![בבקה - עוגת שמרים במילוי לוטוס](https://images.kikar.co.il/cdn-cgi/image/format=jpeg,fit=contain,width=900/2019/10/06/2c7ab190-01ed-11ef-8590-ed85b6ab3b94__h112_w203.jpg)
![בבקה - עוגת שמרים במילוי לוטוס](https://images.kikar.co.il/cdn-cgi/image/format=jpeg,fit=contain,width=900/2019/10/06/2c7ab190-01ed-11ef-8590-ed85b6ab3b94__h112_w203.jpg)
2 תבניות בקוטר 20 ס"מ או 2 תבניות אינגלישקייק
בצק רך ועשיר עם מילוי מעולה של לוטוס וקוקוס.
לבצק:
- 3.1/2 כוסות + 1 כף (1/2 ק"ג) קמח
- 2 כפות משפר אפייה (לא הכרחי)
- 1 כף שמרים יבשים
- 200 גרם חמאה / מרגרינה
- 1.1/2 כפות (20 מ"ל) חלב / חלב סויה
- 3 כפות סוכר
- 4 ביצים
- קורט מלח
למלית:
- 1 צנצנת ממרח לוטוס
- 2 כפות קוקוס קלוי או רגיל
לציפוי:
- 1 ביצה טרופה
- 1 כף סוכר גבישי
- חופן שקדים מולבנים פרוסים (אם רוצים)
ההכנה:
1. מעבירים לקערת מערבל את כל החומרים למעט חמאה ומלח ומערבלים עד שהחומרים מתאחדים. מוסיפים חמאה ומלח בהדרגה, תוך כדי לישה. לשים 7-5 דקות עד לקבלת כדור בצק חלק. מכסים בשקית ניילון רופפת ומתפיחים כשעה.
2. מעבירים את הבצק למשטח מקומח, מחלקים ל-2 להכנה בתבניות אינגליש או ל-4 להכנה בתבניות עגולות ומרדדים כל חלק למלבן בעובי 1/2 ס"מ. מורחים כל מלבן בממרח לוטוס ,מפזרים קוקוס ומגלגלים לרולדה. מצמידים כל זוג רולדות ומסובבים אותן יחד לצורת בורג. מעבירים לתבנית משומנת קלות , מכסים ומתפיחים חצי שעה עד שהעוגה מכפילה את נפחה.
3.מברישים את העוגה בביצה טרופה, מפזרים סוכר גבישי ושקדים (אם רוצים) ואופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות כ-30-40 דקות, עד שהמאפה זהוב ואפוי. מצננים מעט לפני ההגשה.