ישראל במלחמהישראל במלחמה
תוצרת בית

מתכון לכיסוני קורזה מסורתיים של השף מיכאל אמאייב

הגרסה הקווקזית לקרעפלאך - כיסונים מבצק ללא שמרים ממולאים בבשר בקר או כבש. התוצאה טעימה, עסיסית ויפה לעין. מתכון של שף מסעדת שאלוט הכשרה למהדרין לקורזה מסורתי (מתכונים, אוכל)

כיסוני קורזה מסורתיים (צילום: שאלוט)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי

רכיבים

לבצק:
  • 400 גרם קמח חיטה מעולה
  • 100 מ"ל מים חמים
  • 1/2 כפית מלח שולחן
למילוי:
  • 400 גרם בשר בקר טחון פעמיים
  • 100 גרם מים פושרים
  • 150 גרם בצל
  • 1 עגבנייה בשלה, מקולפת
  • 20 גרם פטרוזיליה
  • מלח ופלפל שחור

אופן הכנת קורזה:

1. מנפים את הקמח לקערה, מוסיפים את המים והמלח ולשים עד שהבצק נפרד בקלות מהדפנות. מכסים את הקערה ונותנים לבצק לנוח במשך כ-30 דקות.

2. במקביל, מכינים את המילוי. קוצצים דק את הבצל, העגבנייה והפטרוזיליה (אפשר להשתמש בבלנדר).

3. בקערה, מערבבים בידיים את הבשר הטחון עם תערובת הבצל-עגבנייה-פטרוזיליה והמים, ומתבלים במלח ופלפל שחור, עד לקבלת מרקם אחיד.

4. מקמחים משטח עבודה נקי ומרדדים עליו את הבצק לעובי של כ-5 מ"מ.

5. קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 5 ס"מ, על כל עיגול בצק מניחים כפית גדושה מהמילוי ובידיים מקומחות, סוגרים כל אחד בצורת צמה.

6. מרתיחים סיר מלא מים, ומכניסים פנימה את הכיסונים במשך 6-7 דקות, עד שהם צפים למעלה. בעזרת מקפה, שולים את הכיסונים בזהירות לצלחות עמוקות ומגישים חם. מומלץ להגיש 15 קורזה לסועד לצד רוטב עגבניות.

שאלוט - מסעדת בשרים כשרה למהדרין | הברזל 3 רמת החייל, תל אביב | טלפון: 03-732-4411. משגיח במקום

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר