מה אוכלים היום?

עכשיו העונה: מרק אפונה טרייה ונענע אביבי

מה הדרך הטובה ביותר לאכול גרגרי אפונה ירוקה טרייה היישר מהשוק, מלבד להקפיץ אותם אחד אחד לפה? המרק הנהדר הזה - אפונה שמתבשלת בעדינות עם עשבי תיבול רעננים (מתכונים, אוכל)

מרק אפונה טרייה ונענע אביבי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1 כף שמן זית
  • 3 כרישות, פרוסות דק
  • 2 גבעולי סלרי, פרוסים דק
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 6 כוסות אפונה טרייה
  • 4 כוסות ציר מרק ירקות או מים + מעט אבקת מרק
  • 1/4 כוס עלי פטרוזיליה
  • 1/4 כוס עלי נענע
  • 1/4 כוס עירית קצוצה
  • 1/4 כוס שמיר קצוץ
  • 1/4 כוס שמנת מתוקה
  • מלח גס ופלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה:

1. בסיר גדול מחממים את שמן הזית על אש בינונית. מוסיפים את הכרישה והסלרי ומאדים עד לשקיפות במשך כ-5 דקות. מוסיפים את השום ומבשלים עוד דקה.

2. מערבבים פנימה את אפונה ומערבבים היטב. יוצקים מעל את ציר המרק ומביאים לרתיחה. מנמיכים לאש בינונית-נמוכה, מכסים ומבשלים במשך 20 דקות.

3. מוסיפים את הפטרוזיליה, הנענע, העירית והשמיר למרק, מכבים את האש ונותנים למרק לשבת במשך 5 דקות.

4. בעזרת מוט בלנדר או בקערת מעבד מזון, טוחנים את המרק למחית חלקה. מוסיפים את השמנת, מתבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים. מחלקים את המרק בין קעריות אישיות, מזלפים מעל שמן זית, מקשטים עם עלים טריים של פטרוזיליה, נענע, שמיר ועירית ומגישים.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

1
כמובן בלי אבקת מרק ואז להוסיך 2 בצלים למרשם כמוכן אפשר להשאיר 1 כוס או 2 שלא טוחנים ולסיום דברי זהירות עם כמות המלח אוהבי חריף ימצאו דרך לתבל לדעתי בלי חריפות ברמה סבירה הטעם חלשוש
הנסי

עוד במרקים: