ללא ריח

טריק השפים לקילוף שום: פטנט גאוני שישנה לכם את החיים

כולנו אוהבים שום. הוא משדרג כמעט כל תבשיל ומוסיף עומק וריח מגרה, אבל אף אחד לא אוהב את הריח שנשאר על הידיים שעות אחרי שסיימנו לבשל. אז איך השפים מצליחים לקלף כמויות של שום בלי להסתובב עם ניחוח עקשני לכל היום? מסתבר שיש להם שיטה פשוטה שעובדת ואפשר ליישם אותה בבית כבר עכשיו (בית, אוכל)

הדרך המהירה לקלף שום בלי ידיים מסריחות – הסוד של השפים (צילום: Shutterstock)

הסוד: שיטת הצנצנת (או שתי קערות)

שפים רבים משתמשים בטריק פשוט שגורם לקליפה להיפרד מהשן בלי לגעת בה כמעט:

מפרידים את שיני השום מראש.

מכניסים את השיניים לצנצנת עם מכסה (או בין שתי קערות מתכת הפוכות אחת על השנייה).

מנערים חזק למשך כ-15 שניות.

הקליפות ייפתחו מעצמן והשיניים יצאו נקיות כמעט לגמרי - בלי לגעת ישירות בשום.

למה זה עובד? הטלטול מפרק את החיבור שבין הקליפה לשן השום, והחיכוך הפנימי פשוט משחרר אותן החוצה.

טיפ נוסף – בלי ריח על הידיים

אם בכל זאת נגעתם בשום והוא השאיר ריח, הנה טריק אמין של שפים: שפשפו את הידיים על כף או כלי נירוסטה תחת מים זורמים. לנירוסטה יש יכולת לנטרל את מולקולות הגופרית שגורמות לריח. זה נשמע כמו קסם - אבל זה באמת עובד.

למה כדאי לכם לנסות?

אין צורך בשום סכין או קרצוף של קליפות עקשניות.

לא נשאר ריח על הידיים.

מושלם גם כשצריך לקלף הרבה שום בפעם אחת - לא רק שן אחת.

נסו! ושתפו אם הפטנט הצליח!

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (96%)

לא (4%)

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

64
זו שיטה ישנה והיא עובדת נהדר. תלוי ברמת בשלות השום(קליפה טריה יותר תתקשה להתקלף) ותלוי בעוצמת הטלטול של הצנצנת. אפשר כל כלי מספיק גדול וסגור היטב, עדיף מתכת או קשיח. אלו התנאים המדויקים להצלחה. בהצלחה
לכל הקשקשנים שימו לב
63
השיטה דל הדפים לקלף שום 15 דקות לנער בצנצנת , ניראה לכם נורמלי כל כך הרבה זמן לקילוף אני מקלפת יותר מהר , השיטה לכם מקלפת כמה ראשים שלמים בפחות מ 5 דקות חחחחח אתם והשטיות שלכם
אביב היה שמש
לא 15 דקות אלא 15 שניות
לתשומת לב
קצת לדעת עברית לא יזיק
מנחם
15 שניות. בפירוש לא דקות
יואב הקטן
15 שניות לא דקות
Ccc
62
לא נכון ניסיתי כבר כמה וכמה פעמים כלום
משה בכר
61
אבל בסוף צריך לקצוץ את השום כהכנה לבישול או כותשים עם המועך
נאוה
60
אם השום טרי,אין בעיה לקלף עם האצבעות.הקליפה יוצאת בלי בעיה.אבל עם שום מסין,לא טרי,קשה יותר.
אברהם
59
לא הצליח לי....
סורי
צריך להכניס את השום כבר מקןלף לצנצנת ואז זה עובד טוב.
שפון
...
אין לך צנצנת של שפים
58
חרטא
גזכדעב,י,ה
מסכים, אכן חרטא. שירשמו פטנט, הגילוי הזה מגביל להמצאת נורת הליבון של אדיסון
קרובו
57
מענייןןןן
זהבה
56
30 שניות במיקרו והכל פשוטטטט
מירי
במיקרו נהרס כל הטעם לא מומלץ בכלל וגם האיכות ולא בריא עדיף לקלף ולא להתעצל לקבל את כל הטוב שבשום
מימי
55
תודה
מסרנו ליאורה
54
פעם היה מן גליל פלסטיק שהיינו מכניסים את שן השום לתוכו ומגללים מעט ותוך כמה שניות הקליפה היתה נפרדת ממנו.
אזרחית
53
הכי טוב לקנות שום קלוף
שילה
לא נכון , אסור לאכול שום קלוף ששהה לילה אחד כל שכן כמה לילות...!
Sem
צודקת ב100%
גולו
לפי הזוהר הקדוש, וכמה מאמרים המקורות, אסור להשתמש הבצל,שום וביצה מקולפים שעבר עליהם לילה.. מביא מחלות ה' ישמור,תראו סרטון של הרב אמנון יצחק,על מחלת הסרטן.. בריאות לכולם..
Ru
אבל אם מכניסים לשקית עם השום שכבר מקולף מזוזה, אז זה שום קדוש ואפשר אפילו לברך עליו
היכונו למדיח
טמטום
כדורי קבע
ועל טיפשות מה הוא אומר?
‫גולן
ואני רופאה
צודק שום ובצל קלופים סופחים חיידקים
על השום אפשר להשאיר לילה תשים עליו מלח או שמן
ששון
אנוכי אוכל בצל ושום מקולפים גם אחרי שבוע בתנאי שאוחסנו בתניים הגניים במקרר כבר 40 שנה ,
אליקים
לא נכון, השום מאבד מהערכים שלו כשהוא קלוף לאורך זמן
חני מהדרום
בתוספת חומר משמר
הקנוי
ממש לא . יש לו ריח מוזר וגם טעם שונה. קניתי ולא אהבתי.
א.ש.
הכי לא בריא , הכי נוח אבל שום או בצל מקולפים מאבדים את הסגולות שלהם
שייקה
52
שיטת שתי הקערות או סיר ומכסה יעילה באופן חלקי .
רלי שוב
51
וואלה השיטה הזאת שינתה לי את החיים מקצה לקצה !!! מזל שנכנסתי למאמר הזה .
חיימיקו
ח..ח..ח..
אכן משנה חיים....
50
להשרות במים
עוד עצה
49
אפשר להכניס למיקרוגל לחצי דקה מתקלף בקלות
בלה
48
זה תלוי ברמת הבשלות של השום. לפעמים זה מצליח ולפעמים לא וצריך לנער חזק
מכירה
צודקת
חני
47
נשמע מצויין, אנסה בקרוב….
טובה שלם
46
זה נכון רק לשום סיני
יפני
45
חיתוך שום בצורה ברוטלית מקטין את הסיכוי לזכות בפרס ראשון בלוטו פי 25
ישראל ישראלי
44
אני אוהב להסריח משום גם בידיים
קקדו
43
אם מפזרים מלח או שופכים שמן על בצל, שום וביצה קלופים ו/או חתוכים אז מותר להשאיר אותם ללילה.
יהודית
42
אין קל מזה.לחתוך את שן השום לאורך ואז הקליפה יוצאת בקלות
רותי
אבג
נשמע מעולה והגיוני. אז תודה לך
41
להכניס שום לשקית חצי דקה מיקרוגל. מתקלף כחמאה
שף סמי חדד
40
חברים עם כל הכבוד, טריק לקילוף שום לא ישנה לי את החיים. 20 מיליון בלוטו כן.
חכם יעקב חלפון
אבל אתה לא שולח,איך תזכה?
משה העירקי.
אם לא תשלח איך תיקח?
אם
39
לא עובד תעשו חתך בגב שן השום לכל אורכה מקל מאד בקילוף
נורי
38
סימו על היהודים הם ימציאו צנצנת מתנערת
הפטנט
37
אפשר גם למרוח אלכוג'ל על הידיים וכל הריח יוצא.
שילי
36
לא חשבתי שקילוף שום ישנה לי את החיים. לא הגזמנת?
נחמה
35
רעיון נהדר.אנסה ואעביר הלאה
ברוריה רובין
34
5 שניות במיקרוגל והקליפה יוצאת בקלות
מנסיון
33
אני לוקחת שן שום,מסובבת ביד ימין ימינה,וביד שמאל שמאלה,השום יוצא בקלי קלות.
שומית
32
אני משרה במי ברז פושרים ומקלפת ֫ם הידײַם. בלי סכין. בצ'יק. ואח"כ שותה את במים או משתמשת בהם לרוטב.
אורנה לביא
31
מניסיון לא תמיד עובד. לרוב צריך לקלף. אבל אייטם נחמד
גולן
ניערתי 150 שניות!!! וראה זה פלא הצלחתי ב 5 מתוך 30 כאמור: די עם החירטוטים...
דני דניאל
30
הפטנט הזה של קילוף השום הוא לפני 30 שנה זה לא חדש מי שפרסם את זה תגיד לו לפני 30 שנה
פרכ
29
יש שום קלוף על על המדף בכל סופר הוא טרי וטעים
שושה
28
תכניסו את השום עשרים שניות במיקרוגל והכל יוצא תנסו ותראו אני עד עכשיו עושה את זה ממש נפלא
אבינועם
27
הקליפה נשארת דבוקה בקצה הקל והקשה שלה
אליעקים
26
קילוף שום ללא ריח על הידיים
חיים פרידמן
25
לא עובד על שום סיני😅
אודי יש
24
אנסה עכשיו את הפטנט עם הצנצנת 🧄
חני
23
חוץ מלהשאיר לי ריח בצנצנת… נאדה! 😢
רותי
22
ברור שאנסה ואדווח. תודה
מגי בר
21
השיטה מאוד יעילה תבורכו
סימון בןחיים
20
תלמדו פטנט הכי פדוטצלקלוף שום במהירות מהאמא הגאונה שלי במטבח: להניח את השום בקערית עם מים למס' דקות ותרטונאיזה פלא, איך הקליפה יורדת במהירות ללא כל מאמץ. והתודה לסבתא אמיליה ז"ל על הפטנט והרעיון הפשוט וקל.
סבתא השפית
19
תכניסו את השום לדקה למיקרו יותר פשוט
מיה
18
דייייי.דייי עם בשטויות האלה.םטנטים שלכם שלא מצליחים!!! חבל עח הנייר שכותבים עליו.נ מ א ס ת ם!!!!!
An
17
מדהים.ננסה במטבח.תודה
אסתר בנימין
16
אני משתמשת בגליל סיליקון (מעין צינור), לתוכו אני מכניסה את שיני השום, מגלגלת קדימה אחורה תוך לחיצה והקליפה משתחררת. החלק הפנימי של גליל הסיליקון מעט דביק וזה עוזר לקליפה להשתחרר
חני
15
טריק השום ,,. לשים ראש שום מפורק בקערית ולכסות במים. להשהות כ-10 דקות . הקליפות יוצאות בלי סכין ,,להוציא קליפות עם הידיים.
ארי
14
שפים לא מקלפים שום קונים שום מקולף וזהו
קשקוש
13
עדיף לחצות ראש לשניים ולהכניס למיקרו ל30 שניות
אשר
12
לשים במיקרוגל חצי דקה
פנינה
11
מענין. מאוד
אליס
10
אם מורידים את הראש והשן למכיל אותו , זה מוצלח מאד (בסביבות ה-90%) . קניתי גם איזה צינור שמאפשר לקלף שיני שום , שגם עובד במקום הצנצנות. כדי לחתוך את הראש או את השן המקולפת , אין מה לעשות וחיבים לגעת בשום. ננסה להשתמש בשיטת הרחיצת יד המוצעת.
לאונרדו
9
לא עובד.בול שיט
יעקב
8
בוקר טוב.... זה ידוע מלפי קום המדינה
חייפ
7
הטו ב ביותר להסרת כל ריח מאוכל, ועוד, כולל שום הוא פשוט לחצות לימון לשניים, ולשפשף הידיים, כולל לבצע כעין סחיטה כשקצות האצבעות כביכול סוחטות הלימון. ניתן לשמור את חצאי הלימון אפילו למספר ימים במקרר, עטופים. תלוי במס.הפעמים של השימוש.ולבסוף פשוט לזרוק. בלי ללכלך כלים , צנצנות וכו. תרויחו גם ריח נעים
ציפי
6
הפטנט שלי מושלם! חותכים את ראש השום. אם לא הכל נחתך חכו להמשך. מפרקים את ראש השום לשני חצאים רנדומלים גם אם יתפרקו שומים בודדים זה בסדר. לוקחים כל חצי שום וחותכים את שארית הראש שנותר משני החצאים. מרכזים את הכל ביחד למרכז ומניחים מעל מה שבא לכם, צנצנת כבדה, צלחת כבדה ואפשר מערוך, לוחצים תוך כדי גלגול
דניאל
5
תודה רבה רבה
שושנה
4
מה עושים עם ריח החריף של השום שיוצא מהגוף בעקבות אכילת שום? האם ניתן לנטרל את זה? לבלוע כדורי ברזל?
חמסה חמסה שום בצל
3
מה דעתכם על כפפות חד פעמיות....
סתם
2
תחתכו באלכסון את השום בשניות מתקלף
מימי
1
כמה תגובות לשום מסכן
יהודה

עוד באוכל:

'מאחורי הסירים' | פרק א'

||
1

הסודות האמיתיים

||
21

ש
ש

מחלום למציאות

כיכר בשיתוף מלכת הג'לי|מקודם