באנו לשדרג

סלט אבטיח, עלי רוקט, נענע וגבינת פטה ברוטב ויניגרט

כשהטמפרטורות ממריאות, כל מה שבא לנו להכניס לפה מסתכם בנוזלים קרים ומרעננים. מזל שגילינו את הסלט הבא שעונה להגדרה הזו במדויק - כי אנחנו לא באמת יכולים להתקיים על מילקשייקים בלבד (מתכונים, אוכל)

סלט אבטיח, עלי רוקט, נענע וגבינת פטה - ברוטב ויניגרט (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
חלבי

לסלט:

  • 3 כוסות קוביות אבטיח, ללא גרעינים
  • 6 כוסות עלי רוקט, שטופים, יבשים וקצוצים
  • 2 כוסות של גבינת פטה, חתוכה לקוביות
  • 1 כוס עלי נענע טריים, קצוצים

לרוטב:

  • 1/4 כוס מיץ תפוזים סחוט
  • 1/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי (2 לימונים)
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1 כף דבש
  • 1 כפית מלח גס
  • 1/2 כפית פלפל שחור טחון

אופן ההכנה:

1. מקציפים יחד מיץ התפוזים, מיץ הלימון, הדבש, המלח והפלפל. באיטיות מוסיפים את שמן הזית ומערבבים כל הזמן, כדי ליצור תחליב. אם לא משתמשים תוך שעה, מאחסנים את רוטב הוויניגרט במקרר, כשהוא מכוסה.

2. מניחים את העלים, האבטיח וגבינת הפטה - בקערה גדולה. מטפטפים כמות מספקת מהרוטב כך שתכסה את כל מרכיבי הסלט ומגישים מיד.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

עוד בסלטים:

לכבוד שבת קודש

כיצד תכינו סלט מלפפונים מרענן ופריך שישדרג כל ארוחה?

סלט המלפפונים הזה הוא בדיוק מה שצריך כדי לרענן כל ארוחה! עם קוביות קטנות של מלפפון, בצל סגול, צנונית ושמיר קצוץ, הוא מלא בטעמים טריים ופריכים, רוטב מיונז קרמי וקרוטונים פריכים מעל – פשוט מושלם! (אוכל ומתכונים)

כיכר אוכל||
3

 קראנצ'י

סלט פלפלים ופטריות: פיצוץ של צבע וטעם בכל ביס 

מתכונים לסלטים כבר ראיתם הרבה, אבל סלט פטריות כזה, עם שילוב ייחודי של מרקמים וטעמים, עוד לא טעמתם! הפטריות הלבנות העסיסיות, הפלפלים הצבעוניים והרוטב סויה יוצרים סימפוניה של טעמים שתיזכרו עוד הרבה זמן- זה הזמן להתחדש עם סלט חדש לשבת (אוכל ומתכונים)

כיכר אוכל|

בריא וטעים

סלט חלומי מפנק במיוחד לחג השבועות!

בין כל הפשטידות, הרביולי והעוגות המתוקות, אתם חייבים לאכול גם משהו בריא • פנקו את עצמכם עם סלט בריא ופיקנטי שישתלב היטב בסעודה החלבית בחג. בתאבון! (אוכל ומתכונים).

אוראל בראל||
3

תוצרת בית

כמו במסעדות: סלט עגבניות ומוצרלה כפרי

למרות שאתם יכולים לקנות עגבניות במכולת כל השנה, הן תמיד מחווירות לעומת העסיסיות והבשלות שלהן בקיץ, כשנקנות בשוק. אבל מסתבר שטפטוף של שמן וסיבוב קצר בתנור יכולים להוציא מתיקות וטעם אינסופיים גם מהירקות הכי תפלים והסלט הזה כאן כדי להוכיח זאת. טיפ קטן: אנו תמיד שומרים עגבניות על אדן החלון, רצוי בשמש או במקום אחר חמים במטבח, כי כך הן ממשיכות להבשיל (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל|

התוספת שתופסת

סלט תפוחי אדמה בגריל עם עשבי תיבול

אוהבים סלט תפוחי אדמה אבל מתעבים מיונז? נסו את סלט התפודים בגריל הזה, במקום. שלבו תפוחי אדמה אדומים משובחים עם רוטב העשוי מחומץ, שמן זית, חרדל, עירית, שמיר ושום. קשטו בפטרוזיליה קצוצה להשלמת המנה ותהנו (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל|

באנו לשדרג

פיקנטי וקראנצ'י: סירות חסה במילוי סלט טונה משודרג

זה לא סלט הטונה הרגיל שלכם, ברור. זה סלט טונה עם טוויסט שמשדרג אותו בכמה וכמה רמות. הגישו אותו מעל עלי חסה פריכים, במקום לחם (מרענן!) ותקבלו מנה משביעה, זולה וגדושה בחלבון, המתאימה לארוחת ערב קלילה או לנשנוש בין הערביים (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל||
4

שבועות - התחלנו

סלט קיסר קלאסי עם קרוטונים ורוטב שום

שף אלימלך לוין עם מתכון לסלט חובה בשולחן שבועות ראוי: סלט קיסר עם קרוטונים ורוטב שום נהדר. עובדה משעשעת, הסלט הזה נולד בטעות, כששף איטלקי הכין לסועדים סלט מהרכיבים האחרונים שנותרו לו בסוף יום עמוס - ומאז הכל היסטוריה (מתכונים לשבועות, אוכל)

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן||
3

מה אוכלים היום?

סלט מזין וטעים שהוא בעצם ארוחה שלמה

בטטות נימוחות, קינואה, פטריות מוקפצות, גרגירי חומוס, אבוקדו ושלל ירקות שמאחדים את הכל למנה מושלמת לחום שמשתולל שם בחוץ - סלט מזין וטעים שהוא בעצם ארוחה שלמה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן|

מה אוכלים היום?

לא ברור מה יותר טעים: הסלט או הרוטב שלו

שני הרכיבים העיקריים של הסלט הזה הם הבטטות וגרגירי החומוס שצולים ביחד בתנור ורוטב הטחינה המושלם - משם, קחו אותו לאן שאתם רוצים. אפשר להוסיף קינואה, אבוקדו, קייל, כרוב, עגבניות, מלפפונים וכל רכיב אחר שמתאים לכם (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן|

ניצול שאריות

מה עושים עם חלה משבת? סלט פנצנלה!

סלט שמגיע מהעיר פירנצה שבטוסקנה, איטליה והשילוב המרכזי בו עגבניות עסיסיות, ולחם מאתמול - או חלה משבת. במתכון הבא הוספנו פלפלים קלויים ובמיה פריכה וזה פשוט מעולה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן|

בריא יותר

ברבע שעה: סלט כרוב סגול וגזר בנוסח אסייתי

כרוב סגול הוא מוצר שמשפחתי אוהבת במיוחד - ובכל צורה. הפעם נתבקשתי ליצור ממנו מנה בסגנון המזרח הרחוק וכך עשיתי: עם ירקות פרוסים דק, שומשום קלוי ורוטב חמצמץ טעים טעים. הכינו מראש כמות נאה של סלט ותבלו אותו לקראת ההגשה (מתכונים, אוכל)

חיה דר||
1

בריא יותר

ארוחה ב-35 דקות: תבשיל קינואה עם בטטה, קייל ופסטו

מדי פעם (כל חודש), כשאנחנו מעלים קילו או שניים (חמישה), אנו פוצחים בדיאטה (אכילה נכונה) כדי לחזור לגזרה ואחד מהדברים שעוזרים לנו בתהליך הוא תבשיל הקינואה הזה. טעים, צבעוני, מתקתק קלות בגלל הבטטות והבצל המטוגן, משביע וקל להכנה. לא צריך יותר כלום (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל||
1

מה אוכלים היום?

סלט קיסר צמחוני עם רוטב טחינה משגע

הסלט הכי אלגנטי בספר בגרסה צמחונית בריאה יותר עם רוטב טחינה נפלא. לגרסה טבעונית, תוכלו להשמיט את הגבינה וללכת על יוגורט צמחי. מתכון לסלט קיסר שמורכב מעלי חסה רעננים, קוביות לחם פריכות ורוטב שמאחד את הכל (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן|

מה אוכלים היום?

סלט פתיתים קר ומרענן שהוא ארוחה שלמה

סלט קר ומרענן שהוא בעצם ארוחה שלמה. הפתיתים מהווים בסיס "יציב" ומשביע לסלט וסופגים נהדר את טעמי הרוטב הלימוני שמשולב בו גם בזיליקום ומעט דבש. אפשר להחליף את הפתיתים בקינואה, פסטה או כל דגן מבושל אחר (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן||
1

מה אוכלים היום?

אתם רואים סלט, אנחנו רואים ארוחה שלמה

אתם רואים סלט, אנחנו רואים ארוחה שלמה - ואתם תחליטו לאיזו קטגוריה לשייך אותו: מתכון לסלט ברוקולי עם עגבניות שרי והפתעות טעימות נוספות עטופים יחד ברוטב "מיונז" טבעוני נפלא (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן||
1
ש

לדעת, להבין, לזכור

אתה לומד ומתייגע ובסוף לא יודע? כנס עכשיו >

שיטת הלימוד המתקדמת של מ.ל.מ עוזרת לכם לדעת, להבין ולזכור בדרך לתעודת רבנות ולחיי המעשה ביום יום. לפרטים נוספים לחצו (לימודים, חרדים)

כיכר בשיתוף מ.ל.מ|מקודם

מיוחד

חמצמץ ומרענן: סלט הדרים ברוטב ויניגרט

כשבא לכם להתפנק עם ארוחת ביניים שוברת שגרה או לגרום לאורחים לחשוב שאתם שפים הו כה מדהימים - זה הסלט: מתכון לסלט על בסיס כל פרי הדר שאתם אוהבים עם עלים ירוקים ואבוקדו, כשהכוכב האמיתי כאן זה רוטב הוויניגרט ותוספת הבצל הכבוש (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן|

מארחים בחנוכה

סלט סלק עם אבוקדו וכדורי גבינה פריכים

ככה אנחנו אוהבים את הסלט שלנו: צבעוני, עם מרקמים מגוונים ורוטב נפלא שמאחד את הכל. טוב, שמישהו יקרא לאורחים, יש לנו סלט שיפיל אותם: מתכון לסלט סלק עם אבוקדו וכדורי גבינה פריכים (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן|

לערבב ולאכול

והרי התחזית: היום תאכלו סלט שהוא ארוחה שלמה

הבטיחו לנו חורף, אבל קיבלנו חום, יובש ושריפות. כלומר מזג אוויר שמזמין סלט עשיר וטעים שהוא בעצם ארוחה שלמה: סלט בטטות וגרגירי חומוס בשתי וריאציות, סלט פנצנלה, סלט דלורית וגבינת עיזים וסלט נודלס אסייתי (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן||
1