תוצרת בית

מתכון למיני קַלְצוֹנֶה במילוי תרד וריקוטה

נעים להכיר: קַלְצוֹנֶה - מאפה איטלקי של בצק מקופל. כאן בחרנו ליצור את הגרסה הקטנטנה והמפנקת, במילוי תרד וריקוטה, שטעימה לא פחות מהגודל המקורי, אך מכבידה פחות (ושכחנו לציין, עשויה מבצק פיצה קנוי) (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זה קל: מיני קַלְצוֹנֶה במילוי תרד וריקוטה (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה50 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

  • 450 גרם תרד, קצוץ דק ומיובש היטב
  • 2 שיני שום, כתושות
  • מלח גס ופלפל שחור גרוס
  • 900 גרם בצק פיצה, מחולק ל-12 פיסות שוות
  • ½1 כוסות גבינת ריקוטה
  • 3/4 כוס גבינת מוצרלה מגוררת
  • 1/4 כוס שמן זית

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-220 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.

2. בקערה בינונית מערבבים את התרד והשום; מתבלים במלח ופלפל.

3. מותחים כל פיסת בצק לעיגול בגודל 10 סנטימטרים. אם הבצק דביק מדי, משמנים מעט את הידיים כדי להקל על הטיפול בו. מעבירים את העיגולים לתבנית.

4. מזלפים כ-2 כפות ריקוטה במרכז כל חתיכת בצק. מעל מניחים כף גדושה של תערובת התרד ואז מפזרים כף גבינת מוצרלה.

5. מקפלים את הבצק לשניים מעל המילוי ומהדקים בחוזקה סביב הקצוות.

6. מברישים כל קלצונה בשמן זית ואופים עד שהוא מזהיב והמלית מבעבעת, 10-15 דקות.

7. מצננים 5 דקות טרם ההגשה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר