם ומדוע זכה לגדולתו....
מיכל
7
איזה אור איזה קדושה בחיים לא ראיתי דברים כאלה שימו לב לאור שיוצא ממנו וווואאאההההוווווו (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
ללא שם
6
כל מה שאומרים על הרב ברלנד הכל שטויות איזה בן אדם אחרי 2 ניתוחי השתלת כילייה שהראשונה לא הצליחה והשנייה כן אחרי כמה שעות מהניתוח שהרופאים אומרים שכמה חודשים עד שהחולה מתעורר והרב התפלל כמה שעות אשרינו שיש לנו רב כזה
בני מחלב
5
היה צדיק פעם שלח תלמידים למקום סכנה פעם ברח לחול ועשה חילול ה פעם העלה נשים לאצילות במו ידיו פעם מדבר כאחרון פרחחי הרחוב פעם והעיקר שנוסעים איתו לקבר יוסף את האמת עם זכויות כמו שלו לא הייתי חוצה אתו כביש חד סיטרי מי שראה איך עושים איתו מירדפים כמו ערסים בדרך לשכם וחברון יבין זאת
הרב הדומה למלאך
4
מורנו ורבנו על קדושתו רק פרחחים מפיצים שקרים אך ורק קדושה וטהרה סביבו פרוש וקדוש לא סתם הצדיק הזה חתום על פתיחת הקבר וכן על פתיחת קבר רחל את זה הציבור הספיק לשכוח אפשר לשאול את הרב קלוגר שהיום הראש כולל במקום מי פתח הקבר לאחר שהוחלט בצבא לעזוב המקום (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
הדר בן הרוש
3
בסוף הכבוד מגיעה מי שרץ מהכבוד הכבוד רודף אחריו
אבי
2
אמת שלא ידעתי את העובדות כל כך שהרב פתח את הקברים הקדושים לציבור אי אפשר להתעלם מדבר כזה חשוב ומהותי כשמנסם לבוא ולדון אותו על ענינים אחרים
משה
1
בס"ד אוי למי שפוצה את פיו על תלמידי חכמים.. אוי לו.. אפילו גדולי הליטאיים!! וגדולי הספרדים!! יצאו בעדו ואמרו שכל ההאשמות הם עלילות דם!!.. ביניהם גדול תלמידיו של הגרי"ש אלישיב זצ"ל!! הגאון רבי משה מרדכי קארפ שליט''א וכן הרה"צ הר' דב הכהן קוק!!.. (בוגר פוניבז' ומגדולי הצדיקים היום) וכן הרה"צ הר' יעקב
חיים
אתה מסכן, אח יקר. עבודת השם בוערת בך ואתה רוצה להתקרב לרבינו. אבל תראה אחרי מי אתה הולך... כוונתך רצויה אח יקר, אבל מעשיך אינם רצויים. אתה הולך אחרי איש רשע שאימלל מאות משפחות... אפילו אשתו יצאה נגדו... תבדוק בצורה רצינית מתי אמרו כל הרבנים האלה מה שאמרו, האם אחרי ההרשעה וההודאה של ברלנד במעשים מגונ
יהודי
אבל אפילו אם תביא מאה רבנים שביקרו אצל בערלאדן הוא ישאר רשע ופסול ומתועב ובודאי שלא יוכל להנהיג בני ישראל חלילה, כי מי שנואף ומכשיל נשים תמימות שחושבות שזה תיקונים אז שום רב לא יוכל להכשיר אותו הבנת???
ר
יש הלכות לשון הרע. צריך ללמוד אותן לפני שמקשקשים ברשת.
ש

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחסידים ואנ"ש: