
חברת התעופה "אל-על", ערכה אתמול (שלישי) מטס מיוחד לכבוד יום העצמאות ה-62, המצטרף למטס המסורתי של חיל-האוויר.
מה לחברת תעופה אזרחית ולמטס ראוותני? מנכ"ל החברה, האלוף (במיל') אליעזר שקדי, שימש בעברו כמפקד חיל-האוויר.
"ככל הנראה הוא רוצה להמשיך את המסורת גם בעבודתו האזרחית", ספק העריך, ספק קבע, אחד העובדים היותר בכירים בחברה, בשיחה לא-רישמית שקיימנו עמו.
למרגלות המטוס, עמד שקדי, כשמאחוריו צמרת הטייסים הבכירה של החברה. "אתם שלוחים של עם-ישראל", אמר להם, וככל הנראה חשב לרגע שהם לקראת יציאה למבצע צבאי של ממש.
הטייסים, מכופתרים היטב, שמרו על פנים רישמיות, כיאה לטייסים. הם עמדו מאחוריו של שקדי - שהציג אותם כנבחרת מנצחת.
כמה רגעים אחרי שסיים לשאת את נאומו, שאורכו קצת הרגיז את הייחצ"ן הבלתי-נלאה רני רהב שעמד בסמוך, הוא התפנה לשוחח גם עם "כיכר השבת".
שאלנו אותו על המפגש שהיה לו לא-מכבר עם מרן הגר"ח קנייבסקי שליט"א.
"הרב קנייבסקי אדם ענק, פשוט מאוד", אמר שקדי למרגלות המטוס. "אחד הדברים ששימחו אותי, שהרב קנייבסקי אמר דבר מאוד פשוט: שמי שטס בחברת אל-על - תהיה לו סיעתא דשמיא כפולה ומכופלת".
שקדי פירשן את דברי הגר"ח ואמר: "אני מניח שאתם יודעים - שיש בראייתו העדפה מוחלטת לטוס בחברת אל-על על פני כל חברה אחרת".
בסיום השיחה איתנו, הוא עלה על המטוס הראשון, "ירושלים" שמו, המכונה בעגה האל-עלית - 747-400.
מאחורי המטוס הענק, עמדו שלושה מטוסים נוספים: 777-200, 767 ו-737.
באיחור ארוך משהו (כנראה בגלל הראשוניות של המטס האזרחי) המריאו ארבעת המטוסים לים, שם הסתדרו בשורה אחידה.
ומשם, הם טסו לירושלים, למטס המרהיב של "אל-על", בו צפו רבים שעמדו על הקרקע.
החיוך של שקדי, בנחיתה, העיד על הצלחת המבצע הראשון שלו, בתפקיד האזרחי.





































0 תגובות