ללא ריח

טריק השפים לקילוף שום: פטנט גאוני שישנה לכם את החיים

כולנו אוהבים שום. הוא משדרג כמעט כל תבשיל ומוסיף עומק וריח מגרה, אבל אף אחד לא אוהב את הריח שנשאר על הידיים שעות אחרי שסיימנו לבשל. אז איך השפים מצליחים לקלף כמויות של שום בלי להסתובב עם ניחוח עקשני לכל היום? מסתבר שיש להם שיטה פשוטה שעובדת ואפשר ליישם אותה בבית כבר עכשיו (בית, אוכל)

הדרך המהירה לקלף שום בלי ידיים מסריחות – הסוד של השפים (צילום: Shutterstock)

הסוד: שיטת הצנצנת (או שתי קערות)

שפים רבים משתמשים בטריק פשוט שגורם לקליפה להיפרד מהשן בלי לגעת בה כמעט:

מפרידים את שיני השום מראש.

מכניסים את השיניים לצנצנת עם מכסה (או בין שתי קערות מתכת הפוכות אחת על השנייה).

מנערים חזק למשך כ-15 שניות.

הקליפות ייפתחו מעצמן והשיניים יצאו נקיות כמעט לגמרי - בלי לגעת ישירות בשום.

למה זה עובד? הטלטול מפרק את החיבור שבין הקליפה לשן השום, והחיכוך הפנימי פשוט משחרר אותן החוצה.

טיפ נוסף – בלי ריח על הידיים

אם בכל זאת נגעתם בשום והוא השאיר ריח, הנה טריק אמין של שפים: שפשפו את הידיים על כף או כלי נירוסטה תחת מים זורמים. לנירוסטה יש יכולת לנטרל את מולקולות הגופרית שגורמות לריח. זה נשמע כמו קסם - אבל זה באמת עובד.

למה כדאי לכם לנסות?

אין צורך בשום סכין או קרצוף של קליפות עקשניות.

לא נשאר ריח על הידיים.

מושלם גם כשצריך לקלף הרבה שום בפעם אחת - לא רק שן אחת.

נסו! ושתפו אם הפטנט הצליח!

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (95%)

לא (5%)

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

24
לא הצליח לי....
סורי
23
חרטא
גזכדעב,י,ה
22
הכי טוב לקנות שום קלוף
שילה
לפי הזוהר הקדוש, וכמה מאמרים המקורות, אסור להשתמש הבצל,שום וביצה מקולפים שעבר עליהם לילה.. מביא מחלות ה' ישמור,תראו סרטון של הרב אמנון יצחק,על מחלת הסרטן.. בריאות לכולם..
Ru
טמטום
כדורי קבע
ועל טיפשות מה הוא אומר?
‫גולן
21
וואלה השיטה הזאת שינתה לי את החיים מקצה לקצה !!! מזל שנכנסתי למאמר הזה .
חיימיקו
20
להשרות במים
עוד עצה
19
אפשר להכניס למיקרוגל לחצי דקה מתקלף בקלות
בלה
18
זה תלוי ברמת הבשלות של השום. לפעמים זה מצליח ולפעמים לא וצריך לנער חזק
מכירה
17
נשמע מצויין, אנסה בקרוב….
טובה שלם
16
זה נכון רק לשום סיני
יפני
15
חיתוך שום בצורה ברוטלית מקטין את הסיכוי לזכות בפרס ראשון בלוטו פי 25
ישראל ישראלי
14
אני אוהב להסריח משום גם בידיים
קקדו
13
אם מפזרים מלח או שופכים שמן על בצל, שום וביצה קלופים ו/או חתוכים אז מותר להשאיר אותם ללילה.
יהודית
12
אין קל מזה.לחתוך את שן השום לאורך ואז הקליפה יוצאת בקלות
רותי
11
להכניס שום לשקית חצי דקה מיקרוגל. מתקלף כחמאה
שף סמי חדד
10
חברים עם כל הכבוד, טריק לקילוף שום לא ישנה לי את החיים. 20 מיליון בלוטו כן.
חכם יעקב חלפון
9
לא עובד תעשו חתך בגב שן השום לכל אורכה מקל מאד בקילוף
נורי
8
סימו על היהודים הם ימציאו צנצנת מתנערת
הפטנט
7
אפשר גם למרוח אלכוג'ל על הידיים וכל הריח יוצא.
שילי
6
לא חשבתי שקילוף שום ישנה לי את החיים. לא הגזמנת?
נחמה
5
רעיון נהדר.אנסה ואעביר הלאה
ברוריה רובין
4
5 שניות במיקרוגל והקליפה יוצאת בקלות
מנסיון
3
אני לוקחת שן שום,מסובבת ביד ימין ימינה,וביד שמאל שמאלה,השום יוצא בקלי קלות.
שומית
2
אני משרה במי ברז פושרים ומקלפת ֫ם הידײַם. בלי סכין. בצ'יק. ואח"כ שותה את במים או משתמשת בהם לרוטב.
אורנה לביא
1
מניסיון לא תמיד עובד. לרוב צריך לקלף. אבל אייטם נחמד
גולן

עוד באוכל:

ש
ש

מחלום למציאות

כיכר בשיתוף מלכת הג'לי|מקודם

ש

"שירבו זכויותינו כרימון"

||
1

ש

"עכשיו תורי"- מבצע קיץ

כיכר בשיתוף תנובה|מקודם

אופים עם הילדים

||
4