ליד הקפה

מתכון למאפינס חמאה ומייפל מטריפים

המתכון הזה למאפינס חמאה ומייפל יכניס לא רק אתכם למטבח, אלא גם את הילדים שלכם. זו דרך קלה אך מרתקת ללמד אותם על אפייה. מערבבים את החומרים הרטובים בקערה אחת ואת היבשים בקערה אחרת ואז משלבים את הכל יחד. כל מה שנותר לעשות הוא להכניס לתנור. אה, ואל תוותרו על חמאת המייפל להגשה עם המאפינס. היא מהווה תוספת קטנה שעושה הבדל גדול (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
מתכון למאפינס חמאה ומייפל מטריפים (צילום: shutterstock)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • ¼1 כוסות קמח לבן, מנופה
  • 1/2 כוס קמח תירס
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 1/2 כפית מלח גס
  • 2 ביצים גדולות
  • 1/2 כוס חלב
  • 1/2 כוס שמנת חמוצה
  • 1/4 כוס סוכר חום בהיר
  • 3 כפות חמאה מומסת + 7 כפות חמאה מרוככת, מחולקות
  • 1/2 כוס + 2 כפות סירופ מייפל, מחולקות

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית מאפינס עם 12 כוסות בנייר אפייה.

2. מקציפים את הקמחים, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח בקערה בינונית, עד לאיחוד. טורפים את הביצים, החלב, השמנת החמוצה, הסוכר, 3 כפות החמאה וחצי כוס סירופ המייפל בקערה גדולה, עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים את תערובת הקמח לתערובת הביצים; מקציפים רק עד לערבוב מלא, נזהרים לא יותר מדי. מחלקים את הבלילה באופן שווה בין שקעי המאפינס.

3. אופים בתנור עד להזהבה, 18-20 דקות. מוציאים מהתנור. מצננים בתבנית 5 דקות.

4. בזמן אפיית המאפינס, טורפים את שאר החמאה וסירופ המייפל בקערה קטנה, עד לקבלת תערובת חלקה. מניחים בצד עד השימוש. מגישים את המאפינס החמימים עם חמאת המייפל בצד.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר