המכבים אולי ניצחו, אבל היוונים הביאו את הצזיקי

מתכון לצזיקי יווני אמיתי - מטבל יוגורט ומלפפונים עם עשבי תיבול מרעננים שנהדר כמתאבן או תוספת לעיקריות חלביות (מתכונים, אוכל)

צזיקי יווני אמיתי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1 מלפפון מגורד
  • 1 כפית מלח
  • 3 כוסות יוגורט יווני (עם כמה שיותר אחוזי שומן)
  • 2 כפות שמיר טרי קצוץ דק
  • 2 כפיות נענע טרייה קצוצה דק
  • 1-2 שיני שום כתושות
  • 1 כף חומץ יין לבן (ניתן להחליף במיץ לימון)
  • 1 כף מיץ לימון
  • מלח ופלפל שחור
  • 1 כף שמן זית

אופן ההכנה:

1. בקערה, מערבבים את המלפפון המגורד עם כפית מלח ומעבירים את המלפפונים למסננת שממוקמת מעל קערה לניקוז הנוזלים במשך 20 דקות. מוודאים שכמה שיותר מים נסחטים החוצה מהמלפפונים.

2. בקערה נקייה, מערבבים את המלפפונים עם שאר המרכיבים, מתבלים במלח ופלפל שחור ומגישים מיד.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

1
מה פתאום אוכל יווני? מה זה פה חג היתיוונות? מה אין לנו אוכל משלנו כמו גפיטא פיש וצולנט? צימס וחריין? מתחילים בציזיקי ונגמור חלילה באמונה באליל זאוס.
אלי

עוד ברטבים וממרחים: