עיר הטרור משוטחת 

"أهلا ومرحبا بغزة" • מוות וחורבן ברצועת עזה; הצצה לנקמת ישראל בנאצים

רצועת עזה מתמודדת בימים האחרונים עם המתקפה הישראלית הגדולה בתולדותיה, לאחר שהחמאס-דעא"ש העמיד שואה על אזרחי ישראל | בדיוק כפי שבעלות הברית לא חשבו פעמיים לפני שפוצצו ריכוזי אוכלוסייה בגרמני,ה כך ישראל הולכת ומחריבה מיום ליום את המובלעת בת שני מיליון האזרחים שנקראת 'רצועת עזה' | תמונות, סרטונים ועדויות של תושבי הרצועה (בעולם הערבי) 

ישראל גראדווהל | כיכר השבת |
(צילום: רשתות ערביות / 27א)

בימים האחרונים רץ ברשת סרטון מושקע, בו אזרחי עזה מאוימים בערבית על ידי דובר ישראלי על כך שהסוף שלהם קרב. הכותרת של הסרטון היא "אהלן וסהלן יא עזה", לאחר מכן מוצגים סרטונים של ההרס הנוראי ברצועה. המסקנה של הדברים: תושבי עזה, עוד לא ראיתם כלום.

>> למגזין המלא - כנסו

מבלי להיכנס לשאלה המוסרית האם עלינו לשמוח בהרג אזרחים ברצועה או לא, בכתבה זו אספנו סיקור מכלי תקשורת אמינים ברחבי העולם על המתרחש ברצועת עזה בימים אלו.

שום דבר לא יחזיר לנו את הנשמות הטהורות שנלקחו מאיתנו בחטף ובאכזריות שלא נתפסת. שום דבר לא יהווה נקמה מספקת, לעומת יהודים שמתו על קדושת שמו יתברך, רק כי הם יהודים. "נקום לעינינו נקמת דם עבדיך השפוך", אנו מתפללים ב'אבינו מלכינו', אך אם תשאלו את אזרחי רצועת עזה, הם יגידו לכם שהנקמה כבר כאן, ובמלוא העוצמה.

חורבן, מוות והרס

מאז תחילת המצור והמתקפות הישראליות על רצועת עזה, השליכה ישראל למעלה מ-8,000 פצצות על העיר עזה, לפי ה'ניו יורק טיימס' - וזאת נכון לשעת כתיבת השורות. כתוצאה מכך מתו במובלעת מעל ל-6,000 בני אדם. הנתונים הללו הינם של משרד הבריאות הפלסטיני בראשות חמאס, כך שצריך לקחת אותם בערבון מוגבל, מאוד מוגבל.

לפי המתואר באתרים בינלאומיים - דברים שידועים לנו גם מדובר צה"ל, ישראל השטיחה שכונות שלימות בעזה, בהן גם שכונת 'רימאל' היוקרתית שהפכה לעיי חרבות, כמו גם מגדלי 'אל-זהרה' השוכנים במרכז עזה. כך גם מתקפות אדירות ב'חאן יונס' ושכונת הטרור 'סג'עייה'.

ההרס אחרי מתקפות צה"ל בימים האחרונים (צילום: לפי סעיף 27א)
(צילום: רשתות ערביות / 27א)
(צילום: רשתות ערביות / 27א)
(צילום: רשתות ערביות / 27א)
(צילום: רשתות ערביות / 27א)
עזה לאחר התקיפות הישראליות (צילום: רשתות ערביות / 27א)
(צילום: רשתות ערביות / 27א)
(צילום: רשתות ערביות / 27א)
(צילום: רשתות ערביות / 27א)
(צילום: רשתות ערביות / 27א)
(צילום: רשתות ערביות / 27א)
שכונה בעזה "משוטחת" לאחר תקיפה ישראלית (צילום: רשתות ערביות / 27א)
(צילום: רשתות ערביות / 27א)
(צילום: רשתות ערביות / 27א)

סוגיית הדלק

התושבים מתמודדים עם מחסור במזון נגיש ומים, ולמי שאין דלק לגנרטור - אין גם חשמל.

עזה זועקת לדלק, אבל מי שצריך דלק יותר מכולם הוא חמאס, שללא דלק אינו מסוגל לאוורר את עיר הטרור התת קרקעית שבנה. ישראל מקווה לגרום למחבלים לצאת מהמחילות לאחר שייגמר הדלק ברצועה, דבר שעלול לקחת עוד לא מעט זמן.

ביום שלישי פרסם דובר צה"ל תמונה של מכליות דלק ברצועה, המכילות לפי ההערכות חצי מיליון ליטר דלק שנמצא בידי החמאס.

בציוץ משעשע, פנה דובר צה"ל לארגון האו"ם הידוע לשמצה אונר"א שאיים להשבית את פעילותו עד יום רביעי בערב אם לא יקבל דלק: "לכו לחמאס לבקש מהם קצת דלק", צייץ דובר צה"ל, בצירוף התמונה של המכליות.

משעשע. תגובת דו"צ (צילום: דובר צה"ל)

אבל בלי דלק גם לאזרחים אין חיים. "ללא דלק, לא ניתן לשאוב או להתפיל מים, גנרטורים המספקים חשמל לבתי חולים, מאווררים ומכונות דיאליזה, מעקרי ציוד כירורגי - אינם יכולים לפעול. שישה בתי חולים בעזה נאלצו להיסגר עקב מחסור בדלק", אמר ארגון הבריאות העולמי ביום שלישי. "בנוסף לבתי החולים שנאלצו להיסגר עקב נזקים ומתקפות, שישה בתי חולים ברחבי רצועת עזה כבר נסגרו בגלל מחסור בדלק", נכתב בהודעת ארגון הבריאות העולמי, שצוטטה ב-CNN.

בתי החולים ברצועה על סף קריסה ורופאים נאלצו לבצע ניתוחים ללא הרדמה לאור פנס הטלפון הסלולארי, לאור העובדה שאין דלק שיספק אנרגיה לגנרטורים בבתי החולים.

מחלות, רעב וצמא

לפי דיווח נוסף, בעזה החלו להופיע מחלות מסתוריות כגון "אבעבועות רוח, גרדת ושלשולים עקב הידרדרות הסביבה הבריאותית", ושתיית מים ממקורות לא בטוחים.

במקביל, כ-600,000 בני אדם עזבו את בתיהם בצפון הרצועה כדי להגיע לאזור אותו צה"ל הגדיר כאזור הומניטרי "שם יוכו לקבל מזון מים ותרופות". מי שלא מתפנה - מסכן את חייו, וייאלץ להתפנות בכל מקרה אם צה"ל יחליט להוריד לו את הבניין - במידה ויוותר בחיים.

גם אוכל חסר ברצועה, והמאפיות מרוקנות את שקי הקמח האחרונים שלהם. ב-BBC הבריטי תואר המצב: "חאליד הוא עובד סיוע בג'בליה. הוא אומר לרדיו World Service של ה-BBC שכמעט הכל אזל כש'כל הצרכים הבסיסיים קרובים לסיום. יש רעב אמיתי'", הוא מוסיף. "גם המאפיות עכשיו חסרות קמח", מדווחים ברשת הבריטית.

ב'אל ג'זירה' ציטטו גורם שמתאר את המצב: "האוכל אוזל, המחסנים כולם ריקים. בסופרמרקטים המעטים שפתוחים רוב המדפים חשופים. יש גם מחסור במים", מתאר עזתי לרשת התקשורת הטרוריסטית.

בעזה עומדים בתור למים (צילום: לפי סעיף 27א)

בנוסף למחסור בחומרי גלם, בעזה מדווחים גם על מאפיות רבות שנאלצו לסגור את שעריהן ולאו דווקא בגלל מחסור בקמח: לאחר שהדלק אזל ואין מקור אנרגיה זמין שיפעיל את התנורים, אין גם איך לאפות לחם.

המחסור במים גם נותן את אותותיו ברצועה. באחת מרשתות התקשורת הבינלאומיות שמסקרות באובססיביות את המתרחש ברצועה, הובא סיפורו של מוחמד שנוסע ארבעה קילומטרים כדי למלא בקבוקי מים בבית החולים 'אל אקצא', וגם זה לא מספיק לכל הצרכים של המשפחה. "אנחנו לא מכבסים את הבגדים שלנו, אנחנו חוסכים כל טיפה קטנה". הוא תיאר את מצב המים כ"קטסטרופלי".

יצוין כי לפי הדיווחים ישנם בעזה אקוויפרים, אך לצורך שאיבת המים מהם, נדרש דלק - שגם אוזל במהירות מכיוון שארגון הטרור חמאס שומר אותו לצורך מנהרות הטרור שלו.

"ככל שמערכת המים קורסת, חלק מהעזתים נאלצו לשתות מים מלוכלכים ומלוחים, מה שמעורר חששות ממשבר בריאותי וחשש שאנשים עלולים להתחיל למות מהתייבשות", תואר עוד.

כדי לתאר את משבר המים ברצועה נביא לפניכם מאמר מלא של 'אוקספם' - ארגון סיוע בינלאומי שמתאר את מצב המים ברצועה:

"מזון, מים, חשמל כולם מתקרבים לנקודת האפס. שותפי אוקספם מתחילים בהפצה קטנה אך היקף הצורך וכאוס לוגיסטי מציבים אתגרים עצומים לתגובה הומניטרית", נכתב. "עזה מתמודדת עם משבר בריאותי חסר תקדים שמסתכן בהתפרצות של מחלות זיהומיות קטלניות, כמו כולרה, מכיוון ששירותי המים והתברואה התקלקלו ​​לחלוטין".

"כל חמשת מתקני טיהור השפכים של עזה ורוב 65 תחנות השאיבה שלה נאלצו להיסגר. שפכים לא מטופלים מוזרמים כעת לים ובחלק מהאזורים מצטברת פסולת מוצקה ברחובות", מתואר.

"מים נקיים כמעט אזלו. יש אנשים שנאלצים לשתות מבארות החווה. אשכול המים והתברואה של האו"ם, שבו חברה אוקספם, אומר שרק שלושה ליטר מים ביום זמינים כעת לאדם בעזה", כתב הארגון.

"אין חשמל, אין אוכל ועכשיו אין מים בעזה. עזה עלולה להפוך לכר גידול לכולרה ומחלות אחרות. המצב לאזרחים כבר בלתי נסבל. הצוות שלנו אומר לנו שבמקרים מסוימים, יש עד 70 אנשים דחוסים בחדר בודד", מתארים שם.

העזתים מדברים (בעילום שם)

בימים האחרונים, עלה פוסט של כלי תקשורת בשם 'אבו עלי אקספרס', שהביא אמירות פנים עזתיות של אזרחי הרצועה תומכי הטרור, בזמן שמנהיגי החמאס יושבים על סיר הבשר בדוחא:

1. "כל לילה אנו כותבים שזה הלילה עם התקיפות הקשות ביותר ומופתעים מחדש שהלילה הבא עם תקיפות עוד יותר קשות".

2. "18 יום ולא נפתח בית חולים שדה. אפילו לא אחד".

3. "אומתנו הערבית, נגמרו התכריכים שתרמתם לנו. תשלחו עוד".

4. "טעינו כשחשבנו שהעולם יתעלם מאיתנו. העולם תוקף אותנו".

5. "שכונת שג'אעיה (מזרח העיר עזה) נמחקה מעל המפה. לא נותר דבר. כל נוף ילדותי השתנה".

6. "עצרו את המלחמה איבדנו את כל יקירינו".

7. "אני רק רוצה לשתות מים, להתקלח ולישון".

8. "אני רוצה הפסקת אש ולצאת עם המשפחה מחוץ לרצועת עזה".

9. "לא נותר דבר לבכות עליו. הכל הלך".

10. "החזירו את הילדים ואת הבתים וקחו את פלסטין".

11. "רוצים שהמלחמה תגמר. רוצים להגר מעזה".

12. "רוצים לחזור לחיים שהיו לנו לפני ה 7.10".

13. "התעייפנו. די. תפסיקו את זה ואז נכריז כרגיל ש"ניצחנו".

14. "צריך שפעילי חמאס יקראו את כל התגובות כאן".

15. "רוצים הודנה".

16. "הכל שקר אנחנו לא עומדים חזק, אנו קורסים כל שניה".

17. "אנחנו לא עומדים איתן אנחנו נענשים על העמידה האיתנה. קרסנו".

אמירות אלו מספקות הצצה להלך הרוח ברחובות עזה, בהן חולקו עוגיות וממתקים לאחר הטבח בבני ובנות ישראל.

אזרחי עזה הם מחבלים, לא פחות מחמאס בו הם בחרו בבחירות דמוקרטיות. אזרחי עזה הם שונאי ישראל שיונקים שנאה ליהודים מיומם הראשון. אזרחי עזה מתים ברעב ובצמא. המה כרעו ונפלו, ואנחנו קמנו ונתעודד.

בכתבה זו נעשה שימוש בצילומים אשר בעל הזכויות בהם לא נודע או לא אותר, בהתאם להוראות סעיף 27א לחוק זכות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות שלחו הודעה על כך בצירוף הצילום המקורי לדוא"ל desk@kikar.co.il.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר