מתכון לסלט טורקי: פלפלים ועגבניות בתיבול פיקנטי

בן הלוויה הקלאסי של בשר מנגל טוב. כך תכינו סלט טורקי ביתי עסיסי ומלא טעם בקלות מפתיעה: מתכון להכנת סלט טורקי עם פלפלים ועגבניות בתיבול פיקנטי (מתכונים, אוכל)

סלט טורקי: פלפלים ועגבניות בתיבול פיקנטי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 4 עגבניות בשלות
  • 2 פלפלים אדומים
  • 1 בצל גדול
  • 1/2 כוס רסק עגבניות
  • 1/4 צרור פטרוזיליה
  • קורט כמון
  • קורט פפריקה
  • מעט שמן
  • מלח ופלפל שחור

אופן הכנת סלט טורקי: פלפלים ועגבניות בתיבול פיקנטי:

רגע לפני: סלט בן הלוויה הקלאסי של בשר מנגל טוב. כך תכינו סלט טורקי ביתי עסיסי ומלא טעם בקלות מפתיעה: מתכון להכנת סלט טורקי עם פלפלים ועגבניות בתיבול פיקנטי.

שימו לב: יש לקצוץ את הבצל, לחלוט, לקלף ולחתוך את העגבניות, ולקלות את הפלפלים. כדי לייעל את התהליך, עשו את שלושת הפעולות הללו במקביל:

• מחממים את התנור לחום בינוי של 180 מעלות.

• חוצים לשניים את הפלפלים, מניחים בתבנית אפייה על הצד הפנימי, וקולים בתנור במשך 3/4 שעה.

• בינתיים, ממלאים קערה גדולה במים רותחים, מסמנים X בינוני בתחתית כל עגבנייה בעזרת סכין חד ומשרים את העגבניות במים החמים במשך 10 דקות.

• במקביל, קוצצים דק את הבצל.

• לאחר 10 דקות, קליפת העגבנייה תתחיל להיפרד מעצמה, ובעזרת סכין מפרידים את שאר הקליפה. חותכים את העגבניות לקוביות.

• כשהפלפלים מצטננים, חותכים אותם לרצועות ברוחב בינוני.

• מטגנים את הבצל במעט שמן, עד להזהבה.

• מוסיפים את קוביות העגבניות ורצועות הפלפלים למחבת ומטגנים במשך 2 דקות.

• מוסיפים את רסק העגבניות, ומתבלים בפפריקה, כמון, מלח ופלפל ומערבבים. מבשלים על אש נמוכה במשך 20 דקות.

• קוצצים את הפטרוזיליה, ומוסיפים לקערה. אם חסרים נוזלים, מוסיפים עד חצי כוס מים למחבת.

אופן ההגשה: מתאים לכל ארוחה. גם כסלט לצד המנה הראשונה, כממרח על הלחם ותוספת עריבה לבשר מנגל רך וטוב.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות