ניצול שאריות

מה עושים עם המצות שנשארו? עוגת קונפטי למשל!

ועוד 3 דרכים כיפיות לחסל את המצות שנשארו לכם מהחג: מאק אנד צ'יז נוטף גבינה ו-2 עוגות שוקולד שוות (מתכונים, אוכל)

(צילום מסך מתוך האינסטגרם של @jewishfood)

עוגת קונפטי / פאנפטי

רכיבים:
4 מצות מרובעות
100 גרם שוקולד לבן, מומס
סוכריות צבעוניות
למילוי:
170 גרם גבינת שמנת, מרוככת בטמפרטורת החדר
1 כפית תמצית וניל
1/3 כוס סוכר
1/2 1 כוסות שמנת מתוקה, קרה מאוד
קורט מלח
לציפוי:
2 כוסות אבקת סוכר
1/2 כוס חלב
1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:
1. מכינים את המילוי: בעזרת מיקסר ידני, מקציפים את גבינת השמנת והסוכר עד שהם מתאחדים. מוסיפים את תמצית הווניל ומקציפים להיטמעות. יוצקים את השמנת המתוקה ומקציפים עד לקבלת קרם תפוח ורך.

2. מרפדים תבנית בנייר אפייה, מניחים במרכז מצה אחת, מורחים עליה שכבה דקה של שוקולד לבן מומס ואז מורחים מעל רבע מכמות קרם המילוי. מניחים מעל מצה נוספת מרוחה בשוקולד לבן מומס ומורחים מעל מהמילוי. חוזרים על הפעולה עד ש-4 המצות זו על גבי זו. מכסים את התבנית ומעבירים למקרר למשך לילה שלם (8 שעות).

3. לאחר הקירור, הופכים את ערימת המצות בזהירות.

4. מקציפים את אבקת הסוכר, תמצית הווניל והחלב עד לקבלת קרם סמיך, אך כזה שנוזל בקלות. אם הוא סמיך מדי, מוסיפים עוד קצת חלב. יוצקים את הציפוי על החלק העליון של העוגה, מפזרים בנדיבות סוכריות צבעוניות ומעבירים למקרר למשך שעה-שעתיים לפני שחותכים ומגישים.

עוגת שוקולד ורום

רכיבים:
6 מצות מרובעות
1/4 כוס יין אדום מתוק
30 גרם חמאה / מרגרינה
1/8 כוס (25 מ"ל) מים
150 גרם שוקולד מריר
1 כוס סוכר
2 ביצים
2 כפות אבקת קקאו
2 כפיות רום כהה או רום לבן
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים (אופציונלי)

אופן ההכנה:
1. שוברים את המצות לחתיכות קטנות (אבל לא לפירורים) ומניחים בקערה גדולה. יוצקים מעל יין רק כדי להרטיב אותן קלות.

2. בסיר קטן, ממיסים את החמאה / המרגרינה עם המים והשוקולד על אש בינונית-נמוכה. כשהשוקולד נמס, מכבים את האש ומצננים.

3. מקציפים את הביצים עם הסוכר, אבקת הקקאו והרום ויוצקים בהדרגה פנימה את השוקולד המומס. מקציפים היטב ויוצקים הכל לקערה עם המצות. מוסיפים גם את האגוזים ומערבבים.

4. מעבירים הכל לתבנית עגולה או מרובעת ומקררים למשך לילה (8 שעות) לפני שחותכים ומגישים.

מאק אנד צ'יז עם מצות

רכיבים:
8 מצות מרובעות
2 כוסות חלב
3 ביצים גדולות
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1 כוס שמנת חמוצה
1.5-2 כוסות גבינת צ'דר / גבינה צהובה מגוררת
1.5-2 כוסות גבינת מוצרלה מגוררת

אופן ההכנה:
1. טורפים יחד את הביצים עם החלב, מלח ופלפל שחור ויוצקים את הבלילה לתבנית גדולה שהמצות נכנסות אליה בשלמותן. טובלים מצה משני הצדדים, כך שתספוג היטב את תערובת הביצים ומניחים אותה בתבנית מלבנית בגודל של כ-20X30 ס"מ, משומנת קלות. חוצים לשניים מצה נוספת, טובלים את החצי בביצים ומניחים על יד המצה שבתבנית, כך שהתחתית תהיה מרופדת במצות.

2. מורחים על המצות שבתבנית 1/4 כוס שמנת חמוצה, מפזרים מעל 1/3 כוס גבינת צ'דר / גבינה צהובה ו-1/3 מוצרלה.

3. חוזרים על סעיפים 1 ו-2 3 פעמים נוספות עם שכבות של מצות, שמנת חמוצה וגבינות, כך שיתקבלו 4 שכבות והגבינות הן השכבה האחרונה. מכסים בנייר כסף ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 35 דקות ואז מסירים את נייר הכסף ואופים 5 דקות נוספות, עד שהגבינה מבעבעת. מוציאים מהתנור, ממתינים 5-10 דקות, חותכים ומגישים.

עוגת שכבות שוקולד ומצות

רכיבים:
400 גרם שוקולד מריר
1/4 כוס שמנת מתוקה / שמנת צמחית
מצות מרובעות, רטובות קלות

אופן ההכנה:
1. בבאן מארי או במרווחים של 30 שניות במיקרוגל, ממיסים את השוקולד והשמנת המתוקה / הצמחית.

2. מורחים מעט שוקולד מומס בתחתית של תבנית, כדי שהעוגה לא תזוז. מרטיבים קלות מצה ומניחים בתבנית. מורחים מעל שכבת שוקולד ומניחים מעל מצה לחה. חוזרים על הפעולה עם 6-8 מצות ויוצקים על הכל את כל השוקולד הנותר. מקררים במשך שעה לפחות לפני שחותכים ומגישים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר