דו"ח הלמ"ס קובע

למרות הצפיפות; העיר בני ברק בפסגת ההתנדבות

מדד הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה שפורסם היום מגלה כי באזורי המרכז ויו"ש קיימת שביעות הרצון הגבוהה ביותר של התושבים ממקום מגוריהם | ירושלים נמצאת במקום האחרון של מדד איכות החיים מבין הערים הגדולות בישראל (חדשות)

יהודה גל | כיכר השבת |
(צילום: משה נ.)

העיר כפר סבא הובילה בשנת 2022 ברוב מדדי איכות החיים בהשוואה ל-18 הערים הגדולות, כך עולה מנתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה שפורסמו היום (שלישי).

הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה בחנה עשרות מדדי איכות חיים מתחום הכלכלה, התעסוקה, הבריאות, הדמוגרפיה והרווחה בשנה האזרחית הקודמת 2022. לצורך השוואה בין הערים הגדולות השתמשו בלמ"ס בכ-50 מדדים עיקריים, שיקללו אותם, דירגו את ממוצע איכות החיים בישראל ולפיו דירגו את מיקומי הערים שמצויות מעליו ומתחתיו.

מהסקר עולה כי ירושלים היא העיר הגדולה עם איכות החיים הנמוכה ביותר, בגלל שמתוך המדדים שנבדקו איכות החיים בעיר הבירה של ישראל, טובה מהממוצע הכללי ב-21 מדדים, אך ב-33 אחרים מצבה פחות טוב. כך למשל, האבטלה גבוהה, שביעות רצון משטחים ירוקים נמוכה, אחוז השכירים שתפקידם מאפשר קידום נמוך בעיר נמוך מהממוצע הכללי, בעיר ממעטים להשתמש בשירותי ממשלה מקוונים.

מהנתונים עולה, כי הערים הרצליה, כפר סבא ורמת גן הנחשבות לערים חזקות מבחינה פיננסית, הובילו במדדי אריכות הימים ושביעות רצון מאיכות החיים, הגם שביחס לנגישות התחבורה הציבורית הציון שנתנו התושבים היה נמוך יחסית.

העיר רחובות נמצאת גם היא בצמרת הדירוג הכללי כאשר ב-36 מדדים מצבה טוב יותר מהממוצע הכללי. הנושאים בהם בלטה העיר לטובה היו עלות שירותי הדיור הנמוכה לחודש, שביעות רצון מהחיים, ושימוש בשירותי ממשל מקוונים.

בגזרת הערים החרדיות: בני ברק מובילה במיוחד באחוז הנמוך ביותר של עודף משקל בכיתות א ו-ז, בשיעור הצבעה הגבוה ביותר בבחירות לכנסת ה-25, (76% מול 70% בממוצע הארצי) באחוז המעורבים בפעילות התנדבותית, בשביעות רצון מהעבודה ובאיכות מי השתייה. כמו כן, בשנת 2022 לא היו הרוגים בתאונות דרכים בבני ברק. במקביל, מצבה של העיר היה פחות טוב מהממוצע בין היתר בצפיפות דיור.

מה שמציק לתושבי הערים בעיקר, הוא בעיקר יוקר המחיה. האחוז הנמוך של דיור בר השגה, עלויות הדיור הגבוהות, היכולות ותחושת בטחון בסביבה מקוונת, הם גורמים שהורידו מהציון המשוקלל של העיר.

העיר הרצליה מובילה בצפיפות הדיור הנמוכה ביותר, בשביעות רצון מאזור המגורים ובהכנסה כספית. 

ראשון לציון מובילה באחוז הנמוך ביותר של תחושות חברתיות קשות כמו אפליה ודיכאון.

העיר החרדית בית שמש מובילה באחוז המועסקים שתפקידם תואם את תחום לימודיהם, בהערכה עצמית גבוהה של בריאות, בשביעות רצון מהדירה, באחוז הנמוך ביותר של מדווחים על רעש חיצוני המפריע בדירה, באמון כללי בזולת ובתחושת הערכה מבני המשפחה.

אזור יהודה והשומרון מוביל במדדים רבים כגון: שביעות רצון מההכנסה, שביעות רצון מהמצב הכלכלי, תחושת ביטחון ללכת לבד באזור המגורים בשעות החשכה, הערכה עצמית של בריאות, שביעות רצון מאזור המגורים, שביעות רצון מהדירה, מעורבות אזרחית, שיעור ההצבעה בבחירות לכנסת, שביעות רצון מהניקיון באזור המגורים, אחוז גבוה של מעורבים בפעילות התנדבותית, ועוד.

באופן כללי, במחוז המרכז ב-39 מהמדדים המצב טוב יותר מהממוצע הארצי. המחוז מוביל במדדים שונים כגון: תוחלת חיים, שיעור נמוך של צפיפות דיור, (מלבד בני ברק) שביעות רצון מפארקים ומשטחים ירוקים באזור המגורים, שיעור השימוש באינטרנט ושימוש בשירותי ממשל מקוונים.

על ערים חרדיות נוספות, כמו מודיעין עילית, אלעד וביתר לא פורסמו נתונים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר