מה נאכל היום?

מתכון למרק שעועית לבנה וקייל - שתוך 45 דקות בצלחת

אנחנו צרכנים נלהבים של מרקים בחורף. כל אחד חדש שבא לפתחנו, אנו מאמצים בחום ואצים לנסות. הנה מתכון למרק עשיר וממלא של שעועית לבנה, ירקות ותועפות עלי קייל עסיסיים. עם גירוד של גבינת פרמזן מעל שמעניקה טעם מוקרם, אתם מסודרים (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
מרק שעועית לבנה וקייל - שתוך 45 דקות בצלחת (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1 כף שמן זית
  • 1/2 בצל, קצוץ דק
  • 2 עלי סלרי, קצוצים דק
  • 1 כרישה, נקיה ופרוסה דק (חלקים לבנים וירוקים בהירים בלבד)
  • 3 שיני שום, כתושות
  • 2 כפיות טימין טרי, קצוץ גס
  • 1/2 כפית צ'ילי גרוס (לא חובה)
  • מלח גס
  • פלפל שחור
  • 4 כוסות ציר ירקות
  • 2 כוסות מים
  • 2 פחיות שימורים של שעועית לבנה, מסוננת ושטופה
  • מיץ מלימון 1
  • חופן נדיב של קייל, ללא גבעולים וקרוע לפיסות בינוניות
  • פרמזן מגורד, להגשה

אופן ההכנה:

1. בסיר גדול מחממים את השמן, על אש בינונית.

2. מוסיפים את הבצל, הסלרי והכרישה ומבשלים עד שהם מעט רכים, במשך 6 דקות.

3. מוסיפים את השום, הטימין והצ'ילי הגרוס (אם משתמשים) ומבשלים במשך דקה נוספת. מתבלים במלח ופלפל.

4. מוסיפים את הציר, המים והשעועית ומביאים לרתיחה.

5. מערבבים מדי פעם. מועכים חלק מהשעועית בסיר כדי להסמיך את המרק.

6. מביאים לרתיחה 15 דקות נוספות ואז מערבבים פנימה את מיץ הלימון והקייל.

7. מבשלים עוד 3 דקות. מקשטים בפרמזן לפני ההגשה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר