מה אוכלים היום?

מתכון למרק קישואים מוקרם וסמיך שכולם יאהבו

למרק הזה יש פרצוף מושחת, אך למעשה הבשרניות של הקישואים מאפשרת לנו לקזז בכמויות השומן הפחות בריא. מתכון למרק קישואים מוקרם וסמיך שכולם יאהבו והכי כיף להגיש עם קרוסטיני או קרוטונים (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
מרק קישואים מוקרם וסמיך (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1 כף שמן זית או 15 גרם חמאה
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1 בצל גדול, קצוץ
  • 1 ק"ג קישואי זוקיני, חתוכים לפרוסות בעובי 1.5 ס"מ
  • 3 כוסות (750 מ"ל) ציר מרק ירקות או מים ומעט אבקת מרק
  • 1 כוס (250 מ"ל) מים
  • 3/4 כוס (185 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 1 כוס (250 מ"ל) חלב
  • לקישוט: גבינת פרמזן מגורדת

אופן ההכנה:

1. מחממים את השמן או החמאה בסיר גדול על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים את השום והבצל ומטגנים אותם במשך 3-4 דקות לגוון זהוב בהיר.

2. מוסיפים את הקישואים, ציר המרק והמים ומביאים לרתיחה, ואז מנמיכים לאש בינונית ומכסים את הסיר. מבשלים במשך 15-20 דקות או עד שהקישואים רכים מאוד.

3. בעזרת מקל בלנדר, טוחנים את המרק למרקם חלק, ומערבבים פנימה את השמנת והחלב. מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם.
מגישים מיד, חם, עם פרמזן מגורדת מעל.

יש לכם שאלות על המתכון? כתבו לנו בתגובות

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר