הצמחונית

נודלס וירקות מוקפצים - כי למה להתאמץ?

מנה אסייתית מושלמת לקיץ - מינימום עבודה, מקסימום טעם: מתכון לנודלס וירקות מוקפצים ברוטב פיקנטי מתקתק. עיקרית קלילה או תוספת נהדרת לחזה עוף מוקפץ (מתכונים, אוכל)

אטריות אורז (נודלס) עם ירקות מוקפצים (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 חבילת אטריות אורז (250 גרם)
  • 3 כפות שמן בוטנים (או קנולה)
  • 2 כפות שום כתוש
  • 1/2 כוס בצל סגול קצוץ
  • 2 כפיות סוכר חום
  • 1 כוס כרוב ירוק קצוץ גס לאורך
  • 1/2 כוס גזר מגורד
  • 1 כף רוטב צ'ילי
  • 3 כפות רוטב סויה

אופן הכנת נודלס וירקות מוקפצים:

רגע לפני: מנה אסייתית מושלמת לקיץ - מינימום עבודה, מקסימום טעם: מתכון לנודלס וירקות מוקפצים ברוטב פיקנטי מתקתק. עיקרית קלילה או תוספת נהדרת לחזה עוף מוקפץ.

• מבשלים את אטריות האורז לפי הוראות היצרן, ומסננים מנוזלים. מניחים בצד ועוברים להקפצת הירקות.

• מחממים את השמן במחבת גדולה או בווק על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים את השום הכתוש, מערבבים ומטגנים במשך 30 שניות, או עד שעולה ריח מהשום.

• מוסיפים את הבצל הקצוץ והסוכר, מערבבים ומטגנים במשך 2 דקות או עד שהבצל מתרכך.

• מוסיפים את הכרוב, הגזר, רוטב הצ'ילי ורוטב הסויה, מערבבים ומקפיצים יחד במשך 5 דקות, או עד שהכרוב נהיה מעט פריך.

• מוסיפים לירקות את האטריות המבושלות, ומקפיצים יחד במשך 3-4 דקות.

• מגישים חם או קר בצלחות אישיות. מפזרים מעל בצל ירוק קצוץ ושומשום. ניתן להגיש כתוספת לחזה עוף מוקפץ.

ואיך אתם מגישים את האטריות שלכם?

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

2
מתכון מושלם באמת ששווה להכין אני והמשפחה נהנינו מאוד מהארוחה תודה למי שכתב את המתכון (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
חיים כהן
1
טעים מאוד.. תודה רבה
ענבבלול

עוד בתוספות וירקות: