מה אוכלים היום?

טיאן ירקות או ככה מרגיש קיץ אמיתי בצרפת

הכירו את הטיאן - תבנית אפייה אליפטית מקרמיקה שבאזור פרובאנס בצרפת אוהבים לעשות בו נפלאות. כמו המאפה הצבעוני הזה שמזכיר מאוד את תבשיל הרטטוי, המגיע מאותו מקום (מתכונים, אוכל)

זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 קישוא / זוקיני גדול
  • 5-6 עגבניות תמר
  • 6 תפוחי אדמה קטנים בקליפה זהובה
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1 כפית תימין טרי
  • שמן זית
  • מלח ופלפל שחור

אופן הכנת טיאן ירקות:

1. מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.

2. במנדולינה או עם סכין חדה, פורסים לעיגולים דקים ושווים בעוביים את העגבניות, תפוחי האדמה והקישוא / זוקיני.

3. מסדרים לסירוגין את הירקות בתבנית קרמיקה או פיירקס עגולה או אליפטית.

4. מפזרים את השום הכתוש על הירקות, מתבלים בתימין, מלח ופלפל שחור, ומזלפים מעל שמן זית.

5. מכסים את התבנית בנייר כסף, ואופים במשך 40-45 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים. מסירים את נייר הכסף, ואופים במשך 10-15 דקות נוספות.

מגישים חם או בטמפרטורת החדר.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

1
באינטרנט...
יוני

עוד בתוספות וירקות: