בגלל היחס לישראל

ארה"ב תפרוש ממועצת זכויות האדם באו"ם

האמריקנים דרשו שיפור משמעותי ביחס לישראל במועצת זכויות האדם של האו"ם שם ישראת מותקפת ומושמצת כל העת בצורה מוטה ולבסוף ככל הנראה יפרשו (פוליטי מדיני)

דניאל הרץ | כיכר השבת |
מועצת זכויות האדם (צילום: שאטרסטוק)

אם למשהו היה עוד ספק ביחסים שבין ארה"ב לישראל ההחלטה הבאה של ממשלו של טראמפ מבהירה בצורה ברורה מאד את הידידות העמוקה שבין שתי המדינות. על פי הדיווח בסוכנות הידיעות רויטרס, ארצות הברית צפויה לממש את איומיה ולהודיע על פרישתה ממועצת זכויות האדם של האו"ם.

הסיבה הרשמית היא צביעותו העמוקה של הארגון שמגנה את ישראל באופן שיטתי ומוטה ואינו מתייחס כלל למדינות עוינות לישראל שעושות ככל העולה על רוחן. גורמים דיפלומטיים ציינו כי פרישתה של ארה"ב מהמועצה כבר אינה בגדר "אם", אלא "מתי".

גורם אמריקני רשמי בז'נבה סירב לאשר את הדיווח ואמר כי השיחות בעניין השינויים שארה"ב מבקשת מהמועצה לערוך עדיין בעיצומן. "ארה"ב ממשיכה להיערך לדיון הקרוב ביום שני", מסר.

הנשיא ג'ורג' בוש הבן החרים את המועצה במהלך כהונתו וציין כי היא מלאה במדינות עוינות לישראל, אך מחליפו ברק אובמה הורה להשיב אליה את השגריר האמריקני וישראל גונתה והושמצה ללא הרף.

האמריקאים דרשו שינויים משמעותיים בהתנהלות המועצה ולדברי דיפלומטים ופעילים שהשתתפו בשיחות בז'נבה ובניו יורק, האמריקנים לא הצליחו לגבש הסכמות עם נציגי האו"ם בעניין השינויים שוושינגטון מעוניינת לראות. הדיפלומטים ציינו כי המהלך עלול לפגוע בישראל, להחריף את בידודה במועצת זכויות האדם ולחזק מאידך את קובה, מצרים, פקיסטן ורוסיה שמתנגדות להתערבות הארגון בנושאים פנימיים. יצוין, כי בכל מקרה אין משמעות אמיתית להחלטות של הארגון מלבד השחרתה של ישראל בעיני העולם.

גם האיחוד האירופי נכשל במציאת מכנה משותף עם האמריקנים, בעיקר לאור ההתעקשות של הבלגים להעלות סעיפים נגד ישראל בכל דיון במועצה, אמרו הדיפלומטים.

שגרירת ארצות הברית באו"ם ניקי היילי איימה בשנה שעברה כי וושינגטון תפרוש מהמועצה אם לא תפסיק להיות מוטה נגד ישראל באופן שיטתי. ארה"ב טוענת כי מאז הקמתה של המועצה ב-2006 היא מעלה באופן קבוע הצעות שיגנו את ישראל על פעילותה ביהודה ושומרון וברצועת עזה ברובה פעילות התגוננות כנגד הטרור הפלסטיני.

ניקי היילי באו"ם. (a.katz שאטרטוק)

47 נציגי המועצה הצביעו בחודש שעבר על הקמת ועדת חקירה עצמאית על המהומות ברצועת עזה, שבמהלכן נהרגו עשרות פלסטינים ואלפים נוספים נפצעו. המועצה גינתה את ישראל על שימושה המופרז בכוח. ארה"ב ואוסטרליה היו היחידות שהצביעו נגד ההחלטה, והשגרירה הישראלית בז'נבה אביבה רז-שכטר האשימה את המועצה בהפצת שקרים על ישראל.

השגריר השבדי ולנטין זלווגר אמר כי "ההחלטה האמריקנית עלולה להשפיע עמוקות על המועצה. אם הם יפרשו צריך להיערך להשלכות משמעותיות על הארגון". זלווגר הוסיף כי "ארה"ב משמשת כמנהיגה במועצה במשך שנים ארוכות. עם זאת, אני מסכים עם ארה"ב על כך שישנן מדינות שאינן מקיימות את התנאים הנדרשים לחברות במועצה", הוסיף.

השגרירה היילי תקפה שלשום גם את העצרת הכללית של האו"ם, לאחר שזו הסכימה לגנות את ישראל על המהומות בעזה למרות שברור לכל כי החמאס היה זה שעורר את המהומה מלכתחילה. התיקון שארה"ב הגישה שדורש לגנות את חמאס התקבל בהצבעה, אך מיד נפסל משום שההצבעה לא עמדה בכללי התקנון - שדורש נוכחות של שני שליש מהעצרת. בהצבעה החוזרת התיקון נפסל. בנוסף ברוב של 120 מדינות נגד 8 מתנגדות ו-45 נמנעות קראה העצרת להקים כוח בינלאומי ש"יגן" על עזה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר